به گزارش خبرنگار ما، سید احمد موسوی در همایش کاهش خطرپذیری و مدیریت بحران در مناطق شهری که با حضور روسای جمعیت هلالاحمر، نمایندگان فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و سازمان مدیریت بحران کشور برگزار شد، افزود: متأسفانه واقعیت این است که برنامه جامعی در این زمینه نداریم و مدیریت مبتنی بر برنامههای کلان فقط نوشتاری است و عمدتاً انفعالی است و اگر هم برنامه بلند مدت مینویسیم در لایه سیاست راهبردی میماند.
موسوی بااشاره به این که اگر چه دانش بشری در حوزههای مختلف روز به روز در حال پیشرفت است اما در حوزه کاهش خطرپذیری تفاوتی با سال های گذشته نکردهایم و عمدتاً پیشرفت ما سختافزاری بوده است چرا که به دنبال تهیه تجهیزات و لوازم برای بعد از حادثه و زلزله هستیم.
وی تبدیل تهدیدها به فرصت را یکی دیگر از راه های مقابله با بلایای طبیعی دانست و افزود: فرسایش در کشور ما شش برابر شده و پوشش کم جنگلی در بهترین حالت شش درصد است، آن وقت ما با مشکلی با عنوان سیل روبرو هستیم در حالی که با مدیریت آب ها و باران میتوان آن را به یک فرصت تبدیل کرد.
دبیر کل جمعیت هلالاحمر، آموزش همگانی برای پیشگیری از حوادث و بلایای طبیعی و چگونگی مواجهه با آن رابسیار مهم برشمرد و افزود: تا زمانی که آموزش و اشتغال را در یک نقطه متمرکز میکنیم این امر محقق نمیشود و باید با اجرای آمایش سرزمینی در سراسر کشور این امر را محقق کنیم که نیازمند یک برنامه جامع ملی است .
موسوی تصریح کرد: تجربه نشان داده هر هزینهای که در حوزه پیشگیری میشود پنج تا ۱۰ برابر در طول زمان سودآوری در پی
خواهد داشت.
بر اساس این گزارش ،« حسام فیصل» هماهنگ کننده سوانح طبیعی صلیب سرخ در ادامه این همایش اعلام کرد :برنامه کاهش خطرپذیری و مدیریت بحران در بلایا در تهران به عنوان نماینده منطقه منا و یکی از پنج شهر منتخب فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ به صورت آزمایشی اجرا میشود.
وی گفت: بلایا در سطح دنیا و از جمله ایران در حال افزایش است به گونه ای که در۳۰ سال اخیر، زمینلرزه و سیلاب در ایران افزایش چشمگیری داشته است.
وی افزود: ما باید در این زمینه مسئولان را ترغیب کنیم تا مدیریت یکپارچهای را برای کاهش خطرپذیری و مدیریت بحران داشته باشند.
حسام فیصل با اشاره به این که توسعه شهری باید جزو برنامههای مدیریت بحران قرار گیرد، افزود: برای سال ۲۰۱۴ میلادی برنامهریزی کردهایم تا تیمهای ویژهای در مناطق شهری بتواند هنگام بحران پاسخگو باشد، چرا که پیشگیری و آمادهسازی قبل از حادثه اهمیت بسیاری دارد.
وی گفت: در همین چارچوب، تهران به عنوان نماینده منطقه منا جزو یکی از پنج شهری انتخاب شده که برنامه کاهش خطرپذیری و مدیریت بحران با همکاری فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر در آن اجرا میشود چرا که معتقدیم هلال احمر ایران آمادگی خوبی برای مقابله با حوادث دارد.