رئیسجمهوری روابط ایران و جمهوری آذربایجان را در بخشهای گوناگون رو به توسعه دانست و بر ضرورت تلاش برای گسترش بیش از پیش مناسبات و همکاریهای تهران – باکو تأکید کرد.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی دیروز در دیدار «اِلمار ممدیارف»، وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان، با ابراز خرسندی از توسعه روابط و تحرک مثبتی که در همکار یهای دو کشور ایجاد شده است، گفت: اراده مسئولان جمهوری اسلامیایران بر گسترش و تقویت بیش از پیش مناسبات همه جانبه با جمهوری آذربایجان است.
وی با بیان این که طرحها و پروژههای مهمیبا همکاری دو کشور در حال اجراست به افتتاح راهآهن قزوین – رشت اشاره کرد و افزود: پروژه راهآهن رشت – آستارا گامیمهم برای منطقه و در جهت منافع دو ملت است و امیدواریم عملیات اجرایی آن هر چه سریعتر آغاز شود.
رئیس جمهوری همکاری دو کشور را در زمینه ساخت سد و نیروگاه و همچنین در زمینه انرژی حائز اهمیت دانست و بر ضرورت تلاش برای اجرا و عملیاتی شدن توافقهای فیمابین در این زمینه تأکید کرد.
روحانی خاطر نشان کرد: ایران و آذربایجان در موضوعات منطقهای و بینالمللی همواره ایجاد صلح و ثبات همراه با احقاق حقوق را دنبال میکنند.
وی با اشاره به ضرورت تلاش در تقویت روابط و همکاری سه جانبه ایران، آذربایجان و روسیه، اظهار داشت: پروژههای گوناگونی در منطقه وجود دارد که میتوانیم آنها را به صورت سهجانبه و چندجانبه دنبال کنیم و مسئولان دو کشور با افزایش تعاملات باید در مسیر توسعه و گسترش بیش از پیش این همکاریها تلاش کنند.
وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان هم در این دیدار با اشاره به روابط برادرانه و رو به گسترش دو کشور گفت: هیچ مانع و مشکلی در مسیر توسعه روابط سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی تهران – باکو وجود ندارد.
اِلمار ممدیارف، راهآهن مشترک رشت – آستارا را به عنوان پروژهای مهم و استراتژیک در منطقه دانست و افزود: با اجرای این خط آهن روسیه، جمهوری آذربایجان و ایران به هم مرتبط می شوند و ایران هم از طریق گرجستان به دریای سیاه وصل خواهد شد.
وی همکاریهای ایران و آذربایجان در بخشهای گوناگون از جمله دریای خزر و احداث سد و نیروگاه را حائز اهمیت دانست و گفت: با عملیاتی شدن توافقها و اجرای طرحها و پروژههای مشترک روابط اقتصادی و تجاری فیمابین بیش از پیش توسعه خواهد یافت.
ممدیارف دعوتنامه رسمیالهام علیاف رئیس جمهوری آذربایجان برای شرکت دکتر روحانی در اجلاس جنبش عدم تعهد که سال آینده در باکو برگزار خواهد شد را تقدیم کرد.
دیدارسفیران ۶ کشوربا روحانی
همچنین سفیران جدیدعراق،هند،میانمار و سفیران اکردیته مالت،کنگو و بورکینافاسو دیروز با حسن روحانی رئیس جمهوری دیدار و استوارنامههای خود را تقدیم ایشان کردند.
رئیس جمهوری در دیدار سفیر جدید عراق، روابط دو کشور را نمونه و الگویی مثال زدنی در منطقه دانست و ابراز امیدواری کرد که این الگوی روابط، برای همه منطقه الگویی تاثیرگذار باشد.
روحانی با بیان این که ظرفیت گسترده ای برای تعمیق بیش از پیش همکاریهای تهران و بغداد وجود دارد ، علاقه مردم دو کشور را سرمایهای در مسیر توسعه و گسترش روابط مشترک در همه حوزهها ذکر کرد .
وی تقویت امنیت ، رشد ، توسعه و آبادانی عراق به عنوان یک کشور برادر، همسایه و دوست را آرزوی ملت و دولت ایران دانست و تاکید کرد: ایران مانند یک برادر در همه زمینهها و حوادث تلخ و شیرین ، در کنار دولت و ملت عراق بوده و خواهد بود.
رئیس جمهوری به سفر قریب الوقوع خود به عراق اشاره و ابراز امیدواری کرد در جریان این سفر توافقهای ارزشمند و مهمیدر مسیر تعمیق روابط دو کشور دوست و برادر حاصل شود.
سفیر عراق در تهران هم با تقدیم استوارنامه خود به رئیس جمهوری ، اظهارداشت: عراق خواهان گسترش و تعمیق روابط با ایران در همه عرصهها است .
“عبدالرحمن سعدجواد قندیل” گفت: ایران یکی از مهمترین کشورها برای عراق محسوب میشود و تلاش ما توسعه و تحکیم بیش از پیش روابط تهران – بغداد است.
رئیس جمهوری در دیدار سفیر هند هم روابط دو کشور را در همه زمینهها رو به توسعه خواند و تاکید کرد که تهران از توسعه و تعمیق روابط با دهلی نو در حوزههای مورد علاقه استقبال میکند.
روحانی با بیان این که توسعه و تحکیم روابط با هند به عنوان یک کشور دوست اهمیت ویژه ای دارد، گفت: در سراسر ایران و هند آثار همکاری دو ملت در قرون گذشته به خوبی مشاهده میشود و رسالت ما حفظ همان روابط بسیار مستحکم دو ملت در طول تاریخ است.
وی با ابراز خرسندی از تعمیق و گسترش روابط دو کشور به ویژه در سالهای اخیر، به دستاوردهای سفر نخست وزیر هند به ایران در سال گذشته اشاره کرد و اظهارداشت: توافقهای دو کشور در جریان آن سفر به ویژه در زمینه چابهار و همچنین توافقهای
سهجانبه ایران، افغانستان و هند، بسیار مهم بود.
رئیس جمهوری همچنین تسریع در اجرای توافقها را در حوزه مشارکت در طرحهای انرژی و تدوین و نهایی کردن توافقنامه بلند مدت تهران – دهلی نو ،گامیارزنده در مسیر تعمیق روابط مشترک برشمرد .
روحانی در ادامه، همکاری همه کشورهای منطقه در مبارزه با تروریسم را ضروری خواند و ابراز امیدواری کرد دهلی نو و اسلام آباد به عنوان دو همسایه مهم منطقه ای همواره در مسیر صلح و برقراری روابط دوستانه گام بردارند.
وی گفت که ایران آماده گسترش همکاریهای خود با هند در مبارزه با تروریسم و ایجاد و تقویت امنیت در منطقه است.
سفیر هند هم در این دیدار با تقدیم استوارنامه خود به همراه سلام گرم رئیس جمهوری و مردم هند به دولت و مردم ایران ، تصریح کرد که دهلی نو خواهان توسعه بیش از پیش روابط با تهران در همه حوزههای مورد علاقه است.
“گدام دارمندرا” با تاکید بر این که همکاریهای دو کشور در چابهار با شتاب ادامه دارد، گفت: پیشبرد طرحها پیشرفت خوبی داشته اند و به کارگیری پول ملی در تبادلات تجاری، این روند همکاریها را بیش از پیش تقویت کرده است.
همچنین رئیس جمهوری به هنگام دریافت استوار نامههای موکیو اونگ سفیر میانمار،پاول میفسود سفیر اکردیته مالت،ژوزف اوکیو سفیر اکردیته کنگو و سلیمان کنه سفیر اکردیته بورکینا فاسوبااستقبال ازتوسعه روابط اقتصادی و سیاسی بین ایران و کشورهای فوق،اظهار امیدواری کرد در دوره فعالیت سفیران جدید در تهران شاهد توسعه روابط باشیم
همچنین سفیران جدید ایران در فرانسه و تاجیکستان دیروز و پیش از عزیمت به محل ماموریت خود با رئیس جمهوری دیدار و گفتگو کردند.
روحانی در این دیدار با آرزوی موفقیت برای سفرای جدید کشورمان در فرانسه و تاجیکستان، از آنان خواست ضمن معرفی توانمندیها و ظرفیتهای کشورمان به سرمایه گذاران و بخشهای خصوصی و دولتی محل ماموریت خود، بیش از پیش برای توسعه، تقویت و تحکیم روابط و مناسبات همه جانبه با آن کشورها تلاش کنند.
«بهرام قاسمی» سفیر جدید ایران در فرانسه و «محمد تقی صابری» سفیر جدید ایران در تاجیکستان هم در این دیدار با ارائه گزارشی از وضع روابط ایران با کشورهای محل ماموریت خود در زمینههای مختلف، بر تلاش و جدیت در توسعه مناسبات اقتصادی و همکاریهای همه جانبه ایران با دیگر کشورها تاکید کردند .
رئیس جمهوری فردا به عراق می رود
گزارش دیگرحاکی است: رئیس جمهوری در سفر به عراق با حضرت آیت الله العظمی سیدعلی سیستانی دیدار میکند.
ایرج مسجدی سفیر ایران در بغداد با اعلام این خبر به ایرنا بررسی راهکارهای تقویت روابط دو کشور در زمینههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی را از مهمترین اهداف سفر رسمیرئیس جمهوری ایران به عراق اعلام کرد.
مسجدی افزود: پروندههای جاری میان دو کشور در حوزههای انرژی، قرارداد ۱۹۷۵، آب و روادید از موضوعات مهم مذاکرات دکتر روحانی با مقامات عراق است.
گفتگو با مقامات مختلف عراقی در دیدار آنان با رئیس جمهوری اسلامیایران و زیارت عتبات عالیات از مهمترین برنامههای سفر روحانی به عراق اعلام شده است.
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با
دکتر روحانی
رئیس جمهوری، روابط دو ملت بزرگ ایران و پاکستان را نمونه و تاریخی خواند و تاکید کرد که مسئولان ارشد دو کشور برای حفظ و تقویت روابط دوستانه دو ملت، مسئولیت سنگینی برعهده دارند و نباید اجازه دهند مشتی تروریست که ابزار و وسیله دیگر کشورها هستند، میان تهران – اسلام آباد فاصله بیندازند.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی عصر دیروز در تماس تلفنی “عمران خان” نخست وزیر پاکستان با وی، خواهان عملیات قاطع پاکستان علیه تروریستهای ضد ایرانی شد و تاکید کرد: ما نباید بگذاریم دههها دوستی و برادری بین دو کشور،
تحت تاثیر اقدام گروهکهای تروریستی قرار گیرد که ما و شما می دانیم از کجا تامین مالی و تسلیحاتی می شوند.وی تصریح کرد: نباید اجازه دهیم طرف ثالت با این اقدامات خود، در روابط ایران و پاکستان تاثیر بگذارد.
روحانی با بیان این که ایران به خوبی می داند گروهکهای تروریستی که از خاک پاکستان برای حملات تروریستی علیه ملت ایران استفاده می کنند در کدام نقاط مستقرند، گفت: منتظر عملیات قاطع شما علیه این تروریستها هستیم.
رئیس جمهوری حادثه تروریستی در جاده خاش – زاهدان و شهادت مرزبانان ایران اسلامی را بسیار تاثرانگیز خواند و افزود: ما شاهد حوادث فراوانی از سوی تروریستهایی هستیم که متاسفانه در خاک پاکستان مستقر هستند و در همین زمینه آمادگی کامل داریم که با ارتش و دولت پاکستان برای از بین بردن این تروریستها که حضور آنها به نفع ما ، شما و منطقه نیست، همکاری کنیم. ادامه فعالیت این تروریستها از خاک پاکستان می تواند روابط دو کشور را تحت تاثیر قرار دهد.
وی با تاکید بر این که نیروهای ایرانی این آمادگی را دارند که با هماهنگی اسلام آباد، پاسخی قاطع به تروریستها بدهند، اظهارداشت: ماخواهان تداوم روابط دوستانه خود با پاکستان هستیم.
رئیس جمهوری با اشاره به سخنان نخست وزیر پاکستان گفت که تهران آماده استقبال از نخست وزیر پاکستان است.