به گزارش خبرنگار ما، معاون گروه انرژیهای تجدیدپذیر پژوهشگاه وزارت نیرو با بیان این مطلب در نشست انجمن انرژی های تجدیدپذیر گفت: در ایران تاکنون ۶۵۴ مگاوات برق از طریق نیروگاههای تجدیدپذیر تولید شده که این میزان کمتر از یک درصد کل ظرفیت برق ایران است.
اکبر ادیبفر رئیس انجمن انرژیهای تجدید پذیر ایران هم درباره افزایش ۳۰ درصدی قیمت خرید تضمینی و قابل قبول بودن آن گفت: تغییرات نرخ ارز تمامی حوزههای سرمایهگذاری به خصوص صنایعی که ارز بری بالایی دارند را تحت الشعاع خود قرار داده است. بنابراین با توجه به اینکه نیروگاههای تجدیدپذیر هنوز به خودکفایی و تولید ۱۰۰ درصد ساخت داخل نرسیدهاند، هزینههای آنها با افزایش نرخ ارز به اندازه قابل قبولی بالا میرود.
وی با تاکید بر اینکه با روشهای مختلف میتوان هزینه سرمایهگذاری بخش خصوصی در تجدیدپذیرها را کاهش داد، گفت: دولت یا باید هزینه ارزی را کاهش دهد یا اینکه ارز نیمایی به این بخش اختصاص دهد.
ادیبفر افزود: اگر در قراردادهای خرید تضمینی ضریب تعدیل داده شود و متناسب با تغییرات نرخ ارز و نرخ تورم ضریب تعدیل اعمال شود، این ۲۵ تا ۳۰ درصد رشد قیمت خرید تضمینی برق هم میتواند مفید باشد.
نگین بهشتکار مسئول کارگروه ترویج و آگاه سازی انجمن انرژیهای تجدید پذیر ایران هم از ایجاد بیش از ۴۲ هزار فرصت شغلی به صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش انرژیهای تجدید پذیر خبرداد و با اشاره به اینکه تا کنون ۶۵۰ مگاوات انرژی تجدید پذیر در کشور نصب شده است، افزود: این رقم تا پایان برنامه ششم توسعه باید به ۵۰۰۰ مگاوات برسد.
وی با اشاره به کند شدن روند نصب این نوع نیروگاه ها درکشور گفت: در ابتدای برنامه روند نصب نیروگاه ها خیلی مناسب بود اما اکنون به دلیل مشکلات بودجه ای و ارزی این روند کند شده است.
وی با اشاره به قابل نصب بودن این نوع نیروگاه ها در فضاهای کوچک، افزود: توسعه این نیروگاه ها نیاز به سرمایه گذاری دولت ندارد و بخش خصوصی متقاضی سرمایه گذاری در این بخش است.
مسئول کارگروه ترویج و آگاه سازی انجمن انرژیهای تجدید پذیر ایران با بیان اینکه تعیین مشوق می تواند بخش خصوصی را به سرمایه گذاری بیشتر در این بخش ترغیب کند، گفت: در بودجه کشور بخشی برای خرید تضمینی برق از انرژی های تجدیدپذیر تعیین شده است که سال گذشته بطور کامل به این بخش اختصاص نیافت و امیدواریم این بودجه امسال بطور کامل اختصاص یابد.
وی با بیان اینکه ایران ۵ر۱ برابر کشورهای اروپایی دارای انرژی خورشیدی است، افزود: در ایران امکان نصب ۱۰۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر و تامین نیاز برق کشور از این نوع انرژی به طور کامل وجود دارد این درحالی است که روند توسعه ای این نیروگاه ها در کشور نسبت به اروپا بسیار کند است.
کیوان پور کیان مسئول کارگروه بودجه و مجلس انجمن تجدیدپذیر هم گفت: اراضی بین استان اصفهان تا یزد یکی از سه قطب بزرگ در حوزه انرژی خورشیدی است و در آن می توان ۵۵ هزار مگاوات برق تولید کرد. در حالی به این مزیت بزرگ کشورمان توجه کافی نمی شود که کشورهایی چون چین، برزیل و ترکیه و عربستان به آن همت گماشته اند.
در ادامه، عضو هیأت مدیره انجمن انرژیهای تجدیدپذیر ایران با اشاره به اینکه صنعت انرژیهای تجدیدپذیر دنیا رو به رشد است، گفت: امیدواریم در کشورمان انرژیهای تجدیدپذیر توسعه پیدا کند، چرا که ساخت نیروگاههای بادی و خورشیدی از هر لحاظ برای کشوری که ۳۰۰ روز آفتابی دارد و بیشتر مناطق آن بادخیز است، میتواند صرفه اقتصادی خوبی برای کشور و صادرات برق به کشورهای همسایه داشته باشد.
سید محمد جواد موسوی ادامه داد: رسیدن به تولید ۵۰۰۰ مگاوات برق تا سال ۱۴۰۱ توسط تجدیدپذیرها قطعاً با حمایتهای دولت امکان پذیر است. البته اکنون میزان تولید برق تجدیدپذیرها ۶۵۰ مگاوات است که با توجه به شعار ۹۸-۱۰۰۰ میتوانیم در صورت حمایت دولت این عدد تولید برق را تا تابستان ۹۸ به ۱۰۰۰ مگاوات برسانیم.