دکتر ملک‌زاده: در حوزه تحقیقات ‌در بالاترین نقطه منطقه هستیم
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به رتبه ایران در سطح ملی تحقیقات و همچنین رشد چشمگیر و جهش‌های صورت گرفته ملی طی سال‌های اخیر، گفت: در حال حاضر در حوزه تحقیقات در بالاترین نقطه منطقه قرار داریم.

به گزارش ایسنا، دکتر رضا ملک زاده در نوزدهمین جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با بیان اینکه در سال ۲۰۱۸ در بین کشورهای اسلامی بالاترین رتبه را در زمینه تولیدات علمی منطقه کسب کرده‌ایم، افزود: تولید علم کشور به دو درصد در دنیا رسیده، این در حالی است که کشور ما یک درصد جمعیت دنیا را تشکیل می‌دهد.

‌وی با اشاره به اینکه ایران در زمینه تولیدات علمی دنیا در رتبه پانزدهم قرار دارد، ‌ گفت: براساس رتبه بندی موسسه تایمز در گذشته تنها یک دانشگاه ما در این رتبه بندی قرار داشت. در حالی که هم اکنون ۲۹ دانشگاه کشور در رتبه بندی تایمز لحاظ می‌شود.‌

وی با انتقاد از بودجه ناچیز پژوهشی کشور عنوان کرد: در ابتدا قرار بود سه درصد بودجه ناخالص ملی به حوزه پژوهش اختصاص یابد ولی متاسفانه در حال حاضر تنها ۳ر۰ درصد این بودجه صرف پژوهش و توسعه علم می‌شود که رقم بسیار ناچیزی است.

این استاد پیشکسوت دانشگاه با اشاره به کسب مقام دوم تولید علم کشور توسط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: انتظار ما رشد بیشتر دانشگاه شهید بهشتی در شاخص‌های کیفی است، به گونه‌ای که از متوسط کشوری بالاتر روند چرا که این دانشگاه توان دستیابی به جایگاه اول کشور را داراست. بنابراین باید در این راستا سرمایه گذاری بیشتری در حوزه نخبگان و جذب نیروهای برتر پژوهشی داشته باشیم تا به ارتقای دانشگاه در سطح بین‌المللی کمک کنند.

براساس این گزارش دکتر محمد آقاجانی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم با اشاره به بودجه اندک برای پژوهش در کشور و به تبع آن دانشگاه، گفت: از ۳۵ میلیارد تومان بودجه پژوهشی دانشگاه در سال ۹۷ حدود ۵۰ درصد از آن از طریق درآمدهای اختصاصی بیمارستان ها تامین شده است. یعنی دو درصد درآمد اختصاصی بیمارستان ها به این موضوع اختصاص داده شده است.

وی با اشاره به کمبودهای جدی منابع مالی دانشگاه، عنوان کرد: حدود ۵۰ درصد از استادان دانشگاه در بودجه لحاظ نشده است. به گونه‌ای که بزرگترین گرفتاری و کمبود بودجه مربوط به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است. البته در بودجه سال ۹۸ تلاش شده است تا بودجه پژوهشی دانشگاه دو برابر شود که این مساله در لایحه بودجه آمده است.

دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم در این مراسم از رونمایی از مرکز رشد مشترک صنعت و پزشکی میان این دانشگاه و دانشگاه صنعتی امیرکبیر خبر داد.

وی با اشاره به قرارداد با ۲ دانشگاه صنعتی کشور گفت: با دانشگاه صنعتی خواجه نصیر گروه مشترک، پروژه مشترک و در نهایت دانشکده مشترک خواهیم داشت و با دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز مرکز رشد مشترک امیرکبیر و شهید بهشتی خواهیم داشت. اتاق مشترک علوم پزشکی شهید بهشتی و امیرکبیر نیز ایجاد

شده است.

نسخه مناسب چاپ