به گزارش ایرنا، افسانه محرابی در حاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی صنعت نساجی ایران در جمع خبرنگاران، افزود: هر چند گلایه هایی از سوی تولیدکنندگان در باره تامین مواد اولیه وجود دارد، اما همه تلاش و سعی وزارتخانه آن است تا مشکلی برای تامین پوشاک شب عید نداشته باشیم.
وی عمده مشکلات اصلی و صنعتگران این حوزه را تامین سرمایه در گردش و مواد اولیه برشمرد.
این مقام مسئول همچنین بخش دیگری از مشکلات را ترخیص منابع ارزی بیان کرد و گفت: هر چند وزارت صنعت، معدن و تجارت به تایید ثبت سفارشها میپردازد، اما تولیدکنندگان در تامین منابع ارزی دچار مشکل میشوند.محرابی تاکید کرد:در این زمینه به دنبال اتخاذ راهکار ویژه ای هستیم.
مدیرکل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت در ادامه افزود: ایران از پتانسیل بالایی در صنعت پوشاک برخوردار است و گردش مالی آن سالیانه ۱۴ میلیارد دلار برآورد میشود.وی نیاز سالیانه پوشاک کشور را ۵۲۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: این صنعت از اشتغال بالا، سرمایه بری کم و ارزش افزوده خوبی برخوردار است که میتواند در شرایط تحریم، کمک حال تولید و اشتغال باشد.وی گفت: واحدهای تولیدکننده پوشاک کشور به این باور رسیدهاند که می توانند کمبود پوشاک را تامین کنند و چنین رویکردی را امسال در نمایشگاه حاضر نظاره گر هستیم.
محرابی خاطرنشان ساخت: اگر سرمایه در گردش مورد نیاز واحدهای تولیدی و همچنین منابع ارزی مورد نیاز آنها برای تامین مواد اولیه تامین شود، وضع خوبی را در این صنعت شاهد خواهیم بود.
به گفته وی، در هفت ماهه امسال صادرات پوشاک و صنایع نساجی ۴۰ درصد از نظر وزنی رشد داشته که از آن جمله رشد ۱۷۷ درصدی صادرات نخ و رشد ۳۶ درصدی صادرات پوشاک بوده است.
محرابی همچنین به موضوع قاچاق پوشاک به داخل کشور اشاره کرد و افزود: با بالا رفتن نرخ ارز اگر قاچاقی هم به داخل کشور انجام شود با قیمت های بالا خواهد بود، مگر اینکه کالاهای بی کیفیت یا با کیفیت پایین وارد شود که قیمت های پایین تری خواهند داشت.
وی یادآورشد: برآورد وزارت صنعت ۲۱۰ هزار تن ظرفیت خالی و کمبود پوشاک است که با کمک انجمن ها و تشکل ها در پی اجرایی کردن برنامه ای هستیم که بتوان با استفاده از ظرفیتهای داخلی این کمبود را جبران کرد.
محرابی ادامه داد: یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار برای تکمیل این ظرفیت خالی در نظر گرفته شده و امید میرود برنامه در نظر گرفته شده تا پایان هفته نهایی شود بر این اساس منابعی از صندوق توسعه ملی برای پر کردن این ظرفیت های خالی اختصاص می یابد.وی در باره تامین مواد اولیه داخلی و افزایش قیمتها هم گفت: بالا رفتن قیمتها به دلیل افزایش نرخ ارز در شرایط کنونی طبیعی است که منجر به افزایش هزینه کارخانجات شده، اما تاکنون حداکثر ۲۰ درصد افزایش قیمت پوشاک را شاهد بودیم.
مدیرکل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت ادامه داد: به فکر کسری مواد اولیه و تامین آنها هستیم و ثبت سفارش هایی که به داخل کشور میآید با اولویت پوشاک در نظر گرفته می شود.
محرابی همچنین اظهار داشت: یکی از مشکلات کنونی تولیدکنندگان، نقدی شدن پرداخت ها برای تامین مواد اولیه است که در گذشته به صورت مدت دار بوده؛ این موضوع هر چند در ابتدا سخت به نظر می رسد اما به نفع همه از جمله تولیدکنندگان و بازرگانان است زیرا تکلیف آنها را مشخص می کند.
این مسئول وزارت صنعت در مورد برنامه راهبردی پوشاک، خاطرنشان ساخت: بخشی از برنامه های آن در حال انجام است و تشکل ها به ویژه انجمن صنایع نساجی ایران در حال همکاری در این زمینه هستند.
وی تاکید کرد: همه تصمیم گیری ها در سیاستهای کلان نساجی کشور با اخذ نظر از بخش خصوصی انجام می شود.
بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی صنعت نساجی و ششمین نمایشگاه بین المللی پوشاک ایران دیروز در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران آغاز به کار کرد.
در بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی صنعت نساجی ایران ۱۴۱ شرکت داخلی و ۸۰ شرکت خارجی از ۹ کشور ایتالیا، سوئیس، رومانی، بلژیک، تایوان، فرانسه، ترکیه، آلمان، چین و اتریش جدیدترین تولیدات و خدمات خود را ارائه کرده اند.