اعطای تسهیلات ویژه به کشاورزان نمونه
مدیرعامل بانک کشاورزی از تسهیلات ویژه برای کشاورزان نمونه و تقسیط ۵ ساله وام‌های کمتر از ۱۰ میلیون تومان کشاورزان خبر داد.

به گزارش فارس، محمد طالبی در نشست خبری که در وزارت اقتصاد و امور دارایی برگزار شد، گفت: تا پایان آذر امسال ۱۴۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به کشاورزان پرداخت شده است.

وی همچنین به اعتبار ۷۵۰۰ میلیارد تومانی برای اجرای طرح مکانیزاسیون کشاورزی اشاره کرد و گفت: اواخر آذر یک قرارداد ۵۰۰ میلیارد تومانی با صندوق توسعه ملی منعقد شد که قرار است به طرح‌های معرفی شده از سوی وزارت جهاد تسهیلات داده شود. یک قرارداد ۱۰ میلیارد دلاری هم برای اجرای شبکه‌های آبیاری ۵۳ طرح با وزارت نیرو منعقد شده که یک میلیون هکتار را تحت پوشش قرار خواهد داد.

مدیرعامل بانک کشاورزی همچنین گفت: براساس ماده ۱۶۲ شبکه‌های اصلی آب ۱۶۰ هزار هکتار از اراضی و همچنین ۳۴۴ هزار هکتار از شبکه‌های یک و دو در خوزستان ساخته می‌َشوند و در مجموع این طرح‌ها ۱۰ هزار هکتار را پوشش خواهند داد.

وی گفت: برای تقسیط ۵ ساله وام‌های کمتر از ۱۰ میلیون تومان مجوز داده‌اند و تاکنون ۳۰۰ هزار نفر از بدهکاران بخش کشاورزی مشمول این مجوز شده‌اند.

نامبرده در ادامه از راه اندازی سامانه پرداخت تسهیلات خرد خبر دادو با اشاره به اختصاص تسهیلات ویژه برای کشاورزان نمونه گفت: کشاورزان نمونه کشوری می‌توانند تسهیلات تا ۶۰ میلیون تومان به صورت ضمانتی بگیرند و این برای کشاورزان عادی تا ۲۰ میلیون تومان است.کشاورزان نمونه استانی هم تا سقف ۵۰ میلیون تومان تنها با ضمانت می‌توانند از بانک کشاورزی دریافت کنند.

وی ادامه داد: سهم آورده برای کشاورزان نمونه و کشوری ۱۰ درصد است که این رقم برای کشاورزان معمولی ۲۰ درصد است .

طالبی گفت: کشاورزان نمونه همچنین جزو ناظران ویژه بانک می‌شوند و در صورت مشاهده اشکال و ایراد می‌توانند اعلام کنند.در عین حال ناظران کشاورزی حق بیمه خود را هم می‌توانند به صورت اقساط پرداخت کنند.

وی در ادامه با اظهار اینکه ۵۰ میلیون تومان برای طرح‌های فارغ‌التحصیلی کشاورزی به صورت ضمانتی پرداخت می‌شود، حجم مطالبات معوق کشاورزی را ۵ تا ۶ درصد کل مطالبات معوق ۸۴ هزار میلیارد تومانی بانک‌ها عنوان کرد.

این مقام بانکی ادامه داد : وزیر جهاد کشاورزی ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار بیمه بخش کشاورزی را که قبلاً ۱۵۰ میلیارد تومان بود، به تصویب رساند.

وی گفت: میزان نیاز بیمه‌ای کشاورزان ۱۱۵۰ میلیارد تومان است، در حالیکه حق بیمه‌ای که از کشاورزان دریافت می‌شود، تنها ۲۳۰ میلیارد تومان است و باید تصمیم‌گیری جدی در بخش بیمه محصولات کشاورزی انجام شود.

نسخه مناسب چاپ