۲۰۰۰ میلیارد تومان برای اجرای گام اول قانون حمایت از معلولان لازم است
سرویس سیاسی_اجتماعی:‌ جانشین رئیس سازمان بهزیستی کشور، اجرای کامل قانون حمایت از معلولان را نیازمند ۱۲ هزار میلیارد تومان بودجه برآورد کرد و گفت: برای اجرای گام اول این قانون در سال آینده ، نیازمند ۲۰۰۰ میلیارد تومان بودجه هستیم که به سازمان برنامه و بودجه هم پیشنهاد شده است.

به گزارش خبرنگار اطلاعات، پهبد پورشبانان در نشست خبری به مناسبت روز جهانی معلولان (‌۱۲‌آذر‌) ‌افزود: قرار است اعتبارات از محل هدفمندی یارانه‌ها (تبصره ۱۴) اختصاص یابد و اولویت سازمان بهزیستی هم حمایت از اجرای این قانون است، ولو این که مجبور باشد برخی از فعالیت‌های خود را کمرنگ کند.

جانشین رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: پیگیر تدوین و تهیه دستورالعمل‌ها و آیین نامه‌های قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت هستیم که بخش عمده آن تهیه و به دولت ارائه شده است.

وی همچنین با بیان این که ۷۷۰۰ میلیارد تومان در بودجه سال ۹۷ به مبارزه با فقر مطلق اختصاص یافت، اظهار داشت:با اختصاص این بودجه ، علاوه بر افزایش ۳٫۲ برابری مبلغ مستمری، شاهد جهش چشمگیر در تعداد افراد برخوردار از مستمری شدیم و در جلساتی که با سازمان برنامه و بودجه داشتیم قرار شد این روند افزایشی ادامه داشته باشد.

پورشبانان همچنین با اشاره به این که هر ساله با کمبود اعتبار برای تهیه تجهیزات معلولان مواجه بوده ایم، تصریح کرد: اما از سال ۱۳۹۴ به بعد بودجه قابل توجهی به این بخش اختصاص یافت و اکنون هم با توجه به نرخ ارز و تحریم سعی می کنیم با همراهی دولت ، افزایش قیمت تجهیزات را جبران کنیم.

جانشین رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: در سال ۹۶ حدود ۵۳۰ هزار نفر مستمری بگیران منابع دولتی از سازمان بهزیستی بودند که ۸۰ درصد آنان را معلولان تشکیل می‌دادند و اکنون این آمار به یک میلیون و ۳۰ هزار نفر افزایش یافت که ۸۰۰ نفر از آنان را جامعه معلولان تشکیل می دهد.پورشبانان درباره یارانه مراکز نگهداری معلولان هم اظهار داشت: این یارانه‌ها پاسخگوی هزینه نگهداری معلولان را به علت افزایش قیمت مواد دارویی و دیگر اقلام مورد نیاز نیست، اما با حمایت دولت، اعتباری برای جبران تفاوت قیمت‌ها اختصاص یافته است.

وی با بیان اینکه ۲۲۰۰ مرکز نگهداری معلولان در کشور فعالیت دارند که ۱۲۰ هزار نفر معلول جسمی، حرکتی و ذهنی را پوشش می‌دهند، افزود: سعی داریم خدمات نگهداری معلولان به صورت اردوگاهی را به سمت خدمات توانبخشی و مراقبتی در منازل سوق دهیم تا این خدمات در خانه از سوی اعضای خانواده یا مراقبین آموزش دیده ارائه شود.

پورشبانان گفت: یکی دیگر از طرح‌های بهزیستی برای معلولان، راه اندازی خانه‌های کوچک برای معلولان خفیف ذهنی با الگوگیری از کشور‌های پیشرو است؛ این خانه‌ها از دو سال پیش در استان‌های مختلف برای معلولان بی سرپرست و بدسرپرست ایجاد شده تا در جامعه ایزوله نشوند.

پورشبانان افزود: همچنین کارگاه‌های حرفه آموزی برای افراد دارای معلولیت خفیف ثبت شده و این کارگاه‌ها در استان خراسان رضوی موفقیت چشمگیری داشته است؛ همچنین قول مساعد داده شده تا در قالب تبصره ۱۸ بودجه ۹۸، اعتبارات اشتغال مددجویان بهزیستی تامین شود.

وی به معلولانی که امسال دارای شغل شده‌اند، اشاره و تصریح کرد: در سال جاری ۱۳ هزار و ۷۳۷ معلول دارای شغل شده‌اند که بیش از دو برابر این تعداد هم برای ایجاد شغل آماده‌سازی شده‌اند.

پیشگیری از معلولیت زایی

جانشین رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اقدامات این سازمان برای کاهش هرگونه معلول زایی به نقش پیشروی بهزیستی در مشاوره ژنتیکی اشاره کرد و گفت: سالانه ۲۵ تا ۳۰ هزار معلول در کشور متولد می شود که می توانیم با مشاوره ژنتیکی از این میزان بکاهیم؛ از آغاز اجرای برنامه ششم توسعه بیش از ۲۰۰هزار زوج از مشاوره‌های پیش از ازدواج بهزیستی برخوردار شدند.

وی گفت: خانواده‌هایی که دارای یک یا چند فرزند معلول هستند و قصد افزایش فرزند را دارند، می‌توانند با مجوز سازمان بهزیستی به طور رایگان از مشاوره و آزمایش‌های ژنتیک برخوردار شوند تا شاهد تولد فرزند معلول نباشیم.

پورشبانان در مورد حمایت محسنی‌ بندپی از استخدام معلولان در سازمان تأمین اجتماعی گفت: دکتر بندپی همیشه هرجا که باشد، دغدغه بهزیستی و معلولان را دارد و مطالبه‌گری ایشان پابرجاست و قطعاً توجه خاصی به جامعه هدف خواهد داشت.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی هم در این نشست از تولید سمعک ایرانی خبر داد و گفت: قرار است این سمعک که حدود ۳۰ درصد از نوع وارداتی آن ارزانتر است به زودی روانه بازار شود.

حسین نحوی‌نژاد هم در پاسخ به سئوال خبرنگار اطلاعات درباره نحوه فعالیت خانه‌های کوچک معلولان گفت: تاکنون ۵۰ خانه کوچک با پوشش بیش از ۵۵۰ نفر در ۱۹ استان برای معلولان ذهنی راه اندازی شده که بیشترین تعداد خانه‌ها در تهران و البرز است.

وی افزود: با جلب مشارکت نهادهای بین‌المللی، بیش از ۱۰۰ نفر از مدیران و کارشناسان را برای خدمت رسانی آموزش داده‌ایم .نحوی نژاد در مورد آمار معلولان پشت نوبتی گفت: بر اساس سامانه اطلاع‌رسانی بهزیستی، نیازهای افراد در این سامانه تغییر می‌کند به طوری که اکنون از یک میلیون پشت نوبتی ۵۰۰ هزار نفر کاهش یافته،۱۰۰ هزار نفر هم با توجه به نیاز به خدمات بهداشتی، به این تعداد اضافه شده‌اند و حدود ۶۰۰ هزار معلول پشت نوبتی داریم، البته عمده پشت نوبتی‌ها به دلیل مستمری بوده است.

معاون توانبخشی سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه ۳۴۰ هزار معلول در روستاها و مراکز صعب‌العبور تحت پوشش طرح توانبخشی مبتنی بر جامعه هستند، گفت: قصد داریم تعداد این افراد را امسال افزایش دهیم.

نحوی‌نژاد به ساخت مسکن برای خانواده‌های دارای بیش از دو معلول اشاره کرد و گفت: قصد داریم اقداماتی در مسیر مناسب‌سازی منازل مسکونی معلولان انجام دهیم به طوری که امسال ۳۰ میلیارد تومان برای مناسب‌سازی منازل در نظر گرفته‌ایم تا آنهایی که نمی‌توانند از مسکن استفاده کنند، حداقل منازل مناسب‌سازی داشته باشند.

نسخه مناسب چاپ