محیط زیست درباره ماهی گوشتخوار «زبرا»هشدار داد
رئیس گروه آبزیان آبهای داخلی سازمان محیط زیست با اشاره به این که «زبرا» یک ماهی گوشت‌خوار است نسبت به رهاسازی آن در آب‌های آزاد کشور هشدار داد و گفت: زِبرا یک گونه مهاجم سلطه‌طلب است که از تخم و لارو سایر آبزیان تغذیه می‌کند.

امیرمحمد علمی، در گفتگو با ایسنا با بیان اینکه در روزهای نزدیک به سال نو آکواریوم‌دارها گونه‌های مختلف ماهی را برای فروش به بازار عرضه می‌کنند، اظهار داشت: یکی از این گونه‌ها «زبرا» است که معمولاً برای آکواریوم‌ها استفاده می‌شود اما این روزها به شکل گسترده‌تری در سطح شهر فروخته می‌شود و به دلیل زیبایی طرفدار دارد و از آن برای سفره هفت‌سین استفاده می‌شود.

وی با اشاره به ویژگی‌های ماهی زبرا در مورد آثار زیست محیطی این گونه هشدار داد و گفت: زبرا ماهی گوشتخواری است که ممکن است به سایر گونه‌های ماهی موجود در پیرامون خود حمله

کند. بر اساس همین ویژگی حتی مشکلاتی برای بقیه ماهی‌های آکواریوم ایجاد می‌کند بنابراین تحت هیچ شرایطی نباید زبرا در آب‌های آزاد رها شود چون اکوسیستم آبی حوزه را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد و بقای سایر گونه‌های آبزی را تهدید می‌کند.

این کارشناس محیط زیست در حوزه آبزیان با بیان اینکه متاسفانه گاهی ماهی‌های «زبرا» در آب‌های آزاد رها می‌شود،اظهارکرد: این موضوع هم مثل ماهی قرمز یک معضل بزرگ برای محیط زیست کشور ما به حساب می‌آید و از آنجا که «زبرا» یک گونه سلطه‌طلب است و از تخم و لارو سایر ماهی‌ها تغذیه می‌کند، به‌راحتی می‌تواند حیات و بقای سایر گونه‌ها را تحت تاثیر قرار دهد.

علمی تاکید کرد: قرار دادن ماهی سر سفرهفت‌سین اصلاً سنتی ایرانی نیست و یک سنت چینی وارداتی به ایران است.

جذب محیط‌بان زن

خبر دیگر اینکه، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست با اشاره به اهداف اجتماعی این سازمان و لزوم ترویج مفاهیم زیست محیطی در جامعه گفت: به دنبال جذب نیروی محیط‌بان زن به منظور آموزش در مدارس و دانشگاه‌ها هستیم.

جمشید محبت خانی در گفتگو با فارس از جذب نیروهای زن برای پیشبرد اهداف اجتماعی این سازمان خبرداد و گفت: یکی از مهم‌ترین اهداف پیشرو برای جذب نیروی زن در بدنه محیط‌بانی برگزاری دوره‌های آشنایی با محیط زیست و محیط‌بانی تحت عنوان

« یک ساعت با محیط‌بان» است.

وی ادامه داد: این طرح ملی همزمان با آغاز سال تحصیلی ۹۶-۹۵، طرح ملی و با هدف ارتقای سطح آگاهی‌های محیط زیستی دانش آموزان و آشنایی با وظایف محیط بانی و مناطق حفاظت شده به اجرا در آمده است. اما برای پشبرد اهداف فوق نیازمند حضور نیروهای زن هم هستیم. محبت‌خانی با اشاره به اینکه یکی از شروط اصلی قانونی برای جذب نیروی محیط بان، جنسیت مرد است گفت: محیط‌بانی از جمله شغل‌های سخت است که به دلیل این سختی کار اجازه جذب نیروی زن داده نمی شود اما ما برای پیشبرد هدف خود باید این نیروها را از طریق معاون آموزش سازمان جذب کنیم.

نسخه مناسب چاپ