تولیت آستان قدس رضوی:
عتبات عالیات، قله عشق‌ورزی و ذوق هنرمندان مسلمان است
 

مشهد ـ خبرنگار اطلاعات: تولیت آستان قدس رضوی عتبات عالیات را قله عشق‌ورزی، دلدادگی و ذوق هنرمندان مسلمان دانست و تاکید کرد: هنر اسلامی تمدن و مدنیتی را خلق کرده که امروز زبانزد عام و خاص است و هیچ محقق و پژوهشگری منکر جلوه‌های تمدنی که اکنون در بلاد و معماری اسلامی وجود دارد، نیست.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم رئیسی در دیدار اعضای کنگره بین‌المللی معماری و هنر اعتاب مقدسه در دوران معاصر اظهارداشت: این کنگره فرصت بسیار ارزشمندی برای تبادل تجربیات میان هنرمندان و صاحبنظران است که امیدواریم تجمیع تجربیات به یک تحلیل مشترک بینجامد و در نهایت الگوی مناسب و مورد قبول همه هنرمندان، هنردوستان و معماران در عرصه عمل و اجرا بروز و ظهور داشته باشد.

وی با بیان این‌که بدون‌تردید هنر مخلوق ذوق و تخیل بشریت است و به همین دلیل بخشی از زندگی انسان را تشکیل می‌دهد، افزود: هنر اسلامی در طول تاریخ همواره با حکمت همراه بوده است، به‌طوری‌که عرصه‌های هنری، تابلوهایی گویا از خداپرستی و اندیشه‌های ناب انسان سعادتمند به شمار می‌رود.

تولیت آستان قدس رضوی تاکید کرد: آثار هنری ارزشمندی که در حرم‌های مطهر عتبات عالیات خلق می‌شود، عرصه‌ حکمت برای بینندگان و ذخیره آخرت برای هنرمندان خواهد بود. در حقیقت این آثار، نوعی سرمایه‌سازی برای هنرمند است.

کسی که سرمایه و تمکن مالی دارد، مکانی را برای استفاده افراد نیازمند وقف می‌کند، اما هنرمند با خلق یک اثر هنری با حکمت، از خود صدقه جاریه باقی می‌گذارد.

وی آثار هنری خلق شده توسط هنرمندان اسلامی را همواره همراه با پیام و حکمت برای نظاره‌کنندگان دانست و اظهارداشت: امروز معماری اسلامی با اندیشه‌ها و تفکر‌های مختلف از نقاط مختلف دنیا تهدید می‌شود، اما جلوه هنر در محضر امام معصوم تابلویی است که با انتقال دانش هنر اسلامی به نسل‌های آینده، بقا و جاودانگی را تضمین و از انزوای این هنر جلوگیری می‌کند.

عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: نقش استادان دانشگاه، معماران و صاحبنظران این است که با هم‌اندیشی و همفکری در مسیر توسعه و گسترش کمی و کیفی هنر اسلامی و معماری برخاسته از آموخته‌های دین و شریعت تلاش کنند. وی اظهارداشت: گاهی یک کاشی به‌عنوان اثر معماران اسلامی از ۵۰۰ سال قبل همچنان جاودان است، بنابراین چرا باید یک کاشی که امروز تولید می‌شود، فقط ۴۰ سال عمر داشته باشد؟ از این‌که به پژوهش‌های دانشگاه‌های غربی توجه کنیم، هیچ ترسی نداریم و این مساله یک ضرورت هم محسوب می‌شود اما یادمان نرود که خودمان دارای یک معماری اصیل و حکمت‌آمیز هستیم.

تولیت آستان قدس رضوی گفت: برخی از هنرمندان جز در کنار مضجع شریف حضرات معصومین حاضر نیستند که در هیچ مکان دیگری، اثر هنری خلق کنند، این‌گونه افراد حساب دنیایی ندارند و نوعی دلدادگی موجب می‌شود که آثار ارزشمندی بیافرینند.

نسخه مناسب چاپ