ذخیره سازی کالا‌های اساسی برای ۲ سال آینده
کالا‌های اساسی برای تامین نیاز بازار تا دو سال آینده در انبار‌ها ذخیره شده و در هیچ زمانی به این حجم ­­کالا انبار نشده است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ​شهباز حسن پور رئیس­ فراکسیون اصناف مجلس دیروز در نشست بازرسین اصناف با اشاره به اینکه توقع ما از بازرسین اصناف همکاری با قضات و برخورد قاطع با متخلفین­ در بازار است، ­افزود: وضعیت مبارزه با قاچاق در اصناف با جدیت دنبال شده­ و در حال پیگیری است.

وی با بیان اینکه هم اکنون بداخلاقی‌هایی در جامعه رواج پیدا کرده است، گفت: ما دستگاه نظارتی هستیم و به اصناف اختیار دادیم و براساس آن ­اصناف باید پاسخگو باشند و این یعنی ما برای اصناف اعتبار قائل­ هستیم و آن را از خود می‌دانیم­.

رئیس­ فراکسیون اصناف مجلس با اشاره به اینکه حضور رئیس ­­اتاق اصناف در مجلس و دفاع از حقوق حقه آنها برای نخستین ­­بار در تاریخ افتاده است، ادامه داد: ما اتاق اصناف، اتاق بازرگانی و اتاق تعاون را به رسمیت شناختیم؛ عملکرد اصناف از اول انقلاب تا امروز عالی بوده است، اما برای سلامتی اصناف اگر نیاز به جراحی باشد نباید بقیه اعتراض کنند.

وی با بیان اینکه احساس امنیت از داشتن امنیت در جامعه مهمتر است، گفت: امروز احساس امنیت در بازار وجود ندارد در حالی که باید این امنیت­ به جامعه بازگردد و مسئولیت این کار با بازرسان اصناف است.

نامبرده متفاوت بودن قیمت در مغازه‌های مختلف را­ ضعف عملکرد بازرسان اصناف دانست و ادامه داد:­ همه واحد‌های صنفی موظف ­به­ نصب برچسب قیمت به روی کالا‌ها هستند.وی نارضایتی مردم را بابت بی عدالتی­ دانست و گفت:­ گروهی دلال سبب ایجاد اخلال در بازار شده اند و­ نگرانی از سال آینده را در مردم ایجاد می‌کنند در حالی که به طور قطع سال آینده خبری نیست، زیرا مشکل ما فقط با آمریکا است و­­ با دیگر کشور‌های دنیا در ارتباط هستیم.حسن پور بابیان اینکه بازرسان باید با قدرت، ­جسارت و رافت ­اسلامی در بازار فعالیت کنند، افزود: ۹۵ درصد اصناف، قوانین و شئونات اسلام را رعایت می‌کنند، اما برخی هم تخلف دارند مانند واحد‌هایی که شکر را کیلویی ۷ هزار تومان عرضه کردند؛ چرا این مغازه‌ها بسته نشده اند؟ صاحبان این واحد‌های صنفی باید بدانند چشم ناظران آن‌ها را رصد خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه اختصاص نیافتن ارز به برخی کالا‌ها به دلیل اولویت تامین کالا‌های اساسی بوده است، گفت: تامین ۲۵ قلم کالای اساسی مردم در اولویت اختصاص ارز است.

رئیس­ فراکسیون اصناف مجلس با تاکید بر نظارت بیشتر بر بازار پیش از عید و پس از آن هم در­ ماه رمضان، ­ادامه داد:­ اتاق اصناف بازوی قدرتمندی به نام بازرسین اصناف دارد و بازرسان باید ابتدا مسئله قیمت‌ها را بازرسی کنند و سپس از مجلس و دولت­ برای مبارزه با قاچاق درخواست همکاری داشته باشند.

وی گفت: در گذشته ما اعتقاد به خودکنترلی­­ بازار بر اساس عرضه و تقاضا داشتیم، اما حالا به دلیل وجود دشمنانی که به دنبال ایجاد جو روانی در بازار هستند، معتقدیم که باید کنترل‌ها توسط بازرسین در بازار انجام شود.

رئیس اتاق اصناف تهران هم دراین نشست اظهار داشت: نرخ مصوب شکر در بازار ۳۵۰۰ تومان تعیین شده و عرضه این کالا با قیمتی بیش از رقم تعیین شده تخلف بوده و با آن برخورد قانونی خواهد شد

قاسم نوده فراهانی افزود: در این ایام باید کنترل و نظارت بر اساس فاکتور و برچسب قیمت نصب شده بر روی کالا انجام شود.

وی با بیان اینکه گرانی کالا در حوزه کاری اصناف نیست، گفت: اصناف کالا را با فاکتور مشخص خریداری کرده و با درصد سود تعیین شده از سوی سازمان امور مالیاتی و دیگر سازمان‌های مربوطه عرضه می‌کنند؛ بنابراین نباید اصناف را متهم به گران فروشی کنند.

رئیس اتاق اصناف تهران با اشاره به صدور برگه تخلف برای بیش از ۵۹ هزار و ۴۲ واحد صنفی ادامه داد: تاکنون از ۳۰۴ هزار و ۵۹۳ واحد صنفی بازرسی انجام شده است.

وی ارزش ریالی صادر شده برای واحد‌های متخلف را معادل ۱۱۲ میلیارد و ۸۱۸ میلیون ریال اعلام کرد و افزود: تاکنون بیش از ۳۳ هزار و ۸۵۸ مورد شکایت مردمی به سامانه ۱۲۴ اتاق اصناف تهران ارسال شده است که از این تعداد ۵۷۵ هزار و ۱۸ مورد آن تخلف شناخته و پیگیری شده است.فراهانی با بیان اینکه این بازرسی‌ها به همت نیروی کار اصناف انجام شده درحالی که در نهایت همین بازرسان باید پاسخگو باشند، تصریح کرد: در روز‌های باقی مانده تا پایان سال ۹۷ بازار نیازمند کنترل بیشتر و هدف از این نظارت‌ها حفظ حقوق مصرف کننده است.وی گفت: ما نباید اجازه بدهیم عده معدودی­­ متخلف ­زحمات مابقی اصناف را زیر سوال ببرند.معاون وزیر جهاد کشاورزی هم دراین نشست از توزیع ۳۳۵ هزار تن شکر در کشور برای تعدیل قیمت این کالا در بازار خبر داد.یزدان سیف افزود: پول ۱۰۰ هزار تن شکر توزیع­ شده به حساب ما واریز شده، ​­­همچنین ­برای ۹۰ هزار تن آن­ پیش فاکتور صادر شده و فقط ۶۰ هزار تن آن توسط متقاضیان دریافت شده است که این ارقام نشان دهنده نبود کمبود برای تامین نیاز بازار به شکر است.وی با اشاره به اینکه نیاز مصرفی بازار به شکر ماهانه ۱۸۰ هزارتن است، گفت: علاوه بر شکر توزیع شده، بیش از ۵۵۰ هزار تن شکر هم از مزارع نیشکر در حال استحصال و عرضه به بازار است.

نسخه مناسب چاپ