تابلو‌ برندهای غیر مجازخارجی از مغازه ها برچیده می‌شود
تابلو‌ نشان‌های غیرمجاز خارجی که زمینه تولید داخلی را فراهم نکرده و غیر قانونی فعالیت کردند از بالای مغازه ها برچیده می‌شود.

مؤیدی رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز دیروز در حاشیه کارگاه آموزشی تدوین سند تحول راهبردی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان این مطلب به خبرگزاری صدا‌وسیما افزود: به منظور حمایت از کالای ایرانی، نشان‌های غیر مجاز خارجی را از اول دی امسال مورد هدف قرار دادیم که در این مقابله همه دستگاه‌ها و متولیان همکاری دارند تا نماد قاچاق را در داخل کشور بخشکانیم.

وی اضافه کرد: نشان‌های خارجی که می‌خواهند در بازار کشور حضور داشته باشد ابتدا باید مجوز فعالیت در ایران را دریافت کنند ضمن اینکه در یک سال گذشته باید ۲۰ درصد از محصولات خود را در داخل کشور تولید می‌کردند.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ادامه داد: مبارزه با قاچاق کالا و ارز در ده سال گذشته با استناد به سند تهیه شده انجام می‌شد که بنا شد با مروری به ویژگی‌های این سند، دستاورد‌های آن در تدوین سند جدید مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: با توجه به شرایط کشور در حال تمهید راهکار‌های علمی و دانشگاهی و استفاده از دیدگاه‌های نخبگان و متخصصان دانشگاهی هستیم تا ضمن کاهش میزان قاچاق، کمترین هزینه را در مبارزه با آن داشته باشیم.

مویدی گفت: تنها راه برون رفت از قاچاق، کار فرهنگی و پیشگیرانه است که سازوکار خاص خود را از قانونگذاری تا ایجاد ساختار‌ها، سازمان‌ها و همچنین فرهنگسازی و ایجاد نگاه درست به مصرف کالای داخلی و تنفر از کالای قاچاق خارجی دارد.

وی از سازمان یافته بودن قاچاق سوخت در کشور به ویژه در پرونده اخیر مکشوفه در استان هرمزگان خبر داد، افزود: همین محموله‌ای که اخیراً در هرمزگان کشف شده پرونده‌ای سازمان یافته بود که همکاران ما در کشف و مقابله با آن اقدام کردند که در این باره احتمال دارد سهل انگاری‌هایی از سوی دستگاه‌های دولتی وجود داشته باشد که تعمدی نیست و سهوی است، اما پرونده اخیر هرمزگان کاملاً سازمان یافته بود.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه صحنه‌هایی که از رسانه ملی درباره قاچاق سوخت به تصویر کشیده شد از اقدامات فرهنگی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است، گفت: تلاش می‌کنیم اقدامات انجام شده در حوزه قاچاق را در نقاط مختلف کشور به سمع و نظر مردم برسانیم البته در بحث سوخت توفیقات و پیشگیری‌های خوبی داشتیم، اما به لحاظ وسعت کشور، معمولاً قاچاقچیان این کالا را مورد هدف قرار می‌دهند که روند آن هم رو به کاهش است.

وی با اشاره به اینکه اگر حرف از پیشگیری در حوزه قاچاق می‌زنیم این موضوع به قانونگذاری، ساختار‌ها و اقدامات میدانی برمی گردد، افزود: چند سال پیش قانونی در مجلس وضع شده بود که در آن ارزش افزوده را برای شمش و طلای وارداتی تعریف کرده بود، این امر موجب شد مسیر قاچاق باز شود که با پیگیری‌های دولت و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، این قانون اصلاح شد و اکنون در این بخش نگرانی وجود ندارد و اگر هم اتفاقی بیافتد رسمی و قانونی انجام می‌شود.

در کارگاه آموزشی تدوین سند تحول راهبردی مبارزه با قاچاق کالا و ارز علاوه بر نخبگان و صاحبنظران دانشگاهی، نمایندگان سازمان‌های دخیل در مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم حضور دارند.

نسخه مناسب چاپ