پزشک در ردای نخست وزیر
یادداشت‌های دکتر «ماهاتیر محمد» نخست وزیر مالزی طی۲۲ سال (۲۰۰۳ـ۱۹۸۱م.) ترجمه: محمّد مقدّس - ۵۵۵
 

یادم می‌آید به “حاسمه” گفتم به نظر می‌رسد از اظهارات تندی که علیه من داشته، پشیمان شده است ولی مفسّران حقیقت از دیدگاه بوش برای مطبوعات چنین گفتند که او به طور شفاهی و به خاطر این اظهارنظر که “ایالات متحده آمریکا” همچون وکیل یهودیان عمل می‌کند، مرا نکوهش کرده است.غرب همواره آماده چشم پوشی از خطاهای یهودیان است شاید به این دلیل که اروپایی‌ها به خاطر برخوردی که در طول تاریخ خود با یهودیان داشته‌اند و نیز به خاطر کوره‌های آدم‌سوزی نازی‌ها، احساس گناه بزرگی می‌کنند. آنها در این احساس گناه به خاطر کشتارهای زیادی که در حق یهودیان انجام داده‌اند، حق دارند ولی این، نادیده گرفتن اقدامات چپاولگرانه و ویرانگرانه‌ای که یهودیان مرتکب می‌شوند را توجیه نمی کند. احتمالاً بیشتر مردم غرب اقدامات گروههای تروریستی اسرائیلی “ارگون”۲۳۶ و “هاگانا”۲۳۷ و کشتار جمعی اعراب فلسطینی در دیریاسین۲۳۸ در جریان درگیری‌های یهودیان با بریتانیایی‌ها را به فراموشی سپرده‌‌اند. ولی هیچ کس جرأت نمی‌کند یادآور شود که این رفتار “اسرائیل”، چیزی نیست که جهان از قربانیان کوره‌های آدم‌سوزی انتظار داشته باشد. مشاهده چنین برخوردهایی از سوی آنها با فلسطینی‌ها نشان می‌دهد که اسرائیلی‌ها چیزی از درد و رنج وحشتناکی که در پرتو رژیم نازی دیده‌اند، نیاموخته‌اند.

“سازمان کنفرانس اسلامی” دست کم در این موضوع باید با یک صدا سخن بگوید. در سخنرانی‌ام گفتم مسلمانان برای آنکه در نظم نوین جهانی، جایی داشته باشند باید اندیشه کنند. گفتم: «ما بخواهیم یا نخواهیم باید تغییر کنیم، منظورم این نیست که دین خود را تغییر دهیم بلکه باید آموزه‌های این دین را در چهارچوب دنیای کاملاً متفاوتی از آنچه در نخستین قرن هجری می‌گذشت۲۳۹، پیاده کنیم.

عیب در اسلام نیست بلکه در تفسیرهای علمایی است که پیامبر نیستند و به رغم تبحرشان در علم، ممکن است دچار خطا شوند؛ ما نیاز به مراجعه به آموزه‌های بنیادی اسلام داریم تا بدانیم آیا واقعاً به اسلامی که پیامبر اکرم(ص) ما را به آن فراخوانده است باور داریم و شعائر آن را دنبال می‌کنیم یا خیر؟ منطقی نیست که ما همگی اسلام حقیقی و درست را دنبال کنیم حال آنکه اعتقادات ما این همه دچار تناقض با یکدیگر است.»بارها و بارها در نوشته‌ها و سخنرانی‌هایم اشاره کرده‌ام که من با جنگ مخالفم و همواره معتقدم که راههای مسالمت‌آمیز گوناگونی برای حل و فصل درگیری‌های سیاسی میان کشورها وجود دارد. من هنوز هم به آنچه در دهمین اجلاس سران “سازمان کنفرانس اسلامی” گفتم، پایبند هستم و در اینجا بار دیگر و برای اشاره به آنچه مورد نظر دارم، از متن سخنرانی‌ام کمک می‌گیرم: «ما نباید با کسی از در جنگ درآییم، باید دوستی همگان را برای خود جلب کنیم. ما نباید با انجام کارهای غیر مسئولانه و غیر اسلامی و با سوق دادن همگان به اردوگاه دشمن، نیروهای دشمن را تقویت کنیم. مراعات پیامبر(ص) نسبت به دشمنان اسلام را به خاطر بیاورید؛ ما نیز باید همین کار را بکنیم زیرا در این کارزار، نه انتقام گیری‌های خشمگین، که پیروزی مهم است.»من از گفته هایم در آن سخنرانی عذرخواهی نمی‌کنم و عذرخواهی‌ام از سوءتفاهمی است که ممکن است برخی از مردم را آزرده باشد.

ادامه دارد

پی‌نوشت:

۲۳۶- “ارگون سفای لیومی” گروه صهیونیستی مسلحی بود که مرتکب حملات تروریستی در حمایت از دولت یهودی شد. بعدها “ارگون” در ارتش اسرائیل ادغام شد.

۲۳۷ – “هاگانا” سازمان شبه‌نظامی یهودی بود که بعدها هسته اصلی نیروهای هجومی اسرائیل را تشکیل داد.

۲۳۸ – نیروهای “ارگون” روستای فلسطینی “دیریاسین” را در ضد حمله‌ای علیه “ارتش نجات عربی” و در تلاش برای قطع انتقال مواد اساسی به “قدس” مورد حمله قرار دادند و بیش از یکصد روستایی را به قتل رساندند.

۲۳۹ – “هجرت” اشاره به هجرت مسلمانان به فرمان رسول خدا(ص) از مکه مکرمه به مدینه منوره در سال ۶۲۲ میلادی یعنی آغاز گسترش اسلام دارد.

نسخه مناسب چاپ