شفافیت ، بزرگترین گام در راه مقابله با فساد است ‏
 

تبریز ـ خبرنگار اطلاعات: دبیر شورای اسلامی شهر تبریز با تاکید بر اینکه شهرداری در وضعیتی نیست که بذل و بخشش کند، گفت: در حال حاضر شهرداری از نظر مالی در تنگنا قرار گرفته است در حالی که برخی نهادها به شهرداری به چشم عابربانک نگاه می‌کنند و به جای اینکه در مرکز چانه زنی و از بودجه ملی استفاده کنند، شهرداری را راه میانبر می‌دانند تا از آن پول بگیرند.

‏فرج محمدقلی‌زاده اظهار داشت: ایجاد شفافیت یکی از بزرگترین کارهایی است که می‌توان انجام داد، چرا که بزرگترین قدم برای مقابله با فساد، ایجاد شفافیت درتمامی ابعاد است.

ایجاد شهرداری شیشه‌ای نیز نمونه همان شفافیت است، زیرا شهرداری یک نهاد امنیتی نیست و می‌توان شفافیت را در آن ایجاد کرد.

عضو شورای شهر تبریزگفت: گام اول برای شفافیت در شهرداری توسط شورای پنجم برداشته شده و یکی از مصوبات آن، قرار دادن قراردادها در پرتال شهرداری است.

وی افزود: البته قراردادن قراردادها کافی نیست، بلکه باید کل درآمد شهرداری، هزینه کرد و توافقات شهرداری و نحوه تصمیمات، هبه‌ها و حتی سفرهای انجام گرفته نیزدر پرتال قرار گیرد.

وی با اشاره به وضعیت هبه‌ها توضیح داد: وقتی قانون تشکیل شهرداری‌ها تصویب شد، شهرداری همه‌کاره یک شهر بوده و قانون هبه برای در راه ماندگان بود، ولی الان این قانون منحرف شده است.

قلی‌زاده افزود: ۶۷ درصد مصوبات شورای چهارم تبریز به هبه‌ها مربوط است ولی شورای پنجم کار بزرگی کرده و آن را به حداقل ممکن رسانده است که البته بازهم روی این حداقل ممکن حرف و حدیثی است که باید رسیدگی شود.

عضو شورای شهر تبریز گفت: از جمله بخش‌های شهرداری که بی‌اندازه توسعه یافته است، می‌توان از ورود به ورزش‌های قهرمانی نام برد.‏شهرداری برای ورود به ورزش قهرمانی صلاحیت قانونی ندارد و جز بند ۲۲، ماده ۵۵ هیچ قانونی برای ورود به بخش ورزش نیست که آن قانون نیز مختص ورزش‌های همگانی است و صرفا شهرداری وظیفه بسترسازی دارد.

شهرداری از سال‌های گذشته میلیارد‌ها تومان را برای بیش از ۲۳ تیم حرفه‌ای در سنین مختلف هزینه کرده و بیش از ۸۰میلیارد تومان در ورزش فوتبال در طول ۴ سال دوره چهارم شورا هزینه شده است.

عضو شورای شهر تبریز خاطرنشان ساخت: به علت اینکه هیچ‌گونه ساختار و امکان نظارتی در مورد ورزش‌های حرفه‌ای شهرداری وجود ندارد، عده‌ای از این حوزه منتفع می‌شوند.

قلی‌زاده تاکید کرد: جالب‌ترین موضوع در ورزش‌های قهرمانی شهرداری تبریز، وجود تیم فوتبال ساحلی شهرداری این شهر است که باید دید این تیم با کدام فرهنگ، گذشته و موقعیت جغرافیایی ما سازگار است؟ و اگر هزینه‌ای را که برای تیم‌داری قهرمانی به وسیله شهرداری تبریز صرف شده است، به مناطق محروم اختصاص می‌دادیم، الان صاحب چندین میدان ورزشی برای محرومان بودیم.

اولین مصوبه‌ای که در شورای پنجم تصویب شد، خروج شهرداری از مواردی بود که غیرقانونی وارد شده بود که از جمله آنها ورزش بود.با این حال نه فقط کاری برای حذف تیم‌داری به وسیله شهرداری نشده بلکه قرارداد ۳ فصلی و طولانی هم بسته‌ شده است. ‏

قلی‌زاده با تاکید بر اینکه جایی که شفافیت نباشد، حتما فساد ایجاد می‌شود، گفت: عدم شفافیت، نامشخص بودن هزینه‌ها، قراردادها و ترک تشریفات از جمله مشکلات شورای چهارم بود که ‏در شورای پنجم ترک تشریفات را به حداقل ممکن رساندیم.

عضو شورای شهر تبریز با بیان اینکه شورا ۲ وظیفه تصویب مقررات و نظارت را بر عهده دارد، گفت: اگر شورا در عزل و نصب‌ها، ادعای سهم‌خواهی و در اجرا دخالت کند، قطعا فساد ایجاد می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که شورا معروف به این شده است که ادعای سهم‌خواهی در تعیین مدیر در زیرمجموعه شهرداری را دارد، گفت: اگر بگویند که شهردار یا مسئول فلان منطقه، فرد معرفی شده عضو شورای شهر است، یعنی استارت فساد زده شده است.

قلی‌زاده گفت: مگر عضو شورایی که سهم بخواهد، می‌تواند نظارت هم داشته باشد؟ این واقعا یک موضوع خطرناک برای یک دستگاه است.‏

نسخه مناسب چاپ