اصفهان ـ خبرنگار اطلاعات: معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش بر آموزش مهارتهای کارآفرینی در همه مدارس کشور و به خصوص مدارس دولتی تأکید کرد.
دکتر رضوان حکیم زاده در دومین کنفرانس ملی مدارس کارآفرین که با رویکرد برنامههای درسی در اصفهان برگزار شد افزود: انتظار ما از این همایش علمی این است که چگونه میتوانیم مهارتهای اساسی مورد نیاز برای تربیت افراد کارآفرین را در تمامی مدارس کشور اجرایی کنیم. او تغییر از حافظه محوری و حافظه پروری به مهارت محوری و نیز پرورش تفکر و خلاقیت دانش آموزان را از برنامههای مهم سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش کشور اعلام کرد و گفت: در این رابطه اقداماتی همچون تغییر در انجام تکالیف سنتی دانش آموزان به تکالیف مهارت محوری، اجرای برنامه ویژه مدرسه (بوم) و ممنوعیت استفاده از کتابهای تستی کمک درسی و کمک آموزشی در مدارس ابتدایی انجام شده است.معاون آموزش ابتدایی ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به ۹ میلیون نوآموز پیش دبستانی و دانش آموز دبستانی در کشورمان افزود: با خون مقدس سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی عهد بستهایم که نوآموزان و دانش آموزان کشورمان را در راه آن شهید بزرگوار تربیت و مرام، منش و اخلاق او را تا جایی که امکان دارد، به کودکانمان منتقل کنیم.
رئیس دانشگاه فرهنگیان کشور نیز در این کنفرانس ملی گفت: مدرسه و کلاس درس، خاستگاه اصلی مهارت ورزی بوده و قاعده هرم نظام آموزشی، آموزش دوره ابتدایی است.
دکتر حسین خنیفر با تأکید بر اینکه در مدارس بی روح نمیتوان کارآفرین تربیت کرد افزود: زمانی جامعه متحول خواهد شد که مدارس ابتدایی و نظام آموزش عمومی در اولویت باشد.او گفت: مشکل اصلی ما در رابطه با آموزش، مهارت و کارآفرینی، وابسته بودن به فروش نفت است.
رئیس دانشگاه فرهنگیان به ژاپن به عنوان یک کشور توسعه یافته دنیا اشاره کرد و افزود: وسعت ژاپن با ۱۲۸ میلیون نفر جمعیت با استانهای خراسان شمالی، رضوی، جنوبی و مازندران برابر است.
خنیفر، عامل پیشرفت ژاپن را توجه به نظام آموزشی دانست و گفت: فضای آموزشی مدارس ژاپن ۵ متر مربع از فضاهای آموزشی دنیا بیشتر است و مسئولان این کشور تمامی امکانات را به مدارس اختصاص دادهاند و بهترین مهارتها را مدارس آموزش میدهند.
استاندار اصفهان هم در سخنانی تحول در نظام آموزشی کشور را ضروری دانست و گفت: توسعه پایدار بدون تحول در نظام آموزشی کشور امکانپذیر نیست و با مدلها و روشهای سنتی نمیتوان به توسعه پایدار رسید.
دکتر عباس رضایی بر اجرای مدلهای نوآوری در آموزش تأکید کرد و افزود: بی توجهی به نیازسنجی و عدم ایجاد ارتباط بین رشتههای دانشگاهی و مهارتهای مورد نیاز، از مشکلات نظام آموزشی کشور است.
رئیس دومین کنفرانس ملی مدارس کارآفرین نیز با بیان اینکه مهمترین و محور اصلی مدارس کارآفرین ایجاد انگیزه و نگرشهای کارآفرینی است، ایجاد مدارس کارآفرین را راهکار مهمی برای رفع معضل بیکاری کشورمان دانست و گفت: آموزش مهارت و اشتغال از مدارس کارآفرین آغاز میشود.
مجتبی ملااحمدی افزود: لازم است طرح جامع توسعه مدارس کارآفرین در کنار سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش قرار بگیرد، تا شاهد تأثیرات آن شویم.