شکل‌گیری تیم فوتبال مهاجرین افغانستانی مقیم ایران به امید روزهایی روشن‌تر
 

مشکلات اقتصادی موجود، شرایطی ایجاد کرده که بسیاری از باشگاهها در رشته‌های مختلف ورزشی، حتی علی‌رغم موفقیتها، عطای ادامه کار را به لقایش می‌بخشند و پس از سالها فعالیت در مسابقات مختلف، از آن کنار می‌کشند چون توانایی تأمین مخارج سرسام‌آور مالی تیمها را ندارند. در این میان، تیمهایی که نتوانسته‌اند به نتایج دلخواه برسند و عموماً ناکام بوده‌اند بیشتر دم تیغ هستند و صدالبته در این شرایط، کار بانوان ورزشکار به مراتب سخت‌تر از آقایان است چون اصولاً هنوز سرمایه‌گذاری روی ورزش بانوان متناسب و شایسته پتانسیل‌های آنان، جا نیفتاده است. در این رهگذر اگر هم حمایتی صورت می‌گیرد به مراتب کمرنگ‌تر از حمایتهایی است که از ورزشهای آقایان صورت پذیرفته و همه اینها برای فعالیت بانوان در ورزش حرفه‌ای پرهزینه را، سخت‌تر می‌کند.

اما در همین شرایط هم هستند بانوان مصمم و تسلیم‌ناپذیری که با تمامی ناملایمات و مشکلات روبرو شده و در اولین قدم با شکست سختیها، وارد عرصه رقابتهای ورزشی می‌شوند هرچند که می‌دانند راهی بسیار پر فراز و نشیب را پیش‌رو دارند اما می‌جنگند تا ابتدا بر مشکلات فائق آیند و سپس در عرصه رقابتها، سرفراز باشند. سربلندی‌ای که همه‌اش برد نیست و شیرینی پیروزی‌ها در کنار شکست‌ها معنا پیدا می‌کند و باعث قوی‌تر شدن، می‌شود.

تیم فوتسال بانوان مهاجرین مقیم ایران با نام «آریانا» از جمله این تیمهاست که پس از حضور چندین ساله مهاجرین افغانستانی در ایران، با تلاشها و پیگیری‌های مستمر، عده‌ای که نسبت به بانوان با پتانسیل مهاجر افغانستانی احساس مسئولیت می‌کردند، بالاخره شکل گرفت و در مسابقات دسته دوم کشور فعالیت می‌کند. شکل‌گیری این تیم از ۲۰ اردیبهشت ماه امسال با آمدن مسئولین و هیئت فرستاده از سوی فدراسیون فوتبال افغانستان با شناسایی تعدادی از استعدادهای ناب استارت خورد. اما از شکل‌گیری این فعالیت تا تشکیل یک تیم برای حضور در مسابقاتی معتبر، فقط حدود ۵ ماه زمان کافی بود نه بیشتر، چون عزمی مصمم پشت این حرکت قرار داشت. بانوانی که از استانهای مختلف ایران از قبیل فارس، تهران، اراک، قم، اصفهان، سمنان و… شناسایی شده، تحت آموزش و تمرین قرار گرفتند و نهایتاً تیمی شدند که در مرحله اول رقابتهای دسته دوم کشور، میزبان یک گروه هم بودند، در حالی که ‌اسپانسری دائمی هم برای خود پیدا نکرده‌اند.

حنیفه عرب‌زاده نماینده رسمی فدراسیون فوتبال افغانستان در جمهوری اسلامی ایران‌ مدیریت و سرپرستی تیم فوتسال مهاجرین مقیم ایران را بر عهده دارد که برای تشکیل این تیم‌ تلاشهای مستمر فراوانی انجام داد. عرب‌زاده با اشاره به اینکه پس از چهار دهه مهاجرت افغانستانیها به ایران با تلاشهای سفارت کبری جمهوری اسلامی افغانستان در تهران و فدراسیون فوتبال ایران و همچنین همکاری هیئت فوتبال استان تهران و نهایتاً با حمایت نمایندگان رسمی فدراسیون فوتبال افغانستان، تیم آریانا شکل گرفت، می‌گوید: «تمرینات رسمی این تیم از دو ماه قبل از مسابقات شروع شد و بازیکنان مستعدی که از استانهای مختلف شناسایی شدند با سرمربیگری زهرا باورساد، مربیگری خانم امیری کار را آغاز کردند و کار بدنسازی این تیم را نیز منصوره متصدی بر عهده دارد در حالی که در نبود حامیان مالی، با دغدغه‌های زیادی روبرو هستند. با این وجود تیم آریانا که در یک گروه سه تیمی قرار دارد میزبان مرحله نخست گروه C مسابقات فوتبال دسته دوم کشور شد تا نشان دهد که آمده است تا بماند و محکم‌تر از گذشته، ادامه بدهد.» عرب‌زاده در ادامه در مورد حاشیه‌هایی که برای فدراسیون فوتبال افغانستان بوجود آمده، می‌گوید: «این فدراسیون صادقانه برای اعتلای فوتبال کشورش فعالیت می‌کند و چنین حاشیه‌هایی، نمی‌تواند خللی در خدمتگزاری دست‌اندرکاران فدراسیون فوتبال افغانستان، وارد کند و به نمایندگی از تمامی فوتبالیست‌ها و فوتسالیست‌ها در کمیته بانوان مهاجر مقیم ایران، از این فدراسیون و تلاشهای صادقانه آنان، حمایت می‌کنیم چون ما مسلمان هستیم و در کشور جمهوری اسلامی زندگی می‌کنیم که حجاب برای هر بانویی، الزامی است. نماینده رسمی فدراسیون فوتبال افغانستان در کمیته بانوان، از جمهوری اسلامی ایران، ادارات اتباع مهاجرین خارجه، فدراسیون فوتبال ایران و هیئتهای فوتبال استانهای ایران که شرایط را برای شکل گرفتن این تیم مهیا کردند، قدردانی می‌کند و امیدوار است که فعالیت این تیم در سالهای آینده هرچه گسترده‌تر ادامه یابد چون معتقد است در بین بانوان مهاجرین، استعدادهایی هستند که خیلی زود می‌توانند پله‌های ترقی را طی کنند و به روزهای بهتری برسند.

شایان ذکر است که مسابقات فوتسال بانوان دسته دوم ایران با حضور ۱۴ تیم در ۴ گروه چهار و سه تیمی آغاز شده که تیم فوتسال آریانا با تیمهای جندی‌شاپور دزفول و فرهنگ و ادب رودان در یک گروه قرار گرفته است. تیم آریانا علی‌رغم دست و پنجه نرم کردن با مشکلات مالی، در مرحله اول گروهی، میزبان شد و در بازی اول خود تیم جندی‌شاپور دزفول را با نتیجه ۵ بر۲ شکست داد که در این دیدار حلیمه‌سادات موسوی ۴ گل و فاطمه ایرانخواه یک گل برای تیمشان به ثمر رساندند. آریانایی‌ها در بازی دوم خود مقابل فرهنگ و ادب رودان شکست خوردند تا با یک برد و یک باخت و ابراز رضایت از نتایج این مرحله، به روزهای آینده امیدوارتر باشند.

عرب‌زاده در پایان مسابقات این مرحله می‌گوید: «اگر قرار باشد در زندگی بدون باخت پیش برویم پس لذت برد احساس نمی‌شود، و این باختهاست که انسانها را قوی‌تر و مصمم‌تر برای ادامه راه، می‌کند چون شکست سرشار از تجربه است پس این شکست در مرحله اول را به فال نیک می‌گیریم و برای آینده‌ای روشن‌ تلاشی مضاعف خواهیم داشت.»

شایان ذکر است که در دیدار دو تیم فرهنگ و ادب رودان با جندی‌شاپور دزفول، فرهنگ و ادبی‌ها برنده‌ بودند.

نسخه مناسب چاپ