به گزارش ایسنا، انوشیروان محسنی بندپی در حاشیه جلسه کمیته کشوری هماهنگی مراکز ماده ۱۶ (معتادان متجاهر) درباره بسته حمایتی دولت به خبرنگاران توضیح داد: قسمت اول ارائه بسته حمایتی که مربوط به مددجویان بهزیستی و کمیته امداد بود، به اتمام رسیده است و همچنین کارکنان دولت که کمتر از ۳ میلیون تومان دریافتی دارند، بسته حمایتی دریافت کردند و بیمه شدگان تأمین اجتماعی و مستمری بگیران طی هفته آینده این بسته را دریافت می کنند.
محسنی بندپی با اشاره به اینکه سازمان هدفمندی یارانه ها، اعتبار مورد نیاز برای بسته حمایتی بیمهشدگان تأمین اجتماعی با حقوق کمتر از ۳ میلیون تومان را اختصاص داده است، گفت: بسته حمایتی مستمری بگیران را هم ما پرداخت می کنیم. اعتبار این امر تخصیص داده شده و چنانچه همزمان با حقوق آنها باشد به طور میانگین ۲۰۰ هزار تومان به حقوق مستمری بگیران اضافه می شود و اگر زودتر از حقوق، زمان پرداخت بود این بسته را جداگانه به حسابشان واریز می کنیم.وی در زمینه افزایش ۵.۵ درصدی تعرفههای درمان در شش ماهه دوم هم گفت: براساس تصمیم شورای عالی بیمه قرار شده است تعرفه شش ماهه دوم بخشهایی مانند هتلینگ، حق العملها و تعرفههای پزشکی اورژانسی، ۵ر۵ درصد افزایش یابد که البته به مردم فشاری وارد نمی شود و سازمانهای بیمهگر آن را تقبل کردهاند.
محسنی بندپی در زمینه پرداخت مطالبات بیمارستانها تصریح کرد: قول دادهایم تا پایان آذر، مطالبات سال ۹۶ بیمارستانها را حداقل ۷۰ درصد تأمین کنیم.
وی همچنین درباره معتادان متجاهر گفت: این جلسه چهار مصوبه داشت که یکی از آنها ایجاد ۱۰ مرکز جامع صیانت، توانمندسازی و اجتماع پذیری معتادان متجاهر از سوی بسیج بود.رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه براساس این مصوبه ۱۰ مرکز با ظرفیت نگهداری چهار هزار معتاد متجاهر ایجاد خواهد شد، افزود: دو مرکز با ظرفیت ۲۰۰۰ نفر در تهران و ۲۰۰۰ نفر هم در هشت استان کشور ایجاد خواهد شد.
وی ادامه داد: براساس مصوبه این جلسه، افرادی که می خواهند برای نگهداری معتادان متجاهر، مراکز نگهداری ایجاد کنند باید با دارا بودن شروط لازم، مجوز را از سازمان بهزیستی دریافت کنند و نسبت به استاندارد سازی مراکز اقدام کنند.
بندپی با بیان اینکه مصوبه دیگر جلسه دیروز نظارت سازمان بهزیستی بر عملکرد این مراکز بود، اظهار داشت: براساس قانون، باید بهزیستی نظارت کافی بر فعالیت و نحوه نگهداری و درمان معتادان متجاهر در مراکز داشته باشد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور تأکید کرد: تمامی مراکز باید شرایط و ضوابط لازم را رعایت کنند در غیر این صورت مجوز آنها به مشکل برمیخورد و در نهایت لغو خواهد شد.
ظرفیت برای پذیرش معتادان داوطلب نداریم
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر هم در این جلسه با تاکید بر اینکه صدور مجوز و نظارت بر مراکز ماده ۱۶ نگهداری از معتادان متجاهر برعهده سازمان بهزیستی است، گفت: ۷۰ درصد معتادان پذیرش شده در مراکز ماده ۱۶ مصداق معتاد متجاهر نیستند و این در حالیست که ظرفیت کافی برای درمان معتادان داوطلب وجود ندارد.
پرویز افشار افزود: فعالیت این ستاد بر اساس تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده و در واقع ضابطان قضایی به جمعآوری افرادی که در حال مصرف یا خرده فروشی مواد هستند، اقدام میکنند.وی با بیان اینکه ایجاد مراکز تبصره ۲ ماده ۱۶ کمک زیادی به ساماندهی معتادان متجاهر کرده است و این از خودگذشتگی آقای بند پی در بهزیستی بود که این مسئولیت را پذیرفته است، افزود: زمانی که این مسئولیت از سوی سازمان بهزیستی پذیرفته شد، ظرفیت این مراکز محدود شد اما اکنون به سه تا چهار برابر رسیده است.