احمد کوچکی، مدیر صندوق سرمایه گذاری نوین در گفتگو با بورس نیوز اظهار داشت: نوسان ذات بازار است و پس از رشد سریع شاخص، امکان اصلاح شاخص وجود دارد. در این میان حواشی از قبیل بحث تغییر مدیران سازمان باعث ریزش بیشتر شاخص شد گرچه حواشی، بهانه ای برای ریزش شاخص می باشند و بازار به این ریزش شاخص و استراحت مقطعی نیاز داشت.
مدیر صندوق سرمایه گذاری نوین بیان کرد: به نظر می رسد تا پایان سال ۹۲، شاخص به طور نوسانی و با رشد اندکی روبه رو شود و شاخص کل در سطوح ۸۵ الی ۹۰ هزار واحد سال جاری را به پایان برساند. همچنین وی بازار سرمایه در سال ۹۳ را، با توجه به ثبات نرخ ارز و اوضاع سیاسی مناسب، بازاری متعادل و صعودی پیش بینی مینماید و بازار سرمایه را به نسبت بازارهای رقیب جذاب تر میداند.
کوچکی تصریح کرد: صندوق سرمایه گذاری نوین در زمان رشد شاخص، سهام را با پشتوانه تحلیل انتخاب و از خریدهای هیجانی خودداری کرده است. همچنین صندوق سرمایه گذاری نوین با پیش بینینوسان کاهشی بازار براساس تحلیل و برآوردی از گزارش های ۹ماهه شرکت های بورسی داشت و همچنین به خاطر کاهش نرخ دلار و کاهش قیمت محصولاتی که تابع قیمت های جهانی بودند، به طور مقطعی بخشی از منابع خود را در دارایی های با درآمد ثابت سرمایه گذاری نمود، که این امر موجب شد عملکرد صندوق نوین به مراتب بهتر از شاخص و سایر صندوق ها باشد.لازم به ذکر است که سهام انتخابی صندوق سرمایه گذاری نوین ، نسبت به کل شاخص، کاهش آنچنانی نداشته زیرا سهام انتخابی از نظر بنیادی توجیه پذیر بودند و نوسان پذیری کمتری نسبت به بازار داشتند. همچنین در ترکیب پرتفوی صندوق تلاش شده حتی المقدور ریسک منفی پرتفوی کنترل شود.مجموع عوامل مذکور باعث عملکرد بهتر صندوق سرمایه گذاری نوین نسبت به سایر صندوق ها در سه ماهه و شش ماهه اخیر شد.وی یادآور شد: بازار سرمایه در بلندمدت متاثر از بخش واقعی اقتصاد است و بازار نوسانات غیرعادی ناشی از شایعات و فاکتورهای غیراقتصادی را در بلندمدت اصلاح نماید. بنابراین سرمایه گذاران می بایست با افقی بلندمدت پرتفویی از سهام بنیادی براساس مزیت های نسبی و رقابتی شرکت ها ایجاد کنند.همچنین وی خاطرنشان کرد، با توجه به اینکه رسالت اصلی صندوق های سرمایه گذاری دیدگاه بلندمدت نسبت به بازار سرمایه است، هدایت منابع صندوق به سمت دارایی های با درآمد ثابت به صورت مقطعی و متناسب با شرایط بوده، و در نظر داریم در زمان مقتضی، منابع خود را مجدداً به سمت سهام هدایت خواهیم کرد.
از سوی دیگر نزول چشمگیر بورس و شرکت های فعال در آن در حالی همه گیر شده که به نظر می رسد این موج منفی بازدهی صندوقهای سرمایه گذاری مشترک را تحت تأثیر قرار داده و صندوقها نیز از گزند آن مصون نمانده اند.بازار سهام از ابتدای دهه پایانی دی سال جاری تاکنون روند نزولی پرشتابی را در پیش گرفته، به گونه ای که شاخص کل در کنار قیمت سهام اغلب شرکت های فعال بورسی با افت قابل توجهی همراه شدند.براساس گزارش بورس نیوز، نزول چشمگیر بورس و شرکت های فعال در آن در حالی همه گیر شده که به نظر می رسد این موج منفی بازدهی صندوق های سرمایه گذاری مشترک را نیز تحت تأثیر قرار داده و صندوق ها از گزند آن مصون نماندهاند. برهمین اساس در این گزارش در نظر داریم بازدهی صندوقها را طی دوره مذکور مورد بررسی قرار دهیم.براساس این گزارش، از میان صندوقهای سرمایه گذاری فعال در بورس فقط صندوق سرمایه گذاری مشترک بذر امید آفرین توانسته بازدهی مثبت بیش از سه درصدی را طی یک ماه اخیر و در زمان فعالیت ۶۰ روزه خود به دست آورد، پس از آن صندوق سرمایه گذاری نوین با تحقق بازدهی منفی ۰٫۸ درصدی، فیروزه با بازدهی منفی نزدیک به دو درصدی و کارآفرینان برتر با کسب بازدهی منفی بیش از سه درصدی در بالاترین ردیف بازدهی صندوقها قرار میگیرند. این میزان بازدهی منفی تحقق یافته توسط صندوقهای مذکور، با توجه به بازدهی های منفی قابل توجه صندوق هایی همچون صنعت و معدن، رفاه، البرز و توسعه فردا چندان نامناسب به نظر نمیرسد. چراکه صندوق سرمایه گذاری صنعت و معدن طی یک ماه اخیر بازدهی منفی ۱۹٫۶ درصدی را به دست آورده و صندوق رفاه نیز در مدت مشابه بازدهی منفی ۱۹٫۲ درصدی را محقق کرده است.