پیام جوادیان در نشست خبری با اصحاب رسانه، با اشاره به اینکه سال ۹۴ بوستانهای شهر قم ۲۷۷ مورد بوده است، اظهارکرد: این تعداد بهمن امسال به ۳۵۰ مورد رسیده است هر چند ۱۳ پارک شهری نیز داریم که با توجه به افزایش قیمتها و مشکلات دیگر تاکنون به بهرهبرداری نرسیده است، اما امیدواریم تا سه ماه نخست سال آینده به افتتاح برسد.
وی با بیان اینکه سرانه جنگلی شهر قم ۱۲ متر مربع بوده که تا بهمنماه سال جاری به ۰۳ر۱۵ مترمربع رسیده است، اضافهکرد: سرانه بوستانهای شهری برای هر شهروند در سال ۹۴ بیش از ۶۰ر۳ بوده که در سال جاری به ۳۶ر۴ رسیده است. جوادیان بیان کرد: یکی از سیاستهای ما در شهرداری این است که بوستانهایی که قابلیت تبدیلشدن به بوستانهای شهری را دارند مورد توجه قرار دهیم و برای این مورد نیز سرمایهگذاریهای لازم را دنبال کردهایم. او با بیان اینکه کمپینگ بزرگ شهر قم در بوستان غدیر با مساحتی از ۱۶ هکتار در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: هر شب میتوانیم چهار هزار نفر را در بوستان غدیر ساماندهی کنیم.
وی از آغاز پروژه پارک کوهستانی هزار و ۲۰۰ هکتاری جنوب شهر قم از بوستان کوثر میدان مفید تا کوه برادران در نزدیکی مسجد مقدس جمکران یاد کرد و ادامه داد: برای این پروژه امسال ۲۵ میلیارد تومان بودجه هزینه شده که این بودجه سال آینده به ۳۵ میلیارد تومان خواهد رسید و امیدواریم بتوانیم از بودجههای ملی و استانی نیز جذب لازم را داشته باشیم.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداریه قم از اجرای طرح مطالعات باغ گیاهشناسی شهر قم یاد کرد و ادامه داد: ۷۵ گونه درخت جدید شناسایی و از جنوب و شمال خریداری شده که با شرایط قم تناسب لازم را دارد و میتوانیم از آنها در سال آینده استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه اجرای طرح تصفیه جامع پساب فاضلاب و خاکستری در دستور کار قرار گرفته است، گفت: استفاده نادرست از این فاضلاب در بخشهای تولیدی و کشاورزی تهدید جدی برای سلامت مردم خواهد بود که مسئولان به این موضوع توجه لازم را ندارند.
جوادیان با بیان اینکه درختکاری در قم نیازمند مشارکت مردم است، تصریح کرد: امیدواریم در سال آینده خیابان و معابری بدون درخت نداشته باشیم و بعد از آن بتوانیم به کوچهها و معابر ورود کرده و از مشارکت مردم به شیوه گستردهتر استفاده کنیم.
وی به کمبود بسترهای تفریحی در شهر قم اشاره کرد و افزود: شهربازی پارک ۷۲ تن بر اساس مصوبه شورای سیاستگذاری همچنان شهربازی خواهد ماند و با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی وضعیتی بهتر از گذشته نیز خواهد داشت. جوادیان یادآور شد: قرارداد بخش خصوصی در شهربازی پارک علوی سال ۹۴ به پایان رسید و امیدواریم سالن هزارمتری برای بازیهای کامپیوتری ایجاد و از ۶ هزار متر باقیمانده نیز برای نصب دستگاههای جدید استفاده کنیم. وی ادامه داد: یک میلیون اصله درختچه، ۲۱۰ هزار اصله درخت و ۵ و نیم میلیون گلدان در سال جاری در سطح فضای سبز شهر مقدس قم مورد استفاده قرار گرفته است. او با بیان اینکه ۷۰ هزار اصله درخت برای توزیع میان شهروندان در هفته درختکاری در نظر گرفته شده است، اضافهکرد: امسال گلهای رز، نسترن و کاغذی نیز برای توزیع در هشت ایستگاه در هشت منطقه شهری پیشبینی شده است.
وی از وضع درختهای پارک سالاریه قدیم قم یاد کرد و گفت: دادستانی مجوز ورود سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم به محدوده مالکیت دانشگاه امامصادق(ع) را صادر کرده است تا این سازمان بتواند علاوه بر حراست از درختهای باقیمانده نسبت به کاشت درختهای جدید نیز اقدام کند اما تاکنون دانشگاه نسبت به کاشت این درختان نگاه مثبتی نداشته است.