به گزارش ایرنا، امیر دریادار دوم «افشین تاشک» گفت: ناوگروه شصت و یکم نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران روز گذشته با بدرقه فرماندهان این نیرو بندرعباس را به مقصد آب های دور دست ترک کرد.
وی افزود: این ناوگروه به منظور تامین امنیت خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در محدوده خلیج عدن و تنگه باب المندب به انجام ماموریت می پردازد.
بر اساس اعلام قرارگاه ناوگان جنوب نیروی دریایی ارتش ناوگروه شصت و یکم این نیرو متشکل از ناوشکن سبلان و ناو لجستیکی بندرعباس است.
تنگه بابالمندب یا تنگه اشکها در قسمت جنوبی دریای سرخ قرار دارد که این دریا را به خلیج عدن و اقیانوس هند وصل میکند؛ این تنگه میان یمن در شبه جزیره عربستان، و جیبوتی و اریتره در شاخ آفریقا قرار گرفتهاست.
ناوگروه شصتم نیروی دریایی نیز متشکل از ناوشکن بایندر، ناو لجستکی لاوان و ناو لجستیکی بوشهر بود که بعد از ۵۲ روز و طی مسافت پنج هزار و ۶۰۰ مایل دریایی و حضور در بنادر کلمبو کشور سریلانکا و مسقط کشور عمان روز گذشته به کشور بازگشت.
فرمانده قرارگاه ناوگان جنوب نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی همچنین گفت: ناوگروه های این نیرو از سال ۸۸ تا به امروز موفق به اسکورت ۶ هزار نفتکش شده است. دریادار دوم تاشک اظهارداشت: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از سال ۸۸ تا به امروز ۶۰ ناوگروه برای حفاظت و حراست از منافع نظام اسلامی به آب های دور دست اعزام کرده است.
وی ادامه داد: این اقدام در راستای فرمایش ها و دستورهای رهبر معظم انقلاب مبنی بر راهبردی بودن نیروی دریایی ارتش، گسترش حوزه ماموریت و مبارزه با پدیده شوم دزدی دریایی انجام شده است.
«بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی ۱۵ اسفند ماه در اظهاراتی صادرات نفت جمهوری اسلامی ایران را قاچاق نفت خطاب کرد و با تهدید تلویحی نفتکش های ایرانی گفت: نیروی دریایی اسرائیل میتواند در صورت لزوم جلوی قاچاق نفت ایران را بگیرد. وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز در واکنش به این تهدید گفت: قطعا اگر چنین قصدی داشته باشند این موضوع به عنوان یک ناامنی بین المللی و راهزنی تلقی خواهد شد. امیر سرتیپ «امیر حاتمی» تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران توان لازم برای برخورد با این موضوع را دارد و در صورت بروز، محکم به آن پاسخ خواهد داد؛ علاوه بر این جامعه بینالمللی نیز آن را نخواهد پذیرفت.