رئیس مجلس: اقوام ایرانی، از وحدت پایدار برخوردارند
 

سرویس شهرستان‌ها: تعصب اقوام به ایران و وحدت آنان برای توسعه و سازندگی کشور از ویژگی‌های بارز اقوام ایرانی است.

دکترعلی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی باحضور درگردهمایی اقوام غرب استان تهران با عنوان «چالش‌ها و فرصت‌های مناطق مهاجرپذیر» با بیان این مطلب، برگزاری این گردهمایی را نمادی از اقوام مختلف ایرانی دانست و گفت: در آستانه چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی برگزاری چنین اجتماعی با حضور اقوام مختلف، نشانگر قدرت درونی انقلاب اسلامی است.

وی افزود: اقوام درکشور در عین کثرت از وحدت پایدار خوبی برخوردار هستند.

رئیس مجلس با اشاره به برخی مشکلات و کاستی‌های موجود در این مناطق از جمله شبکه حمل و نقل، بر ایجاد سرمایه گذاری جدی برای مترو در این مناطق تأکید کرد. او گفت: توسعه شبکه مترو در این مناطق، موجب تسهیل رفت و آمد نیرو‌ها برای کار به ویژه در تهران و همچنین ایجاد اشتغال خواهد شد.

رئیس مجلس با اشاره به همزیستی مسالمت‌آمیز اقوام مختلف در سه شهر ملارد، شهریار و شهر قدس گفت: زندگی مردم در این مناطق که دارای اقوام مختلفی هستند، به صورت مسالمت‌آمیز جریان دارد که نمونه خوبی از زندگی اقوام به شمار می‌رود. چنین چیزی را در سایر کشور‌ها نمی‌توان یافت.

وی افزود: در طول تاریخ از سوی بیگانگان بسیار تلاش شد که بین اقوام، نزاع ایجاد کنند، ولی موفق نشدند و ما دیدیم که هیچ وقت در طول تاریخ نتوانستند بخشی از سرزمین ایران را به دلایل قومی، از هم جدا کنند واین موضوع به غنای فرهنگی ایرانی و ریشه فکری اسلامی که در اقوام وجود دارد بر می‌گردد.

دکتر لاریجانی، تعصب اقوام به ایران و اسلام و حمیت و وحدت آنان برای توسعه و سازندگی کشور را از ویژگی‌های بارز اقوام ایرانی دانست و گفت: همین امر سبب شده است که بیگانگان نتوانند در توطئه‌های خود از اقوام ما سوءاستفاده کنند.

وی از رسانه ملی خواست در چهملین سال پیروزی انقلاب اسلامی با تولید برنامه‌های مختلف به شناسایی اقوام و ظرفیت‌های آنان در کشور و در مناطق مختلف بپردازد.

رئیس مجلس گفت: باید در این برنامه‌ها نقش اقوام مختلف در ایران در پیروزی انقلاب، جنگ تحمیلی، دوران سازندگی و بحران‌های مختلف و توسعه کشور نشان داده شود. باید سیمای اقوام مختلف کشور به مردم بیشتر شناسانده شود به ویژه اقوامی که در این منطقه زندگی می‌کنند.

او با توجه به شرایط تحریمی کشور بر حفظ توان کشور در تولید تأکید کرد و گفت: باید از این شرایط پیش آمده تحریمی در جهت خودکفایی و ساخت تجهیزات و کالا‌هایی که در کشور تولید نمی‌شد،حداکثر استفاده را کرد.

رئیس مجلس گفت: تحریم چیز بدی است، اما می‌توان از آن استفاده کرد و توجه به ظرفیت‌های اقتصادی و نیروی کارآمد در کشور از محور‌هایی است که می‌توان در شرایط تحریمی به آن توجه کرد.

وی بر سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف و فراهم‌سازی شرایط سرمایه‌گذاری از سوی مردم تأکید کرد و گفت: باید از شرکت‌های دانش‌بنیان برای سرمایه‌گذاری در بخش‌هایی که فقدان آن در کشور احساس می‌شود استفاده کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی به موضوع بودجه سال آینده اشاره کرد و گفت: سعی شده است در تدوین، بررسی و تصویب این بودجه موضوع سرمایه‌گذاری و اشتغال مورد توجه قرار گیرد.

وی با تأکید بر سرمایه‌گذاری‌های مردمی برای داشتن اقتصاد مردمی گفت: ما تلاش خواهیم کرد که برای توسعه و آبادانی این مناطق از ظرفیت وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها استفاده کنیم و راه حل‌های مناسبی را برای رفع مشکلات بیابیم.

در این گردهمایی، مسئولان و مقامات بخش‌های مختلف سه شهرستان شهر قدس، ملارد و شهریار حضور داشتندو پیش از سخنان رئیس مجلس شماری از مسئولان محلی در سخنانی خواستار رفع برخی مشکلات این سه شهرستان که بالغ بر یک میلیون و پانصد هزار نفر جمعیت دارند، شدند.

توجه به کمبود فضای آموزشی، بهداشتی – درمانی، موضوع تراکم جمعیتی و وضع اقتصادی نیز از محور سخنان مسئولان محلی بود.درگردهمایی اقوام غرب استان تهران، استاندار تهران، جمعی از نمایندگان مجلس، صاحبان برخی صنایع و نیز مدیران و مسئولان برخی نهاد‌ها و سازمان‌های این مناطق

حضور داشتند.‏

نسخه مناسب چاپ