به گزارش مهر به نقل از سیانبیسی، شاخص داوجونز در واکنش اولیه به حمله ایران ۴۰۰ واحد سقوط کرد، اما در نهایت در افت ۷۰ر۱۱۹ واحدی تثبیت شد، شاخص اسانپی ۵۰۰ واحد و شاخص نزدیک هم با افت ۳ر۹ واحدی روبرو شدند.
با فرار سرمایهگذاران از سرمایههای ریسکداری مانند سهام و روی آوردن آنها به سوی سرمایههای امنی مانند طلا و اوراق قرضه، سود اوراق ۱۰ ساله آمریکا هم پایین آمد.
در بازار جهانی ارز هم دلار آمریکا در برابر ارزهای مهم دنیا افت کرد و شاخص آن با ۱۲ر۰ درصد کاهش به ۸۹۱ر۹۶ واحد رسید. در این میان «ین» ژاپن به عنوان سرمایه امن توانست نرخ برابری خود با دلار را تا ۶۳ر۱۰۷ واحد تقویت کند.
از سوی دیگر، به گزارش رویترز، همچنین به دنبال افزایش شدید تنشهای بین ایران و آمریکا، شاخص سهام عربستان ۴ر۱ درصد سقوط کرد.
در همین زمینه سهام آرامکوی سعودی پس از حمله موشکی ایران به مواضع آمریکا در عراق به ۳۴ ریال سعودی سقوط کرد که پایینترین سطح از آغاز تجارت این سهام از ۱۱ دسامبر تا کنون است.
به این ترتیب ارزش سهام آرامکو نسبت به اوج ۷۰ر۳۸ ریالی خود (که در ۳۱ دسامبر ثبت شده بود) ۱۲ درصد سقوط کرد، اما همچنان از قیمت تعیین شده برای عرضه اولیه آن (۳۲ ریال) که ارزشگذاری شرکت را به ۷ر۱ تریلیون دلار رسانده بود، بالاتر مانده است.
از سوی دیگر شاخصهای مهم سهام اروپا به دنبال حمله موشکی ایران به مواضع آمریکا در عراق و وحشت از گسترش تنشهای خاورمیانه، در آغاز معاملات دیروز با افتی قابلتوجه روبرو شدند.
به گزارش سیانبیسی، شاخص پن یوروپین استاکس ۶۰۰ اروپا در آغاز معاملات با ۴۸ر۰ درصد افت روبرو شد، داکس آلمان ۷۳ر۰ درصد افت کرد، کاک فرانسه ۵۵ر۰ درصد پایین آمد و فوتسی انگلیس هم با کاهشی ۵۷ر۰ درصدی روبرو شد.
خبر دیگر اینکه همچنین همه شاخصهای سهام آسیا با انتشار اخبار حمله موشکی تلافی جویانه ایران به پایگاههای نظامی آمریکا در عراق افت کردند.
طبق این گزارش، سهام نیکی ژاپن ۳۲ر۱ درصد سقوط کرد و سهام کامپوزیت شانگهای ۵۷ر۰ درصد و هانگسنگ هنگکنگ ۷۶ر۰ درصد، سهام ایاساکس استرالیا ۱۹ر۰ درصد و سهام کوسپی کرهجنوبی ۷۰ر۰ درصد پایین آمدند.
گفتنی است که سهام دفاعی آسیا دیروز پس از حمله موشکی ایران به چندین پایگاه نظامی آمریکا در عراق، حدود ۲۰ درصد جهش کرد.
در کرهجنوبی، سهام شرکت تولیدکننده جنگافزار، «ویکتک» ۲۶ درصد، صنایع نظامی «هانیل» بیش از ۲۱ درصد و سهام «اسپکو» که سازنده تجهیزات نظامی است ۱۸ درصد جهش کرد.
در ژاپن، سهام «ایشیکاوا سیساکوشو» تولیدکننده مینهای جنگی ۲۴ درصد،سهام «توکیو کیکی» که تجهیزات ناوبری نظامی تولید میکند ۱۳ درصد و سهام شرکت «هووا» که تولیدکننده تفنگ است ۱۶ درصد جهش قیمت داشتند.
در چین هم سهام شرکتهای نظامی با حداکثر مجاز جهش روزانه خود، یعنی ۱۰ درصد روبرو شدند که شامل شرکتهای آنهویی گریتوال، صنایع سنگین لینژو، تیانجین موتور و شرکت هوافضای سیاچ یوایوی است.