به گزارش مهر به نقل از خانه ملت، رضا رحمانی پس از نشست بررسی عملکرد وزارتخانههای مختلف برای رونق تولید اظهار داشت: اگرچه رشد بخش صنعت در سال گذشته منفی بود اما در سال جاری مثبت شد و روند رو به رشدی در پیش گرفت، در واقع عدد آن در سه ماهه چهارم سال ۹۷منفی ۹بود که حال به عددی مثبت تبدیل شده است.
وی مثبت شدن رشد اقتصادی کشور را ناشی از مثبت شدن رشد صنعت و معدن دانست و افزود: در ۹ماهه ابتدای سال جاری تولید بیش از دوسوم محصولات صنعتی منتخب افزایشی بوده است.وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: صادرات در ۹ماهه ابتدایی سال گذشته ۸۷میلیون تن بود که امسال این عدد به ۱۰۳میلیون تن افزایش یافت. در واقع بر اساس آمار و علیرغم تمام مشکلات به همت تولیدکنندگان، روند تولیدات صنعتی رو به رشد است.
وی اضافه کرد: از آنجایی که سال جاری به نام رونق تولید نامگذاری شده و مقام معظم رهبری تأکیدات بسیاری برای تحقق این شعار داشتند، وضعیت تولید بهبود یافته و بر اساس پیشبینیهای بانک مرکزی وضعیت صنعت بهتر شده و این روند در سال ۹۹ هم ادامه خواهد داشت که این موضوع را مراجع بینالمللی هم تصدیق میکنند.
رحمانی با بیان اینکه تولید در بخشهای صنعت، معدن و کشاورزی بخش عمدهای از رونق تولید را تشکیل میدهد، ادامه داد: در این جلسه بیشتر مباحث بررسی شده مربوط به صنعت و معدن بود، وزارت صنعت برنامههایی برای رونق تولید از ابتدای سال اجرایی کرده و در تلاش است سایر سیاستها را هم عملی کند.همچنین میزان پیشرفت برنامهها و وضعیت تولید واقدامات انجام گرفته برای رفع چالشها و موانع مورد بررسی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه فضای کسب و کار ایران رتبه مناسبی در دنیا ندارد، تصریح کرد: این موضوع بر میزان تولید تأثیر منفی دارد که برای رفع آن باید بروکراسیهای موجود رفع شده و فضای کسب و کار تسهیل شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تأمین مالی و سرمایه در گردش واحدهای صنعتی را مشکل اصلی رونق تولید خواند و بیان کرد: عدم تحقق بودجه یکی دیگر از مشکلات واحدهای صنعتی است، برخی از کسب و کارها در کشور پیشران هستند و در صورت فعال شدن، زنجیرهای از مشاغل را برای کشور به ارمغان میآورند. از سوی دیگر فعال شدن ظرفیت برخی صنایع موجب ایجاد ارزش افزوده برای کشور میشود.
وی با بیان اینکه رونق تولید باید محور سیاستگذاریها قرار گیرد چرا که در صورت تحقق این امر مشکلاتی مانند بیکاری، تورم، وابستگی ارزی و … حل میشود، همکاری بین دستگاهی برای رونق تولید را یکی از الزامات دانست و ادامه داد: در حال حاضر ظرفیت برخی صنایع غیرفعال است و در صورت تأمین سرمایه در گردش به دلیل وجود بازارهای داخلی و خارجی میتوان به درستی از آن استفاده کرد.
وزیر راه و شهرسازی هم اظهار داشت: با همت بخش صنعت تا پایان سال ۳۰۰دستگاه انواع واگن و لوکوموتیو به ناوگان ریلی کشور اضافه می شود.
محمد اسلامی ادامه داد: بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط مرکز آمار از پاییز سال گذشته تا پاییز سال جاری ۵۰۰هزار شغل جدید متناسب با حمایت از تولید داخل ایجاد شده است.وی با تاکید بر اینکه برای اولین بار کشور در حوزه ریل خودکفا شده و توانستهایم ریل و سوزن مورد استفاده را از تولید کنندگان داخلی تأمین کنیم، عنوان کرد: از ابتدای سال تا کنون ۴۵۶دستگاه واگن، لوکوموتیو باری و مسافربری در داخل کشور تولید شده و مدیرعامل واگن پارس اعلام کرده که تولیدات سال جاری آنها رکورد بیست ساله در این واحد تولیدی را جابجا کرده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور هم در حاشیه این نشست از کاهش ۳۲۰ هزار نفری جمعیت جویای کار کشور در سال جاری خبرداد و گفت: اگر برنامه و نظارت داشته باشیم در شرایط تحریم هم میتوانیم فرصت شغلی ایجاد و نرخ بیکاری را کاهش دهیم.
به گزارش تسنیم، محمدباقر نوبخت در گفتگو با خبرنگاران ضمن بیان اینکه در تابستان و پاییز امسال در مقایسه با تابستان و پاییز سال گذشته بر اساس آمار ارائه شده توسط مرکز آمار شاهد افزایش اشتغال و کاهش نرخ بیکاری بودهایم، گفت: نرخ بیکاری در پاییز امسال در مقایسه با پاییز سال گذشته کاهش یافته و بیکاری در حد ۶ر۱۰ دهم درصد است. وی با بیان اینکه در پاییز سال ۹۸ در مقایسه با پاییز سال گذشته حدود ۴۷۰ هزار نفر به جمعیت شاغل کشور اضافه شده و این رقم خالص اشتغال است، افزود: امسال برای رونق تولید حدود ۵۴ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است و طبق موافقتنامهای که امضا کرده ایم، به هر یک از دستگاهها که برنامههای رونق تولید را اجرا کنند ۲۰ درصد از منابع اولیه تخصیص پیدا کرده است و با ارائه گزارش کار منابع بعدی را هم دریافت میکنند.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته با موافقت مقام معظم رهبری بیش از یک میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای تولید اشتغال اختصاص پیدا کرد و درحال حاضر معادل ریالی آن در خزانه وجود دارد و از این محل ۲۰ درصد اولیه موافقتنامه با دستگاههای اجرایی پرداخت شده است، ادامه داد: تنها اقدامی که مشکلات تامین مالی ندارد، موضوع تولید و اشتغال است.
نوبخت عنوان کرد: در پاییز امسال نرخ رشد بخش کشاورزی با توجه به نزولات جوی و برنامههای کشت گلخانهای به ۷ درصد رسید و امیدواریم تا پایان امسال برای فصلهای آینده هم بهبود رشد اقتصادی را شاهد باشیم.
وی در پایان افزود: امیدواریم آنگونه که مجامع جهانی مانند صندوق بین المللی پول و بانک جهانی پیش بینی کردهاند در سال ۲۰۲۰ اقتصاد ایران از رکود خارج شده و به رشد مثبت برسد.