کوتاه آموزشی
فراخوان همکاری‌ پژوهشی استادان وپژوهشگران ایرانی وآلمانی منتشر شد

اولین فراخوان مشترک وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران با وزارت فدرال آموزش و پژوهش آلمان برای تبادل محققان و اجرای پروژه‌های مشترک اعلام شد.

به گزارش مهر به نقل از وزارت علوم، این فراخوان با هدف تبادل محققان، توسعه کنسرسیوم پژوهش، تدوین طرح‌های تحقیقاتی جامع و کاربردی، هماهنگی در زمینه همکاری دوجانبه میان شرکای ایرانی و آلمانی، تدارک هدایت و اجرای رویدادهای مشترک مانند کنفرانس‌ها، کارگاه‌ها و طرح‌های میدانی است.

ایجاد همکاری‌های جدید و توسعه همکاری‌های گذشته میان شرکای ایرانی و آلمانی، آماده سازی برنامه‌های کاربردی برای توسعه همکاری در پروژه‌های مهم تحقیقاتی که قابل ارائه و دریافت حمایت مالی مانند حمایت مالی اتحادیه اروپا، افق اروپا، سازمان‌های حامی پژوهش کشور آلمان(DFG) و فراخوان‌ها و برنامه‌های مختلف از دیگر رویکردهای این فراخوان به شمار می رود.

متقاضیان برای شرکت در این فراخوان تا ۱۵آوریل ۲۰۱۹می‌توانند پروپوزال‌های خود را ارائه دهند.

ایجاد ۱۰واحد دروس اختیاری تقاضا محوردر دانشگاه ها

آیین نامه مهارت افزایی و ارتقای توان اشتغال‌پذیری دانشجویان کارشناسی توسط معاونت آموزشی به دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی ابلاغ شد.

به گزارش مهر، آیین نامه مهارت افزایی و ارتقای توان اشتغال‌پذیری دانشجویان کارشناسی توسط معاونت آموزشی به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی ابلاغ شد.

در این آیین نامه که با هدف هدایت برنامه های چهارگانه مهارت افزایی دانشگاه ها تدوین شده است به دانشگاه ها مجوز طراحی تا ۱۰واحد دروس اختیاری تقاضا محور برای تقویت مهارت های کسب و کار دانشجویان داده شده است.

همچنین تاکید شده است که معاونان آموزشی بر اجرای جنبه های عملی برنامه های درسی نظارت داشته باشند. علاوه بر این سازوکار تامین مالی و پشتیبانی اجرای برنامه های مهارت افزایی مشخص شده است.

دولت مکلف به کاهش مراکز پژوهشی دستگاه های اجرایی شد

دولت در لایحه بودجه ۹۸مکلف شد به گونه ای برنامه ریزی کند که تعداد مراکز پژوهشی دستگاه های اجرایی را در سال ۹۸کاهش دهد.

به گزارش مهر، لایحه بودجه سال ۱۳۹۸در چهارم دی ماه ۹۷از سوی رئیس جمهوری به مجلس شورای اسلامی ارائه شد.

بر اساس بند ج تبصره ۲۱این لایحه به منظور افزایش اثربخشی اعتبارات پژوهشی و کارایی واحدهای پژوهشی و تحقیقاتی و همچنین صرفه جویی در هزینه های عمومی (بند ۱۶سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی) دولت ملکف است به گونه ای برنامه ریزی کند که تعداد مراکز پژوهشی دستگاه های اجرایی (اصلی و وابسته) در سال ۱۳۹۸به شکل واگذاری آنها به بخش غیردولتی، انحلال یا ادغام به یک واحد پژوهشی و تحقیقاتی تقلیل یابند.

همچنین در بند «ز» تبصره ۲۱ماده واحده لایحه بودجه سال ۹۸کل کشور، به دولت اجازه داده شده است:با توقف صدور مجوز ایجاد هرگونه واحدهای مراکز آموزش عالی، واحدهای کوچک آموزش عالی در استان ها را در یکی از دانشگاه های بزرگ استانی ادغام یا تجمیع

کند.

توسعه در رشته های تحصیلی جدید در راستای تامین نیازهای ملی و منطقه ای در درون دانشگاه های موجود صورت خواهد گرفت و دانشگاه های وابسته به دستگاه های اجرایی نیز به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منتقل شود.

نسخه مناسب چاپ