زاهدان ـ خبرنگار اطلاعات: مهندس علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان به منظور دیدار با مردم به شهرستان چابهار، کنارک و سرباز سفر کرد.
در جریان این سفر استاندار سیستان و بلوچستان با حضور در اسکلههای شهید بهشتی و کلانتری چابهار گفت: سال آینده جشن ارتقای صادرات و واردات کالا را از ۲ میلیون تن به ۶ میلیون تن در این منطقه برگزار خواهیم کرد.
وی افزود: با اجرای طرحهای توسعهای که در بندر چابهار انجام شده است بزودی زمینه پهلوگیری کشتیهای بزرگ در این منطقه فراهم خواهد شد.
مهندس هاشمی: توسعه طرحهای آبزی پروری و شیلاتی را از دیگر برنامههای دولت برای ایجاد اشتغال پایدار در این منطقه اعلام کرد و گفت: مشکلات صیادان چابهار در کوتاهترین زمان ممکن برطرف خواهد شد.
وی همچنین از پرداخت تسهیلات ویژه به کشاورزان و گلخانهداران این شهرستان خبر داد و افزود: در سیستان و بلوچستان ظرفیتهای بسیاری وجود دارد و رویکرد جدید دولت تدبیر و امید، رشد و شکوفایی این استان پهناور را در پی خواهد داشت.هاشمی از سد پیشین و اراضی باهوکلات در جنوب استان نیز دیدن کرد.
این سد با حجم ذخیرهسازی ۱۷۵ میلیون متر مکعب آب قادر است ۶۰۰۰ هکتار از اراضی دشت باهوکلات را زیر پوشش قرار دهد.
وی در این سفر با حضور در روستای زمین چابهار در جمع صیادان گفت: دریا و سواحل عمان یک گنج خدادادی است که تاکنون چنانکه باید متناسب با ظرفیتها در راستای بهبود شرایط اقتصادی، اشتغال و رفع بیکاری و تولید بیشتر از آن استفاده نشده است.
وی افزود: اهمیت این بندر در دوران ۸ سال دفاع مقدس از نظر پشتیبانی و لجستیک کاملاً آشکار شد و اکنون وقت آن است که از ظرفیتهای بالقوه آن از جمله در حوزه شیلات و صیادی استفاده شود.استاندار سیستان و بلوچستان تأکید کرد: با تشکیل تشکلهای نیکوکاران از جمله در مدرسه سازی، بهداشت و درمان و دیگر حوزههای خدماتی میتوان بسیاری از مشکلات فعلی را با تعامل، همکاری و مشارکت دولت و مردم به نحوی شایسته و متناسب با شأن و مقام مردمان برطرف کرد.
وی گفت: در بخش صید و صیادی باید به گونهای عمل کرد که همسو با دانش و تکنولوژی نوین باشد و توسعه صنعتی به روش دانشبنیان و پژوهش را مبنا قرار داد.
در این دیدار جمعی از نمایندگان اتحادیههای صیادی مشکلات موجود از جمله صید غیرقانونی به روش ترال، کمبود تعداد بنادر صیادی و نیاز به لایروبی تعدادی از آنها را مطرح کردند و خواستار آمادهسازی و واگذاری اسکلههای کنارک و زرآباد به صیادان شدند.
علی اوسط هاشمی در سفر شهرستانهای جنوب استان، در آیین بهرهبرداری از ایستگاه دیجیتال تلویزیون و فرستندههای متوسط مرکز رادیویی شهرستان چابهار گفت: صدا و سیما باید پیامهای خوش و زیبا را به زیبایی مردمان این دیار منعکس کند و از القاهای سوء در جامعه جلوگیری کند.
وی تأکید کرد: رسانهها و بویژه صدا و سیما با تلاش و فعالیت شبانه روزی باید از تأثیر خرده شرارتها بر روند فعالیتها و توسعه و پیشرفت استان جلوگیری کنند و با اطلاعرسانی دقیق و شفاف، ندای وحدت، مهربانی و عدالت را در جامعه انعکاس دهند تا فرصت از دست فرصتطلبان و ناآگاهان گرفته شود.
هاشمی همچنین در بازدید از کارگاه ساخت راهآهن به مشهد، گفت: خط آهن چابهار ـ زاهدان ـ مشهد یکی از مهمترین پروژههای کلان کشور است که علاوه بر اینکه یکی از بزرگترین آرزوهای مردم را محقق میکند، نیازهای منطقهای و فرامنطقهای از جمله کشورهای هندوستان به سمت آسیای میانه را هم پوشش میدهد و باعث تکمیل چرخه ترانزیت در کریدور شمال به جنوب خواهد شد.
وی اعلام کرد: این مسیر ترانزیتی مهم، نزدیکترین و ارزانترین مسیر برای اتصال به کشورهای هندوستان، پاکستان و آسیای میانه است که سبب ارتقای زیرساختهای اقتصادی و تجارت خارجی و کار و کسب فراوان خواهد شد.
او همچنین با شرکت در آیین کلنگزنی مرحله دوم طرح فاضلاب چابهار، افزود: دولت نگاه ویژهای به توسعه چابهار دارد و بر همین اساس باید زیرساختهای مختلف شهری برای ارائه خدمات مناسب آماده شود.
مهندس هاشمی با تأکید بر اینکه طرح فاضلاب چابهار باید هرچه سریعتر به پایان برسد، افزود: تلاش میکنیم این شهرستان به عنوان یک منطقه نمونه مطرح شود.
مدیر آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان نیز با اشاره به اینکه مرحله نخست طرح فاضلاب چابهار سال ۸۳ اجرایی شد، گفت: این فاز با صرف ۱۳۰ میلیارد ریال تاکنون ۵۵ درصد پیشرفت داشته است که پیشبینی میشود تا پایان سال به ۸۵ درصد برسد.