افتتاح اداره کل راه آهن غرب کشور در همدان
 

همدان ـ خبرنگار اطلاعات: اداره کل راه آهن غرب کشور با حضور محمدسعید ایزدی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری و سعید محمدزاده، مدیرعامل شرکت راه‌ آهن در همدان افتتاح شد.

در این آیین که استاندار و نمایندگان همدان در مجلس شورای اسلامی حضور داشتند، روح الله تقی‌زاده به طور رسمی به عنوان مدیرعامل راه آهن غرب کشور معرفی شد.

سید سعید شاهرخی، استاندارهمدان در این مراسم گفت: روحیه هم افزایی و تعامل کاری در استان همدان نهادینه شده است و اکنون انتظار تلاش‌های مضاعف برای توسعه راه‌آهن غرب کشور را داریم، چرا که سرعت بخشیدن به روند تکمیل خط راه‌آهن تهران ـ همدان مورد تاکید و مطالبه مردم است.

همچنین افزایش سرعت و کیفیت، خواست ما از شرکت راه آهن کشور است و انتظار داریم طرح خط راه آهن ملایر ـ همدان نیز به زودی اجرایی شود.

محمدسعید ایزدی، معاون وزیر راه و شهرسازی هم گفت: انتقال ایستگاه راه آهن مسافری همدان به داخل شهر نیاز به بررسی‌های کارشناسان دارد و باید به گروهی از کارشناسان خبره واگذار شود تا بهترین تصمیم را اتخاذ کنند.

ایزدی افزود: تأمین رفاه مردم بسیار حایزاهمیت است و براین اساس تأمین امنیت و دسترسی لازم به امکانات از مهمترین نیازها برای جانمایی ایستگاه راه آهن همدان به شمار می‌رود.

وی با اشاره به اینکه هم اینک تعیین و جانمایی ۱۷ ایستگاه راه‌آهن در سطح کشور در حال بررسی است، گفت: آنچه به صلاح است، انتقال ایستگاه‌ها به داخل شهرها و در مسیری است که بتواند خدمات لازم را برای مردم به لحاظ امنیت و رفاه مهیا سازد. در مورد ایستگاه راه آهن همدان نیز انتظار داریم عقبگرد نداشته باشیم، بلکه با کارشناسی‌های مجدد، نسبت به آنچه که به نفع استان همدان است، اقدام شود.

روح الله تقی زاده، مدیرعامل راه آهن غرب کشور نیز در این مراسم گفت: خطوط ریلی در غرب کشور کافی نیست و توسعه ریلی استان‌های این منطقه مهم به شمار می‌رود و افزایش بهره وری بار و مسافر از اهداف مهم راه آهن غرب کشور است.

تقی زاده خواستار تسریع در ایجاد ساختار اداره کل راه آهن غرب کشور شد و اعلام کرد: ساماندهی و بهره وری بار و مسافر در اولویت این نهاد قرار دارد.‏

ریل گذاری مسیر تهران – همدان

سعید محمدزاده، مدیرعامل راه آهن کشور گفت: در حال حاضر مسیر تهران ـ همدان به طول ۳۰۳ کیلومتر ریل گذاری شده است و در آینده‌ای نزدیک مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.

سعید محمدزاده در نشست بررسی وضعیت ریل گذاری و راه آهن استان همدان اظهار داشت: این مسیر با توجه به ارتباط با غرب کشور، بسیار حایز اهمیت است و مسئولان این استان در این مورد مطالبه جدی دارند. وی افزود: عملیات ریل گذاری قطعه نخست مسیر ملایر ـ همدان در حال انجام است و سعی در تسریع این طرح داریم. این مسیر بسیار حایز اهمیت است، چرا که تردد زائران را از استان‌های مرکزی به سمت عتبات عالیات آسان می‌کند.

وی ادامه داد: اربعین امسال زائران در خط ریلی مسیر تهران تا مهران و کربلا جابجا شدند و حالا با ریل گذاری مسیر ملایر ـ همدان، مسیر تهران به کرمانشاه نیز نسبت به آنچه که در شبکه فعلی وجود دارد، ۲ ساعت کوتاه‌تر می‌شود که برای زائران نیز حایز اهمیت است. محمدزاده گفت: شرکت ساخت درصدد است تا راه آهن ملایر ـ همدان زودتر به سرانجام برسد، ضمن اینکه خط کرمانشاه به سمت مرز خسروی تا اسلام آباد نیز پیشرفت خوبی داشته است و این ۲ مسیر مهم، زمینه خدمت مناسب به زائران را نیز مهیا می‌سازد.

وی با اشاره به افتتاح اداره کل راه آهن غرب کشور گفت: این اداره کل برای توسعه ریلی غرب کشور که کارکرد مهم ملی دارد، افتتاح شده است.

مدیرعامل راه آهن کشور با اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته برای راه‌اندازی قطارهمدان ـ مشهد گفت: تردد قطار در این مسیر هم اینک از هفته‌ای یک قطار، به یک روز در میان افزایش یافته است و خط تهران ـ همدان نیز با اصلاح ارتباط مسیر و پیگیری برای تأمین ناوگان، راه‌اندازی می‌شود.

شتاب در روند ریل گذاری

نمایندگان استان همدان در مجلس شورای اسلامی خواستار شتاب گرفتن روند ریل گذاری خطوط همدان- تهران و ملایر- همدان شدند.

حمیدرضا حاجی بابایی از نمایندگان استان همدان در نشست بررسی وضعیت

ریل گذاری و راه آهن این استان اظهار داشت: یکی از مهمترین مطالبات مجمع نمایندگان استان همدان در مجلس شورای اسلامی، شتاب گرفتن روند ریل گذاری ۲ مسیر مهم یاد شده است.

وی با اشاره به اینکه ۱۱ کیلومتر اتصال مسیر همدان به تهران باقی مانده است، افزود: انتظار ما سرعت بخشیدن به فرآیند ریل گذاری و بهره‌برداری از این خط ریلی است.

حاجی بابایی گفت: خط ریلی ملایر ـ همدان نیز باید با سرعت عمل بیشتری انجام شود تا مردم اقصی نقاط استان بتوانند از این محور ارتباطی برای سهولت در سفر بهره مند شوند. وی اضافه کرد: طرح راه آهن همدان – ملایر در سال ۱۳۸۰ مصوب شده، اما تاکنون اجرایی نشده بود.

امیر خجسته، دیگر نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: قرار بود راه آهن همدان – تهران مهرامسال به بهره‌برداری برسد، اما خبری نشد.

خجسته افزود: انتظار ما شتاب گرفتن روند راه اندازی این مسیر است، ضمن اینکه توقع داریم تردد قطار به شکل روزانه در مسیرهای همدان ـ تهران و همدان ـ مشهد انجام شود.‏ وی اضافه کرد: حل دغدغه محل ایستگاه

راه آهن همدان نیز از مطالبه‌های مردمی است و در هیچ کجای دنیا خارج از شهر ایستگاه راه آهن نداریم. همچنین ایستگاه راه آهن فامنین هنوز تعیین تکلیف نشده و انتظار ما عملیاتی شدن خواست مردم این شهر است.

نسخه مناسب چاپ