امضاء تفاهمنامه ایجاد ۲۰ هزار فرصت شغلی در حوزه فرهنگ و هنر
 

مراسم امضا و مبادله تفاهمنامه برنامه تولید و اشتغال در حوزه فرهنگ و هنر با حضور معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس صندوق توسعه ملی در محل سازمان برنامه و بودجه کشور برگزار شد.

به گزارش ایرنا، رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: امسال برای ایجاد بیش از یک میلیون و ۳۳ هزار فرصت شغلی برنامه داشتیم؛ ایجاد چنین فرصت شغلی محدود به یک حوزه و رسته نیست و باید این میزان فرصت شغلی را در بخش های مختلف ایجاد کنیم.

وی با اشاره به امضای تفاهمنامه هایی برای ایجاد اشتغال در حوزه صنعت و کشاورزی در یک ماه گذشته افزود: پیش از این برای ایجاد ۲۷۰ هزار فرصت شغلی در بخش صنعت و ۸۲ هزار فرصت شغلی برای بخش کشاورزی تفاهمنامه امضا کردیم و حالا برای ایجاد ۲۰ هزار فرصت شغلی در سه عرصه فرهنگی، هنری و رسانه ای با وزارت ارشاد توافق خواهیم کرد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه توضیح داد: در این سه رسته متعهد می شویم ۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات در اختیارشان قرار دهیم که ۱۶۰۰ میلیارد تومان برای مناطق شهری در ازای ایجاد ۱۳ هزار شغل و ۴۰۰ میلیارد تومان در مناطق روستایی اختصاص خواهد یافت.وی افزود: نرخ سود ۱۶ درصد برای شهر و ۶ درصد برای روستا در نظر گرفته شده که در این رابطه به میزان ۸۲ میلیارد تومان پشتیبانی می شود.

معاون رئیس جمهوری همچنین در باره بودجه سال آینده گفت: اصلاحات مدنظر در لایحه بودجه سال آینده برای مقاومت در فضای تحریم انجام شده و بار دیگر ۱۴ جلد و پیوست را آماده کردیم.

نوبخت افزود: با توجه به محدودیت های ناشی از تحریم ها، سال آینده سال ویژه ای است اما با این حال اشتغال زایی و تولید را مدنظر قرار داده ایم.

وی با اشاره همچنین به اینکه بودجه سال ۹۸ را با بازه زمانی ۲ سال طراحی کردیم، گفت: بودجه سال ۹۸ یکشنبه یا احتمالا سه‌شنبه به مجلس تقدیم می‌شود.

در ادامه این مراسم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فرهنگ و هنر روح تاریخ ایران است و نمی توان جایی از ایران را به عنوان یک سابقه تاریخی دید اما نقشی از فرهنگ و هنر نداشته باشد.

سید عباس صالحی با اشاره به اینکه سرمایه گذاری در فرهنگ و هنر سرمایه گذاری در هویت ایران است، اظهارداشت: در گذشته بخش عمده‌ای از تولید ملی ما از عرصه فرهنگ و هنر بود و اکنون هم می توان به این حوزه به عنوان اقتصاد مولد نگاه کرد که می‌تواند سرمایه ملی را افزایش دهد.

به گفته وی، سالانه ۴۵۰۰ فیلم در حوزه سینما تولید و هفت هزار تئاتر اجرا می شود و ۵۰ هزار فعال موسیقی و ۶ هزار نفر در حوزه رسانه فعالیت می کنند و استعدادهای بالفعلی هستند که با واکاوی آنها به این نتیجه می رسیم که باید در بودجه بیشتر به فرصت های شغلی در عرصه فرهنگ و هنر پرداخته شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین ابراز امیدواری کرد با امضای تفاهمنامه میان سازمان برنامه و بودجه و وزارت فرهنگ در سال ۱۳۹۸، فرصت‌های بیشتری برای اقتصاد فرهنگی ایجاد شود.

سیدحمید پورمحمدی معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه هم در این مراسم گفت: ۱۲ هزار و ۶۰۰ فرصت شغلی در شهرها و ۷ هزار فرصت شغلی در روستاها در سه رسته «کسب و کار فرهنگی، هنری»، «رسانه ای» و «تولید محتوای دیجیتال» ایجاد می شود.

وی افزود: برای ایجاد این فرصت های شغلی ۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفته شده که از طریق بانک و یارانه سازمان برنامه و بودجه اختصاص می یابد.

پورمحمدی گفت: از ۱۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی در شهرها با نرخ ۱۸ درصد،به میزان ۲ درصد توسط سازمان برنامه و بودجه پرداخت می شود؛ همچنین ۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی در روستاها با نرخ

۶ درصد پرداخت خواهد شد.

وی گفت: تغییرات میزان بودجه عمرانی در اصلاحیه آخر دولت صورت خواهد گرفت و بودجه عمرانی به نسبت سال ۹۷ کمتر از ۱۰ درصد رشد خواهد شد.

خبر دیگر اینکه ابوذر ندیمی مشاور سازمان برنامه و بودجه در مصاحبه با رادیو در باره بررسی و بازنگری اصلاحات بودجه ۹۸ توسط دولت اظهار داشت: به طور طبیعی با یک سلسله امور ثابت در بودجه روبرو هستیم؛ هزینه هایی مانند حقوق و دستمزد و هزینه های جاری اجتناب ناپذیر است و به اندازه کفاف برای بودجه های عمرانی هم هدف گذاری خواهد شد.

وی افزود: بعضی اهداف حمایتی مانند یارانه ها به طور عرف در بودجه تامین مالی می شود و همچنین در حوزه های تولید، اشتغال، مسائل مربوط به هزینه های جاری و عمرانی رویکردهای شش گانه ای بر اساس قانون برنامه و واقع بینی نسبت منابع و مصارف درنظر گرفته شده است.

مشاور سازمان برنامه و بودجه گفت: با وجود پروژه های استانی و ملی در کشور چند رویکرد در بودجه ۹۸ درنظر گرفته شده که مجموعه ای از پروژه ها در استان ها که با سفرهای استانی رئیس جمهوری شروع شده باید به اتمام برسند و بخش دیگر که دارای توجیه اقتصادی هستند مانند سابق عرضه خواهند شد و همچنین برای مشارکت های مردمی هم فرصت هایی بر اساس قانون برنامه تعریف شده است.

وی ادامه داد: تغییرات میزان بودجه عمرانی در اصلاحیه آخر دولت صورت خواهد گرفت،. یکی از این اصلاحات مربوط به صندوق توسعه است که با افزایش میزان آن به تبع بودجه پروژه های عمرانی و تولید هم افزایش می یابد و به نسبت سال ۹۷ کمتر از ۱۰ درصد رشد خواهیم داشت.

ندیمی بیان کرد: تامین مالی پروژه ها در نظام قانونی از بازار سرمایه، بازار پولی، بودجه‌های عمرانی مندرج در بودجه عمومی صورت می گیرد، در حال حاضر ما در کشور با بحران فرار سرمایه روبرو هستیم که با چنین رویکردی باید به نسبت منابع میزان نقدی و اوراق برای پروژه ها درنظر گرفته شود.

وی توضیح داد: به دلیل نبود واقع بینی ممکن است در بیشتر موارد منابع پایداری لازم را نداشته باشند و از این رو اضافه کردن اعداد به پروژه های عمرانی بدون قطعیت منابع به کسری بودجه منجر خواهد شد.

مشاور سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: اصل هزینه های قطعی جزو مسائل اصلی بودجه است؛ به این معنا که بودجه بر این اساس است که درآمد به گونه ای تعریف شود که هزینه های قطعی را پوشش دهد.

وی تاکید کرد: در اصلاحیه بودجه ۹۸ رویکرد در سهم مربوط به هزینه های معیشتی، دفاعی و صندوق توسعه ملی افزایشی بوده که در این راستا باید سهم های دیگر مدیریت شود تا این موارد افزایش پیدا کند که میزان مشخص آن هم در اصلاحیه بودجه هفته آینده توسط دولت به مجلس ارائه خواهد شد.

نسخه مناسب چاپ