اولویت ها و جهت گیری های لایحه بودجه ۹۸ تشریح شد
سخنگوی ستاد بودجه با بیان اینکه در لایحه بودجه ۹۸ بیشترین سهم اعتبارات عمرانی به طرح‌های حمل و نقل اختصاص یافته است، گفت: تکمیل خدمات زیربنایی اولیه برای ۳۰۰ هزار واحد مسکن مهر و کمک بلاعوض برای بازسازی ۴۸۶محله در لایحه بودجه گنجانده شده است.

مژگان خانلو در گفتگو با تسنیم با بیان اینکه در لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ بیشترین سهم اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای به طرح‌های فصل حمل و نقل (معادل ۷۱۲۱ میلیارد تومان) اختصاص دارد، گفت: جهت‌گیری اساسی برای اختصاص منابع به طرح‌های این فصل بر اساس اولویت دادن به تأمین اعتبار طرح‌های قابل خاتمه در سال ۱۳۹۸، طرح‌های مصوب سفرهای مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری، طرح‌های مهم و اولویت‌دار شبکه حمل و نقل و طرح‌های نگهداری بهینه زیرساخت‌های حمل و نقل (شامل طرح‌های نگهداری راه و راه‌آهن) است.

به گفته وی، اعتبار طرح‌ها و پروژه‌های قابل خاتمه در سال ۱۳۹۸ از ۲۴۰ میلیارد تومان ابلاغی سال ۱۳۹۷ به ۳۵۰ میلیارد تومان در لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ افزایش یافته است.

همچنین اعتبار طرح‌ها و پروژه‌های مربوط به سفرها در سال ۱۳۹۸ از ۶۶۶۲ میلیارد ریال ابلاغی سال ۱۳۹۷ به ۱۰۴۲۷ میلیارد ریال و اعتبار طرح‌ها و پروژه‌های مهم و اولویت‌دار شبکه حمل و نقل در سال ۱۳۹۸ از ۱۱۲۰۵ میلیارد ریال ابلاغی سال ۱۳۹۷ به ۱۷۸۳۲ میلیارد ریال افزایش یافته است.

وی افزود: افزایش اعتبار طرح‌ها و پروژه‌های نگهداری بهینه زیرساخت‌های حمل‌ونقل در سال ۱۳۹۸ از ۱۲۰۰۰ میلیارد ریال ابلاغی سال ۱۳۹۷ به ۱۷۲۰۶ میلیارد ریال در لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ از دیگر ویژگی های این لایحه است.

سخنگوی ستاد بودجه گفت: با اجرای سیاست‌ها و تأمین اعتبارات بودجه در بخش حمل و نقل در سال ۱۳۹۸، احداث و بهره‌برداری از حداقل ۱۰۰۰ کیلومتر انواع راه، احداث و بهره‌برداری از حداقل ۳۳۲ کیلومتر راه‌آهن (خطوط جدید)، ارتقای وضع زیرساخت‌های موجود جاده‌ای و ریلی با رویکرد جلوگیری از تخریب و اضمحلال زیرساخت‌های موجود، جذب سرمایه‌گذاری و مشارکت بخش غیردولتی در تمام شقوق حمل‌ونقل نظیر آزاد راه‌ها و همچنین تأمین ناوگان ریلی، هوایی و جاده‌ای و صیانت از اشتغال موجود در بخش و توسعه آن محقق می‌شود.

وی با بیان اینکه اهداف لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ در بخش مسکن شامل تکمیل خدمات زیربنایی اولیه برای ۳۰۰ هزار واحد مسکن مهر، تکمیل بخشی از خدمات روبنایی مسکن مهر در شهرهای جدید از جمله مدرسه، درمانگاه، کلانتری و مسجد و تکمیل و تحویل حدود ۳۰۰ هزار واحد مسکن مهر است، تاکید کرد: از جمله مهمترین تمهیدات پیش‌بینی شده لایحه در این بخش تسریع در تکمیل خدمات زیربنایی با افزایش اعتبار ردیف «تخفیف عوارض پروانه، حمایت‌های مالی و تراکم و زیرساخت مسکن مهر (سهم دولت)» نسبت به سال ۱۳۹۷ به میزان ۱۰۰درصد است.

نامبرده اضافه کرد: همچنین استفاده حداکثری از منابع داخلی شرکت‌های وابسته به وزارتخانه‌های نیرو و راه و شهرسازی و ارائه تسهیلات به‌منظور تسریع در تکمیل خدمات زیربنایی و روبنایی و تسهیل‌گری اتمام مسکن مهر و تحرک در بخش مسکن از طریق تقویت بانک مسکن و اخذ تسهیلات توسط مجریان طرح در دستور کار است.

وی افزود: در بخش بازآفرینی بافت‌های ناکارآمد شهری هم ادامه نوسازی و بازسازی ۴۸۶ محله با مساحت تقریبی ۲۸۰۰۰ هکتار از طریق تأمین اعتبار برای کمک بلاعوض در خصوص تملک اراضی و تامین خدمات زیربنایی و روبنایی، وجوه اداره شده برای اعطای تسهیلات ساخت و وجوه اداره شده برای اعطای تسهیلات ودیعه اسکان موقت در لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ منظور شده است.

خانلو گفت: از مهمترین سیاست‌های تدوین لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ در بخش آب و فاضلاب، کاهش نقش دولت در اجرای طرح‌های عمرانی، تنوع بخشی به منابع مالی و واگذاری طرح‌ها به بخش خصوصی به‌منظور اجرای سریع‌تر و خودگردان شدن طرح‌ها بوده است.

سخنگوی ستاد بودجه افزود: استفاده از فاینانس خارجی کشور چین برای ایجاد تصفیه‌خانه فاضلاب مشهد، پنج شهر استان خوزستان (شوش، اندیمشک، بهبهان، ایذه و بستان) و تصفیه‌خانه فاضلاب غرب اهواز و همچنین حجم سرمایه‌گذاری جذب‌شده بخش خصوصی در قالب قراردادهای بیع متقابل فاضلاب معادل ۶۵۲۵۷ میلیارد ریال است که استمرار این روند و انواع راهکارها برای ترغیب و تشویق بخش خصوصی لحاظ شده است.

وی با اشاره به اینکه همچنین واگذاری طرح‌های فاضلاب در حال احداث در استان‌های کم‌آب و صنعتی به بخش خصوصی یکی دیگر از جهت‌گیری‌های اصلی این بخش در سال ۱۳۹۸ است،گفت: آبرسانی شرب روستایی و عشایری به میزان ۹۶۵ میلیارد ریال از محل افزایش نرخ آب بهای شهری، تأمین آب اضطراری شهرها و روستا‌های دارای تنش و بحران، رشد ۲۰ درصدی اعتبارات طرح‌های تأمین و انتقال آب شرب و افزایش دو برابری اعتبار هزینه‌ای خرید تضمینی آب و پساب از بخش خصوصی به میزان ۴۱۰۰ میلیارد ریال پیش‌بینی شده است.

این مقام مسئول تاکید کرد: در تدوین لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ در فصل آب و فاضلاب، طرح‌های دارای معضل زیست‌محیطی در اولویت قرار گرفته و با مشارکت حداکثری دولت احداث خواهند شد. همچنین در این لایحه افزایش اعتبار طرح های مربوط به سفر مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری از ۹۵۱ میلیارد ریال اعتبار ابلاغی سال ۱۳۹۷ به ۱۴۶۱ میلیارد ریال، افزایش اعتبار طرح های فصل آب و فاضلاب استان خوزستان از رقم ۸۲۶ میلیارد ریال اعتبار ابلاغی سال ۱۳۹۷ به ۱۵۰۷ میلیارد ریال و افزایش اعتبار طرح های قابل خاتمه در سال ۱۳۹۸ (۲۳ طرح) از ۷۷۰ میلیارد ریال اعتبار ابلاغی در سال ۱۳۹۷ به ۱۲۱۸ میلیارد ریال پیش‌بینی شده است.

وی با اشاره به مهمترین تمهیداتی که برای تأمین اعتبار و کمک به طرح‌های حمل و نقل شهری در لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ پیش‌بینی شده ،گفت: مساعدت با شهرداری‌ها برای تأمین مالی طرح‌های عمران شهری از طریق اختصاص حداقل ۲ میلیارد دلار برای ساخت و بهره‌برداری از مترو و طرح‌های کاهش آلودگی هوا در صورت تأمین ۱۵ درصد سهم دستگاه توسط شهرداری‌ها و دستگاه‌های ذیربط و تضمین اصل و سود تسهیلات توسط دولت (بند «د» تبصره ۳) در دستور کار قرار گرفته است.

وی همچنین ضمن تشریح جزئیات بودجه ۳۶ هزار میلیارد تومانی طرح تحول سلامت در سال ۹۸ گفت: ۵ر۳ میلیارد دلار با ارز ۴۲۰۰ تومانی مختص کالاهای اساسی در سال آینده به دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص می یابد.

خانلو در گفتگو با فارس با اشاره به جهت‌گیری‌های دولت در بخش سلامت و وضع بودجه این بخش، اظهار داشت: یکی از جهت‌گیری‌ها مربوط به تداوم رویکرد و سیاست دولت های یازدهم و دوازدهم نسبت به بهداشت است و دستاوردهای مثبتی در این زمینه وجود دارد.

سخنگوی ستاد بودجه سازمان برنامه و بودجه در مورد جهت‌گیری‌های خاص سلامت برای سال آینده، گفت: تأمین سرانه حق بیمه بیمه‌شدگان سازمان سلامت که ۲۷ میلیون نفر هستند یکی از مهمترین اهداف تلقی می‌شود. استمرار طرح تحول سلامت دقیقاً شفاف‌سازی شده و از محل اعتبارات هدفمندی یارانه‌ها ۴۹۰۰ میلیارد تومان در تبصره ۱۴ و جدول شماره ۷ به عنوان درآمد اختصاصی وزارت بهداشت پیش‌بینی شده است.

وی افزود:‌ از دیگر جهت‌گیری‌های مهم مربوط به تأمین ۵ر۳ میلیارد دلار دارو و تجهیزات پزشکی بوده که از محل ۱۴ میلیارد دلار کالاهای اساسی در نظر گرفته شد که با ارز ۴۲۰۰ تومانی به کشور وارد می‌شود.

نسخه مناسب چاپ