رشد ارزآوری محصولات کشاورزی با بورس کالا
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به ایجاد ارزآوری بالا با صادرات هدفمند زعفران از طریق بورس کالا، گفت: با توجه به آمار بالای تولید زعفران در کشور عرضه این محصول استراتژیک در بورس کالا این امکان را به تجار و بازرگانان می دهد تا با اطمینان خاطر برای صادرات محصولی با کیفیت و قیمت مناسب، اقدام کنند

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، علی اکبر کریمی درباره عرضه زعفران در بورس کالا، گفت: متاسفانه هر ساله کشاورزان در حالی که ماه‌ها برای تولید محصولی با کیفیت زحمت کشیده‌اند، مجبور هستند دسترنج خود را با کمترین درآمد و سود حداقلی به دلالان بفروشند اما با عرضه زعفران در بورس کالا نه تنها قیمت‌ها براساس نظام عرضه و تقاضا تعیین می‌شود بلکه زعفرانکاران به سود واقعی خود خواهند رسید.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: بورس کالا با ایجاد سازوکارهای رقابتی می‌تواند در رونق اقتصادی بسیار موثر باشد و به طور یقین ورود زعفران به بورس کالا باعث خواهد شد تا در کنار نظارت بر معاملات این محصول، شاهد شفافیت قیمتی و افزایش کیفیت باشیم.

وی تصریح کرد: با توجه به آمار بالای تولید زعفران در کشور، عرضه این محصول استراتژیک در بورس کالا این امکان را به تجار و بازرگانان می‌دهد تا با اطمینان خاطر برای صادرات محصولی با کیفیت و قیمت مناسب اقدام کنند.

کریمی گفت: به طور یقین با عرضه زعفران در بورس کالا نیاز بازارهای جهانی از طریق صادرات مستقیم و بدون هیچ گونه واسطه‌ای تامین می‌شود؛ ضمن اینکه مزیت صادرات مستقیم این محصول استراتژیک به کشورهای هدف این است که برای کشور ارزش افزوده بالایی خواهد داشت.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: بورس کالا دارای رینگ صادراتی بوده و به این ترتیب زمینه و مقدمات کافی برای صادرات هدفمند زعفران از طریق بورس موجود است و به طور قطع با صادرات هدفمند از این طریق می‌توان برای کشور شاهد ارزآوری بالایی بود.

همچنین رئیس کمیسیون کشاورزی و آب اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی استان خراسان رضوی با بیان اینکه بورس کالا یک مسیر برای عرضه زعفران به شمار می رود، تاکید کرد: بورس کالا به عنوان یک ساختار اقتصادی منسجم و پیشرفته می تواند یکی از نیازهای زعفران را در جهت شفافیت، به مرور زمان و با مدیریت مرتفع کند.

علی شریعتی مقدم اضافه کرد: اینکه پس از سال ها بستری برای عرضه شفاف زعفران فراهم شده است، جای تقدیر و تشکر دارد و همه فعالان بازار زعفران و مسئولان باید از تقویت معاملات زعفران در بورس کالا حمایت کنند.

عضو شورای ملی زعفران در باره معاملات قراردادهای آتی و گواهی سپرده زعفران در بورس افزود: اقدام به عرضه گسترده زعفران در بورس کالا آن هم با روش های مختلف، نشان دهنده آن است که مدیران و مسئولان بخش کشاورزی به فکر خدمات گسترده تر و سبد بزرگتری از همکاری با بخش اقتصادی و تعامل با واحدهای تجاری هستند.

شریعتی مقدم توضیح داد: زعفران صدها بازیگر جدی دارد و بورس کالای ایران به عنوان بازار رسمی کالای کشور می تواند با همکاری نهادهای مرتبط، زمینه ارائه خدمات و ظرفیت های مطلوب برای همه این بازیگران را فراهم کند.

وی ادامه داد: همچنین بورس کالا می تواند در تعیین قیمت صادرات زعفران نقش مهمی ایفا کند و با برداشتن گامهای بلندتری، علاوه بر ساماندهی قیمت زعفران در بازار سنتی، مرجع قیمت زعفران دنیا شود که این عوامل بدون بر اشتیاق ورود فعالان بازار زعفران به بورس کالا می افزاید.

شریعتی مقدم یکی از ضعف های موجود در بازار زعفران را نبود یا کمبود تخصص و دانش در بهبود کیفیت آن بیان و اظهار کرد: تمام فعالان حوزه زعفران باید علاوه بر فرهنگ سازی، در سطح کلان هم به دنبال ایجاد دستورالعملی برای عرضه این محصول باشند و آموزش و تکمیل تخصص را مدنظر قرار دهند. از این رو عرضه زعفران استاندارد و باکیفیت هم یکی از مزایای بورس کالا به شمار می رود.

از سوی دیگر عضو سابق هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: تا زمانی که لزوم ایجاد رقابت در اقتصاد را باور نکنیم، نمی توانیم به بسیاری از نابسامانی ها و ایجاد رونق در تولید کمک کنیم، از این رو بسترهایی که زمینه رقابت برای تولیدکنندگان را فراهم می کنند باید تقویت شوند که یکی از این بسترها، بورس کالاست.

محمد حسین برخوردار،اضافه کرد: همه نهادها باید برای انجام مبادلات مواد اولیه و واسطه ای در بورس کالا که زمینه شفافیت و رقابت را در اقتصاد فراهم کرده است، تلاش کنند.

نسخه مناسب چاپ