سرویس خبر: رئیس پلیس راهور تهران بزرگ از توقیف ۷۰۰ دستگاه خودرو رانندگان حادثهساز و برخورد با ۵۵۰۰ متخلف در طرح یکشنبه گذشته و تشدید برخورد با تخلفات حادثهساز شبانه در بزرگراههای پایتخت خبر داد.
سردار حسین رحیمی در گفتگو با ایسنا، با بیان اینکه پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ با اتخاذ تمهیدات ویژه و تقویت واحدهای محسوس و نامحسوس، به دنبال شکار رانندگان و خودروهای حادثهساز در بزرگراههای تهران است، افزود: متاسفانه در یک ماه اخیر شاهد رقم خوردن دو حادثه رانندگی بودهایم که نتیجه تخلفات حادثهساز بوده است.او با اشاره به اینکه آمارها نشان میدهد که اغلب رانندگانی که به تخلفات شبانه دست میزنند، جوانانی ۲۰ تا ۲۵ سال هستند، گفت: پلیس طرح برخورد با تخلفات حادثهساز شبانه را در دستورکار خود قرار داده است و در صدد آن است که این طرح را قاطعانه و بدون اغماض اجرایی کند.
سردار رحیمی با بیان اینکه این طرح ادامهدار خواهد بود، افزود: اجرای طرح برخورد با تخلفات حادثهساز شبانه هر شب از ساعت ۲۱:۳۰ تا ۲ بامداد ادامه خواهد داشت؛ چرا که بررسی آمارهای پلیس نشان داده است که در این ساعت بیشترین تصادفات فوتی و جرحی پایتخت رقم میخورد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ با تاکید بر اینکه این طرح موقتی نخواهد بود، گفت: طرحهای پلیس راهور به تناسب تهدیدات و آسیبها، اجرایی خواهد شد اما این طرح موقتی نخواهد بود. چرا که آمارها نشان میدهد در ماههای اخیر با تشدید طرحهای انجام شده، شاهد کاهش ۱۵ تا ۲۰ درصدی تصادفات جرحی و کاهش ۱۲ درصدی تصادفات فوتی در سال جاری بودهایم.وی با بیان اینکه علت اصلی تصادفات در تهران، سرعت و سبقت غیرمجاز است، افزود: آنچه ما را نگران کرده بعضی از رفتارهای جوانان در شبهاست و در نظر داریم با این اندک متخلفان برخورد کنیم. گاهی سرعت برخی از این خودروها تا ۲۰۷ کیلومتر بر ساعت نیز ثبت شده است و پلیس با اجرای طرحهای متعدد، در صدد کاهش حوادث و سوانح در بزرگراههای کشور است.
او با بیان اینکه انجام حرکات مارپیچ و مخاطرهآمیز، سرعت غیرمجاز، سبقت و بعضا رفتار نادرست رانندگان در دایره تخلفات حادثهساز شبانه تعریف میشود، افزود: همچنین واحدهای تست سلامت نیز در بزرگراههای تهران مستقر خواهند شد و از رانندگان مشکوک، تست الکل و مصرف مواد روانگردان انجام خواهند داد.وی با بیان اینکه در طرح برخورد با تخلفات حادثهساز شبانه، ۱۲۰ تیم عملیاتی پلیس هر شب کنترل تخلفات را در بزرگراههای پایتخت بر عهده دارند، اضافه کرد: با تشدید این طرح از سه شب گذشته شمار گروهها به ۲۰۰ تیم افزایش یافته است.
وی با اشاره به این که بیمهها باید با اختصاص یک تا ۲ درصد منابع خود، به حوزه پیشگیری ورود کنند، افزود: پلیس آمادگی دارد تا طرحهای مشترکی را با بیمهها برای کاهش تصادفات رانندگی در پایتخت اجرا کند که همین جا پیشنهاد میکنیم موضوع پرداخت خسارات در محل تصادفات در دستورکار بیمهها قرار گیرد و پلیس نیز آماده است در این زمینه همکاری کند.رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ به تست مواد مخدر و مشروبات الکلی در سال جاری اشاره کرد و گفت: در ۹ ماه امسال از ۵۲۶ راننده مشکوک به استفاده از مواد مخدر و مشروبات الکلی در تهران تست ۲۷۲ نفر مثبت بود این در حالی است که در مدت مشابه پارسال این رقم ۱۶۹ تست مثبت از ۴۰۲ راننده
مشکوک بوده است.