اجرام آسمانی هفته
این هفته هم به کاوش در صورت فلکی برساووش ادامه می هیم.
ستاره NGC 1624-2 که در فاصله ۲۰ هزار سال نوری از زمین در صورت فلکی برساووش قرار گرفته است، حدود ۳۵ برابر خورشید جرم دارد. این ستاره غولپیکرترین ستاره مغناطیسی کشفشده تاکنون به شمار می رود که از یک پوشش عظیم از ذرات باردار به دام افتاده در اطرف خود برخوردار است.
بررسی و مطالعه این ستاره می تواند به درک بهتر از نقش مغناطیسی ستارگان در تکامل آنها و کهکشان میزبانشان کمک کند. این ستاره غول پیکر دارای یک میدان مغناطیسی با قدرت ۲۰ هزار برابر بیشتر از میدان مغناطیسی خورشید و حدود ۱۰ برابر قوی تر از تمامی میدانهای کشف شده در اطراف دیگر ستارگان با حجم بالا است. این میدان مغناطیسی قوی به اتصال و کنترل ذرات پر انرژی بادهای ستارهای جریان یافته از NGC 1624-2 تا مسافت بسیار دوری از آن می پردازد. توده سنگین این ستاره سوخت عظیمی را در اختیارش می گذارد و موجب شده این ستاره درخشان و داغ باشد و از این رو احتمالاً پس از دوره حیات پنج میلیون ساله اش نسبتاً سریع می سوزد. این دوره زمانی برابر است با یک دهم یک درصد عمر کنونی خورشید در نیمه عمرش.
این ستاره بسیار دور بوده و همچنین در لایه ای از غبار پوشیده شده است. از این رو دانشمندان برای مطالعه نور آن از تلسکوپ «هابی –ابرلی» در دانشگاه تگزاس استفاده می کنند. سرعت گردش این ستاره به دور خود بسیار آهسته است و حدود ۱۶۰ روز زمین به طول می انجامد. در حالی که گردش خورشید در اطراف محور خود ۲۵ روزه است.
کهــکشان « انجیسی ۱۲۷۷»
(NGC 1277) یک کهکشان عدسی در صورت فلکی برساووش است. این کهکشان عضو خوشه برساووش و تقریباً در فاصله ۷۳ مگاپارسکی یا ۲۲۰ میلیون سال نوری از کهکشان راه شیری قرار دارد. نکته شگفت انگیز این است که کهکشان NGC1277 ساختاری بسیار عجیب و پیچیده دارد و تقریباً یک سیاهچاله است که می تواند نخستین نمونه در کلاس جدید سیستمهای «کهکشان ـ سیاهچاله» محسوب شود. کهکشان کوچک و مسطح NGC1277 میزبان یکی از عظیم ترین و پرجرم ترین سیاهچالههایی است که تاکنون کشف شده است.این سیاهچاله غول پیکر با رنگ نارنجی درخشان، ۱۴ درصد جرم کلی کهکشان را تشکیل می دهد، در حالی که سیاهچالههای کشف شده در مرکز کهکشانهای دیگر فقط ۰٫۱ درصد جرم کهکشان را به خود اختصاص می دهند. پهنای این سیاهچاله غول پیکر ۱۱ برابر بزرگ تر از مدار سیاره نپتون است.این سیاهچاله عظیم با استفاده از تلسکوپ ۹ متری Hobby-Eberly در تگزاس شناسایی شد.
code