صنعت هوایی ایران که از ماه قبل تحت دور جدیدی از شدیدترین تحریم های بینالمللی قرار گرفته، مصمم شده است تا با تکیه بر توان مهندسی کارشناسان داخلی و راهکارهای خاص مدیریتی، آثار تحریم های ناعادلانه آمریکا بر توسعه حمل و نقل هوایی را خنثی کند.
به گزارش خبرنگارما، ۴ نفر از مدیران صنعت حمل ونقل هوایی ایران دیروز در حاشیه برپایی نمایشگاه حمل و نقل در یک نشست خبری به تشریح برنامه های این حوزه برای مقابله تحریمهای بین المللی پرداختند.
علی عابدزاده معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در این نشست به خبرنگاران گفت: تشدید تحریم هوانوردی توسط دولت آمریکا باعث شده تا صنعت هوایی ایران در وضع ویژهای قرار بگیرد و همه اجزا و ساختارهای صنعت مانند آموزش، تأمین ناوگان و قطعه، تعمیر و نگهداری هواپیما و عملیات پروازی و خدمات ناوبری را تحت تأثیر قرار دهد.
وی با اشاره به اینکه اکنون تلاش داریم در وهله اول شرایط فعلی را حفظ کرده و در وهله بعدی به دنبال توسعه صنعت هوانوردی باشیم، از تغییر نرخ ارز به صورت پله ای و دو برابرشدن قیمت ارز مصرفی شرکت های هواپیمایی در ماه های اخیر به عنوان دومین شوک بزرگ وارد شده به حمل و نقل هوایی ایران نام برد و گفت: ما قبلا هم از شرایط تحریمی عبور کرده ایم و این بار هم بنا داریم تحریم ها را خنثی کنیم.عابدزاده در پاسخ به این سئوال که چرا با آمریکا مقابله به مثل نمی کنیم و مانع عبور هواپیماهای آمریکایی از حریم هوایی ایران نمی شویم، گفت: ما برای هیچ کشوری بهجز اسرائیل محدودیتی برای عبور از آسمان کشور تعیین نکردهایم و دیگران هم محدودیتی برای ما وضع نکردهاند، بیشک اگر اتفاق جدیدی رخ دهد با توجه به منافع ملی دراینباره تصمیمگیری خواهد شد.
وی در واکنش به دلیل ورود هواپیماهای مسافربری با عمر بیش از ۲۰ سال به کشور گفت: قبلا برای ورود هواپیماهای جدید به کشور در مجلس مصوب شده بود که هواپیماهایی با عمر بیش از ۱۵ سال وارد ناوگان داخلی نشوند، البته به دلیل شرایط خاص تحریمها و ضعف مدیریت اقتصادی شرکت های هواپیمایی این مصوبه اجرا نشد.
دکتر فرزانه شرفبافی مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران هم به خبرنگاران گفت:در طول سالهای گذشته توانستهایم توانایی قابل توجهی در دور زدن تحریمها پیدا کنیم و در دوره جدید هم با وجود آنکه شرایط دشوار است، امیدواریم نیازهای هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران(هما) را برطرف کنیم.
وی با اظهار اینکه از مجموع ۶۵ فروند هواپیمای متعلق به هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران فقط ۲۶ فروند قابلیت پرواز دارند و مابقی به دلیل محدودیت های تأمین قطعه زمین گیر شده اند،گفت: از این تعداد ۱۶ فروند به هواپیماهای خریداری شده پس از اجرای برجام باز میگردد که آمریکا همه آنها را تحریم کرده، ولی با این وجود ما به حرکت خود در مسیر قبلی ادامه میدهیم.
شرفبافی با اشاره به مشکلاتی که برای سوختگیری پروازهای هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای دیگر ایجاد شده است، گفت: هم اینک ۴ فرودگاه در ۳ کشور اروپایی وآسیایی و چند نقطه دیگر به فروش سوخت به ناوگان هما ادامه می دهند و ما مشکل چندانی در تأمین سوخت هواپیما در فرودگاه های خارجی نداریم.وی گفت: از اروپایی ها انتظار داریم همانگونه که در تحویل ۵ فروند هواپیمای ای.تی. آر باقیمانده از خریدهای دوره برجام، مجوز “اوفک” را در دوره تحریم های اخیر تمدید کردند، مجوز موافقت اوفک برای خرید هواپیماهای ایرباس را هم تمدید کنند.
رحمت الله مه آبادی مدیرعامل شرکت فرودگاهها و خدمات ناوبری هوایی ایران هم با اشاره به توان کارشناسان داخلی برای خنثی کردن تحریم های بین المللی گفت: با پایان عملیات نصب رادار جدید آسمان تهران، بزودی بهره برداری از این رادار پیشرفته و مدرن که بصورت کامل ساخت داخل است، آغاز میشود.
وی گفت: بهره برداری رسمی از نخستین سیمیلاتور (شبیه ساز) سه بعدی برج مراقبت پرواز که در شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران ساخته شده هم بزودی با حضور مقامات رسمی کشور آغاز میشود.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و خدمات ناوبری هوایی ایران با اظهار اینکه دیروز(دوشنبه) بهره برداری آزمایشی از نخستین سامانه بومی SSRدر فرودگاه بین المللی مهرآباد آغاز شد، گفت: با وجود تشدید تحریمهای بین المللی، وضعیت فرودگاههای سراسر کشور و ناوبری هوایی ایران در وضعیت خوبی قرار دارد.
علی رستمی سرپرست شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی هم به خبرنگاران گفت: با توجه به مشکلات اقتصادی به وجود آمده در دوره تحریم، ۷ شرکت هواپیمایی خارجی اخیراً پروازهای خود به فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) را قطع کرده اند.وی با اشاره به تغییرات اساسنامه شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی افزود: با توجه به این تغییرات، منطقه آزاد و منطقه ویژه اقتصادی فرودگاه امام خمینی بزودی در این ناحیه تاسیس می شود.
سرپرست شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی همچنین درباره ترمینال جدید مسافری فرودگاه بین المللی امام خمینی گفت: ترمینال هوشمند سلام در واقع یک فرودگاه دارای اپرون اختصاصی و پارکینگ و دسترسی است که بصورت الکترونیک و در حد اختصاصی (CIP) مدیریت میشود. این ترمینال قابلیت خدمات دهی به پنج میلیون کاربر را داراست که تا آخر امسال به بهره برداری می رسد.