حجم مبادلات ایران و ترکیه تا سال ۲۰۱۵ به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد
معاون اول رئیس‌جمهوری و نخست‌وزیر ترکیه پس از امضای سه توافقنامه همکاری صبح دیروز در کاخ سعدآباد نشست خبری برگزار کردند.

به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری در این نشست، روابط ایران و ترکیه را خوب، دوستانه و برادرانه دانست و گفت: این روابط در سالیان گذشته روند رو به رشدی داشته است.

وی افزود: طبق هدف‌گذاری که از قبل انجام شده اشت، تاکید داریم که تا سال ۲۰۱۵ مبادلات تجاری میان دو کشور به ۳۰ میلیارد دلار برسد.جهانگیری با بیان این که ما در زمینه مسائل مورد علاقه دو طرف به ویژه بخش اقتصادی به توافقات خوبی رسیده‌ایم، اظهار داشت: در جریان این دیدار، موافقتنامه تجارت ترجیحی میان دو کشور امضا شد و همچنین در زمینه صادرات گاز هم به توافقات خوبی رسیدیم.

معاون اول رئیس‌جمهوری ابراز امیدواری کرد که سفر اردوغان به کشورمان نقطه عطف مهمی در زمینه مسائل سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان دو کشور باشد.

رجب طیب اردوغان هم در این نشست خبری گفت: امیدواریم توافقنامه مربوط به شورای عالی همکاری دو کشور، در جریان سفر آقای روحانی به ترکیه امضا شود.

نخست‌وزیر ترکیه با بیان این که سال ۲۰۱۲ از نظر روابط میان دو کشور سال برجسته‌ای بود، خاطرنشان کرد: در این سال حجم روابط تجاری از ۲۱٫۸ میلیارد دلار گذشت و روابط متوازنی میان دو کشور برقرار بود ولی متأسفانه این روابط در سال ۲۰۱۳ به ۵ر۱۳ میلیارد دلار تنزل پیدا کرد اما همانطور که همگان در جریان هستیم، طبق برنامه هدفگذاری شده قرار است تا سال ۲۰۱۵ این رقم به ۳۰ میلیارد دلار برسد و در این ارتباط اراده سیاسی میان دو طرف وجود دارد.

وی با بیان این که امیدواریم که سال ۲۰۱۴ میلادی تولد خوبی برای رابطه میان دو کشور باشد و این تجربه بتواند هدف‌گذاری سال ۲۰۱۵ را محقق کند، گفت: بدیهی است که ما از ایران نفت خام و گاز طبیعی به ترکیه وارد می‌کنیم و البته می‌توانیم به شکل بیشتری این مقدار را دریافت کنیم. همچنین با توجه به این که صنایع ترکیه با سرعت زیاد در حال پیشرفت است، نیازمند انرژی به ویژه گاز طبیعی ایران هستیم.

نخست‌وزیر ترکیه با تاکید بر این که باید در این چارچوب گام‌های مشترک برد – برد برداریم، تصریح کرد: ترکیه می‌تواند محصولات متعددی را در اختیار ایران قرار دهد و در این ارتباط وزرای اقتصادی دو کشور کارهای خوبی انجام داده‌اند. تصور من این است که هر دو وزیر موردنظر به نقطه مشترک رسیده‌اند.اردوغان در پایان تاکید کرد: باید به سرعت گام‌های خود را در راه توافقات پیش رو برداریم. من بر این باورم که این دیدارها بسیار مفید و در چارچوب منافع دو طرف خواهد بود.

امضا ی۳ سند همکاری

همچنین با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری و رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه سه سند و توافقنامه همکاری توسط وزرا و مسئولین دو کشور امضا شد.سند پنجمین کمیته مشترک تجاری میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه، سند همکاری خبری میان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) و خبرگزاری آناتولی ترکیه و توافقنامه تعرفه های ترجیحی میان دو کشور اسنادی بودند که با حضور معاون اول رئیس جمهوری و نخست وزیر ترکیه توسط برخی وزرا و مسئولین دو کشور به امضا رسید.

نسخه مناسب چاپ