همچنین پروفسور ولفرام بوگارد، استاد دانشگاه فرایبورگ آلمان در صفحه فیسبوک خود از سرقت مقاله علمی خود ودونفر دیگر به وسیله سه نفر از جمله م.ب.د(!) نماینده س…ن(!) در مجلس ایران ابراز تأسف کرد.
آمارهای تولید و رشد علم در ایران در سالهای اخیر، هم غرورآفریناند و هم اعجابآمیز و گاه سؤالانگیز؛ اگر درست باشد؛ تا کور شود هر بیگانه هتاک خارجی که نتواند دید و بیناتر گردد هر حسود شکاک داخلی؛ تا بهتر ببیند.
خبرهایی از جنس آن «آقاپروفسور» خارجی هم که انشاءالله کذب محض است و از سر حسادت و ناتوانی در رقابت؛ لیک اگر بهرهای از واقعیت داشتهباشد، چه تأسفانگیز و بسی مایه خجالت.
بعد از این دوخبر داغ و ولرم، اینک به یک خبر منجمد و تاریخگذشته ـ که نه جدید است و نه عجیب ـ توجه فرمایید:
روز جمعه۳۰ آذر کنکور آزمایشی در سراسر کشور برگزار شد که متولی آن، دستگاه رسمی برگزاری کنکور بود و البته پاسخنامهها از چند روز جلوتر در دسترس طالبان، با نرخهای مختلف. بنده نیز سه پاسخنامه به دستم رسید، که دو پاسخنامه در مورد آزمون «سنجش» بود و دیگری، از یک «آزمونچی» دیگر. پیشاپیش گفتهباشم، که من نه فرزند و خویش و قوم نزدیک کنکوری دارم و نه خودم پیرانهسر، سرِ کنکور در سر. عزیزی معلم از همکاران قدیم جهت تنویر افکار عمومی به دستم رساند. زمانی که اعجاب کردم، خندید و نگهکردن عاقلاندر سفیه آورد وگفت: «دیریست این رویّه بر روال است؛ کجایی جانا!؟» نیز افزود: «هرچه به روز و ساعت آزمون نزدیک میشویم، مظنّه نرخ افت میکند علیبرکةالله».
جانم برایتان بگوید، حالیه این بنده غافل، اقلا سه جزوه در انبان کتب وجزواتش افزودهاست با این شناسنامه ومشخصات:
اولی: پاسخ تشریحی آزمون آزمایشی، سنجش یازدهم، مرحله سوم،۳۰ر۹ر۱۳۹۷، ریاضی ـ فیزیک( یازدهم)،
دومی: پاسخ تشریحی آزمون آزمایشی، سنجش دوازدهم، مرحله سوم،۳۰ر۹ر۱۳۹۷، علوم تجربی، (دوازدهم)،
سومی: پاسخنامهای با عنوان «هدیه رایگان».
این سه جزوه شریفه سه روز پیش از آزمون نزد حقیر بود.
وقتی آن همکار قدیم و یار ندیم را خم به ابرو آوردم و گفتمش: «یارا! تو که اینکاره نبودی، چه شد که در کار قاچاق سوالات امتحانی شدی؟»، به قول سعدیِ جانم، رنجیده به کنجی نشست و گفت: «آمار رشد علم فراموش کردهای، که اینگونه درشتی میکنی!؟» گفتم: «واضحتر بگو!»، گفتا: «بسیاری مدارس برای بالانشاندادن آمار نمرات برتر، قربةالیالله در کار تهیه پاسخنامهها پیش از آزمون هستند؛ از بس نگران علماند.»
آن روز کمی تا قسمتی آشکارم شد، که داستان عدد و رقمهای آمارهای یکهتازی در عرصه علمجهانی و درنوردیدن همه قلههای منطقهای و فرامنطقهای، زیرساختی دارد بعضاً نظیر خبر دویّم و سیّم در ابتدای این وجیزه؛ نیز تا حدودی بیشتر از قسمتی، عیانم شد، که نتیجه میمون اینهمه سال تلاش کنکورفروشان و کمکدرسیچیان، چه نتایج علمی ـ اخلاقی شایانی را به ارمغان آورده؛ اکنون آیا میتوان در صحت ذاتی آمارهای ابتدای مکتوب تردید آورد؟هانای شکپیشگان! باشد که قانع شوید!