بزرگترین پروژه تولید داروی کشور در انتظار نگاه ملی دولتمردان
اصفهان- خبرنگار اطلاعات: شرکت شیمی دارویی ریحانه با ظرفیت تولید ۲ میلیون واحد دارویی که بزرگترین پروژه در کشور و خاورمیانه است، در آستانه فروپاشی است و برای ادامه حیات در انتظار نگاه ملی دولتمردان است. کیلومتر ۱۸ جاده قلعه شور در اصفهان که از نقاط محروم محسوب می‌شود چند سالی است در دل خود پروژه عظیم تولید دارو را جا داده است. پروژه‌ای منحصر به فرد به مساحت ۱۶۰ هزار مترمربع که به لحاظ معماری و طراحی بخش‌ها و ساختمان‌اصلی و استفاده از تجهیزات و تکنولوژی‌های استاندارد و به روز که عصاره‌ای از ظرفیت‌ها و توانمندی ۱۵ کشور جهان است، توانسته است چهره منطقه را تغییر دهد.با یک نگاه به بخش‌های مختلف پروژه می‌توان سلیقه و نگاه علمی دست اندرکاران را متوجه شد که رویکرد مهم آنها در ایجاد چنین پروژه‌ای صادرات تولیداتی با استانداردهای جهانی است. اما متاسفانه این پروژه مورد بی‌مهری قرار گرفته است و در آستانه تعطیلی کامل قرار دارد. هر چند این روزها پروژه‌ای که سرمایه‌گذاری آن ۷۰۰ میلیارد تومان بوده است طعم تلخ تعطیلی را می‌چشد و دستگاه‌های منحصر بفرد موجود در آن خاک می‌خورند و هیچ مسئولی تاکنون برای بازدید از این پروژه قدمی جلو نگذاشته است.

محسن صانعی موسس و مدیر پروژه شرکت شیمی دارویی ریحانه معتقد است این پروژه نخستین طرحی است که با کارکرد و ساختار صادرات در ۸۰ سال گذشته در کشور ایجاد شده است و اولویت آن تولید دارو و حذف نیاز به واردات بوده است.

او با بیان اینکه ۲ سال از پیش راه‌اندازی پروژه می‌گذرد افزود: این پروژه در ۳فاز پیش بینی شده است و در فاز نخست ظرفیت تولید ۲ میلیون واحد دارویی را دارد.به گفته وی آغاز ساخت این پروژه از سال ۸۲ بوده اما سه بار به دلیل مشکلات متوقف شده است و فقط ۶ سال کار مفید در کارنامه این پروژه به ثبت رسیده است.او با تأکید بر اینکه این طرح یکی از مدرن‌ترین مجموعه‌های دارویی کشور و همطراز شرکت‌های دارویی جهان قرار دارد اضافه کرد: در ساخت و تجهیز این پروژه از تکنولوژی و مهارت ۱۵ کشور استفاده شده است.

وی با اشاره به اینکه ارزش ظرفیت صادرات این پروژه ۷۰۰ میلیون دلار است، گفت: اگر در کشورمان ۱۰۰ واحد با این ظرفیت صادرات داشته باشیم، می‌توانیم افسانه نفت را برای همیشه پایان ببخشیم.

به گفته او توقف این پروژه ماهانه ۱۰ میلیارد تومان زیان داشته است. مؤسس این پروژه با بیان اینکه در ساخت این پروژه همه استانداردهای روز رعایت شده و فرصت ارتقا برای سال‌های آینده در این پروژه لحاظ شده است یادآور شد: این پروژه گواهی بین‌المللی از سازمان‌های درجه یک جهانی دارد و هم اکنون کشورهایی مانند آمریکا و کانادا خواستار خرید تولیدات دارویی آن هستند.او با انتقاد از اینکه چرا این پروژه منحصر بفرد دیده نشده است گفت: برای ساخت این پروژه از آغاز تاکنون هیچ ارز دولتی و وام استفاده نشده است و جز دیدگاه ملی وامدار کسی نیستیم.

به گفته وی این پروژه د رآستانه فروپاشی است که برای حفظ حیات آن از مسؤلان کشوری، نمایندگان اصفهان، محققان و پژوهشگران خواستاریم با بازدید از این پروژه به تهیه گزارش‌های مستند و تحلیلی بپردازند.

نسخه مناسب چاپ