سرویس سیاسی – اجتماعی: دکترمعصومه ابتکار معاون رئیسجمهوری در امور زنان و خانواده دیروز با حضور در موسسه اطلاعات از بخشهای مختلف آن بازدید کرد.
درجریان این بازدید مسئولان فنی وتحریری روزنامه اطلاعات، توضیحات ضروری را درباره نحوه کار بخشهای مختلف برای ایشان و همراهانشان ارائه کردند.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: طرح ملی گفتگوی بین نسلی که در مدارس به منظور افزایش ارتباط دانشآموزان با یکدیگر، با اولیا، با والدین و مسئولان آغاز شده است، در فاز بعدی در خانه ها نیز گسترش مییابد.
ابتکار در گفتگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: یکی از برنامه های اصلی دولت این است که طرح ملی گفتگوی بین نسلی را به عنوان یک مساله مهم و اساسی، در خانه و مدارس گسترش دهد.
وی گفت: به همین منظور برنامه ریزی و کارهای اجرایی برای نهایی شدن این موضوع با همکاری وزارت آموزش و پرورش انجام و در تعداد زیادی از مدارس سراسر کشور برای گسترش روابط میان اعضای خانواده این طرح آغاز شده است.ابتکار گفت: تمام صحبت هایی که نوجوانان و جوانان درباره مسائل و مشکلات جدی در عرصه ارتباطی دارند، درست و دقیق است، بنابراین باید در پاسخ به این مطالبات دانش آموزان، گفتگوی بین نسلی را در آموزش و پرورش و در سطح مدارس توسعه داد.وی خاطرنشان کرد: معتقدیم که طرح ملی گفتگوی ملی باید به عنوان یک رویه درون آموزش و پرورش و حتی در خانه ها هم گسترش داده شود، تا این کمبودها در عرصه ارتباطی میان اعضای خانواده و فرزندانشان را جبران کرد. چون امروز یکی از مشکلات اساسی در کشور کاهش زمان گفتگوی اعضای خانواده با همدیگر است.
به گفته وی، اکنون میزان زمان گفتگوی اعضای خانواده به کمتر از ۲۰ دقیقه در روز رسیده و این در حالی است که در گذشته بیش از ۲ ساعت بوده است.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: معتقدیم مسائل اقتصادی همانطوری که اکثریت دانش آموزان و جوانان ما آن را دلیلی محکم برای کاهش زمان گفتگوها در خانواده ها میدانند، روی موضوع گفتگوی ملی تاثیر جدی میگذارد و به همین منظور امیدواریم این طرح به عنوان یک طرح ملی با همکاری معاونت زنان و آموزش و پرورش اجرا شود تا بتوانیم دوباره باب گفتگو را در خانواده ها گسترش دهیم.وی با بیان اینکه بسیار مهم است بدانیم گفتگوی ملی و بین نسلی به عنوان یک نیاز اساسی در جامعه به شمار میرود، اظهار داشت: باید صدای دانش آموزان، جوانان و نوجوانان را بشنویم و این تعامل را در قالب گفتگوها با نسل آینده ساز و جوان جامعه داشته باشیم.
ابتکار به برگزاری نشست هماندیشی گفتگوی
بیننسلی با حضور وزیر آموزش و پرورش و تعدادی از دانش آموزان در روز شنبه اشاره کرد و افزود: اینگونه نشستها بسیار میتواند در تعامل و گسترش و توسعه گفتگوهای
بین نسل امروز و نسل گذشته تاثیرگذار است به همین خاطر تلاش میشود که نشست های دیگری با این مضمون با دانش آموزان برگزار شود تا دانش آموزان را بیشتر وارد بحث ها و گفتگوها کنیم.وی ادامه داد: البته باید خانواده ها هم در این موضوع مشارکت داشته باشند چون تا زمانی که والدین و دانش آموزان نسبت به یک موضوع اتفاق نظر نداشته باشند، نمیتوان آن موضوع یا طرح را موفق دانست به همین منظور طرح گفتگوی ملی حتی به درون خانه ها هم برده خواهد شد تا زمینه های ارتباطی دانش آموزان با والدین هم فراهم شود و زمان گفتگوی اعضای خانواده ها هر روز بیشتر و مشکلات هم کمتر شود.
وی گفت: از آنجا که میزان گفتگوی بین نسلی و میان اعضای خانواده ها به شدت کم شده ؛ بهترین راهکار اجرای این گونه طرح ها و عملیاتی کردن آنهاست.