زاهدانـ خبرنگار اطلاعات:رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان با بیان این که بخش کشاورزی بیش از۷۰ درصد معیشت مردم را پوشش میدهد، افزود: با توجه به کاهش نزولات و منابع محدود آب و کاهش فعالیت بخش کشاورزی، باید با توسعه وپیشرفت سایر صنایع وبخشها بار بخش کشاورزی را کاهش یابد تا اقتصاد مردم از وضع تک بعدی خارج شود.
مجتبی پیری در گردهمایی گرامیداشت روز جهانی خاک که به مناسبت هفته ملی پژوهش و فناوری در دانشگاه زابل برگزارشد، افزود: اکنون که در شرایط خشکسالی هستیم و بخش کشاورزی برای توسعه با محدودیت فعالیت میکند، بهرهگیری از ظرفیتهای خاص در تجارت، گردشگری ومعدن میتواند راهگشای مطمئنی برای ایجاد اشتغال و درآمد زایی برای مردم سیستان وبلوچستان باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با اشاره به توانمندیهای بخش کشاورزی در دامپروری، شیلات، باغبانی و زراعت تاکید کرد: به رغم همه مشکلات و محدودیتها، ۵ میلیون تن محصولات کشاورزی در استان تولید میشود که از ۱۴ توده ژنتیکی موجود در کشور هفت توده ژنتیکی خاص استان است.
پیری اظهار داشت: برای استفاده بهینه از آب و خاک استان، با همکاری وزارت نیرو برنامهها و طرحهای شاخصی از جمله طرح بزرگ انتقال آب با لوله به دشت سیستان، در حال اجرا است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: سیاست سازمان برای اقتصادی کردن کشاورزی، توسعه طرحهایی که نیاز آبی کمتری دارند و توسعه کشتهای کنترل شده، است تا دوباره ثروت به کشاورزی و کشاورزان بازگردد.
در پایان این مراسم، از چند کشاورز و دانشجو به عنوان خادمان خاک و محقق با اهدای لوح، تقدیر به عمل آمد.
ارتقای وضع بهداشتی نمازخانهها و مجتمعهای بین راهی
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری سیستان و بلوچستان با تاکید بر ضرورت استقرار امکانات در نمازخانهها و مجتمعهای بین راهی استان، گفت: هیچ یک از دستگاههای اجرایی حق کوتاهی نسبت به این موضوع را ندارد.
دکتر علیرضا نورا در نخستین نشست کارگروه «بررسی وضع اقامه نماز در راههای مواصلاتی استان» با تبریک و گرامیداشت ۲۶ آذر روز صنعت حمل و نقل به تمامی کسانی که در این بخش فعالیت میکنند؛ افزود: در دین مبین اسلام بر مساله نظافت و بهداشت تاکید شده و اقامه نماز از واجبات دین ما است و از آنجا که ازدحام جمعیت در پایانهها و مجتمعها زیاد است و مردم نیاز به استراحت و بهداشت دارند، همه باید تلاش کنند تا امکانات مورد نیاز به نحو مطلوب فراهم شود.
معاون استاندار سیستان و بلوچستان گفت: فاصله شهرهای استان حتی از فاصله بین دو استان در برخی از استانهای کشور بیشتر است، لذا ضرورت دارد برای رضایتمندی و رفاه حال مردم حداقل امکانات را در این مسیرها فراهم کنیم.
وی افزود: به رغم اقدامات انجام شده برای ایجاد مجتمعهای خدمات رفاهی در استان، اما هنوز هم آمار موجود نسبت به میانگین کشوری بسیار پایین است و نیازمند مطالعه و نیازسنجی دقیق است.
رئیس شورای فرهنگی استانداری اظهار داشت: سه دستگاه مهم حمل و نقل هوایی، ریلی و زمینی با فعال کردن کارگروه نظارتی؛ زمان حرکت سامانههای سفری را مدیریت کنند.
نورا؛ نصب تابلوهای تبلیغاتی در بین راههای مواصلاتی برای ترویج فرهنگ اقامه نماز را از دیگر موارد لازم به اجرا دانست و گفت: بهسازی و به روز کردن مساجد بین راهی از خواستههای مهم مردم استان و میهمانان ما است و باید مورد نظر قرار گیرد.
وی در ادامه با انتقاد از وضع بهداشتی نمازخانه بازارچه مرزی کهک تاکید کرد: متاسفانه در بازدید اخیر در معیت معاون وزیر کشور مشاهده شد هیچگونه امکانات رفاهی در این بازارچه وجود ندارد.
او با تذکر جدی به دستگاههای متولی، گفت: با توجه به فعالیت روزانه بیش از۸۰۰ راننده، کمک راننده و کارگر در این بازارچه لازم است گمرکات و بازارچههای مرزی استان برای ساخت سرویس بهداشتی و نمازخانه و استقرار امکانات رفاهی در این مکان در اسرع وقت اقدام اساسی را انجام دهند.
به گفته نورا جلسات کارگروه بررسی وضع فضاهای عمومی و نماز در راههای مواصلاتی استان هر دو ماه یکبار تشکیل خواهد شد.
وی افزود: تیم بازرسی از وضع مساجد و نمازخانههای راههای مواصلاتی بازرسی لازم را انجام دهند و نتایج بررسیها را برای رفع کاستیها در جلسات کارگروه ارائه کنند.
مدیر کل حمل و نقل و پایانههای سیستان و بلوچستان هم در ابتدای این جلسه به ارائه گزارشی از شرایط موجود نمازخانهها و مجتمعهای خدمات رفاهی استان پرداخت.