سازمان هواشناسی: ورود سامانه پربارش و سیلاب‌زا‌ به کشور شایعه است
مدیر پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی انتشار خبری را مبنی بر ورود سامانه پربارش و سیلاب‌زا به کشور که موجب بروز سیلاب‌های سهمگین خواهد شد را شایعه خواند و تکذیب کرد.

صادق ضیائیان در گفتگو با فارس در تشریح آخرین وضعیت جوی کشور اظهار داشت: امشب و فردا بارش باران در مرکز و غرب دریای خزر و بارش برف در ارتفاعات استان‌های ساحلی دریای خزر و همچنین برخی نقاط اردبیل پیش‌بینی می‌شود.وی با بیان اینکه امشب و فردا دریای خزر مواج است، گفت: سواحل خلیج فارس و دریای عمان هم مواج است.همچنین امروز در اغلب شهرها جوی آرام داریم که این موضوع موجب افزایش غلظت آلاینده‌های جوی در شهرهای صنعتی و پرجمعیت می‌شود.

مدیر پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی با بیان اینکه اواخر وقت امروز سامانه بارشی دیگری از غرب و شمال غرب وارد کشور می‌شود و سبب بارش برف و باران در این مناطق خواهد شد، اظهار داشت: روز جمعه در غرب، شمال غرب، دامنه‌های زاگرس مرکزی، جنوب غرب و به تدریج دامنه‌های البرز مرکزی بارش خواهیم داشت و این سامانه در مناطقی که ذکر شد، تقویت می‌شود.همچنین روز شنبه آینده در سواحل خزر، بخش‌هایی از مرکز و جنوب کشور و استان‌های واقع در دامنه جنوبی البرز بارش خواهیم داشت.

وی ادامه داد: روز شنبه شدت بارش‌ها در غرب کردستان، شمال کرمانشاه، شمال چهار محال و بختیاری، شمال و شمال شرق خوزستان و برخی نقاط لرستان پیش‌بینی می‌شود و روز یکشنبه هفته آینده در شمال‌شرق و شرق کشور بارش پراکنده و در شمال غرب، جنوب غرب، دامنه‌های زاگرس مرکزی و دامنه‌های شمالی و جنوبی البرز بارش‌ها تداوم دارد.

ضیائیان در تشریح وضعیت جوی پایتخت گفت: ‌آسمان تهران امروز کمی ابری همراه با غبار محلی پیش‌بینی می‌شود، فردا هم آسمان تهران ابری است و بعدازظهر جمعه آسمانی ‌ابری و بارانی در پایتخت خواهیم داشت،‌ همچنین روز شنبه در تهران بارش برف و باران برای ساعاتی پیش‌بینی می‌شود؛ بیشینه و کمینه دمای امروز تهران به ترتیب ۸ درجه و یک درجه زیر صفر است. امروز همچنین در ۲۶ استان کمینه دما صفر و زیر صفردرجه خواهد بود.

خبر دیگری حاکیست: میزان بارش‌های ۶ حوضه اصلی آبریزکشور براساس تازه ترین گزارش شرکت مدیریت منابع آب ایران از ابتدای سال آبی جاری(مهر ۹۸ تا انتهای شهریور۹۹) تا ۲۴ دی ماه به رقم ۵ر۱۲۸ میلیمتربالغ شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال با بارش ۳ر۱۱۷ میلیمتری، رشدی ۱۰درصدی دارد.

به گزارش ایرنا، میزان بارش‌های حوضه آبریز مرزی شرق کشوردرحالی تا ۲۴ دی ماه به ۶ر۷۰میلیمتر رسید که در سال آبی پارسال(۹۷-۹۸) به میزان ۳ر۱۴ میلیمتر بارش ثبت شد و به این ترتیب بارندگی‌های این حوضه رشدی ۳۹۴درصدی را نشان می دهد.

میانگین بارش‌های دوره بلند مدت ۵۱ ساله حوضه آبریز مرزی شرق تا ۲۴ دی ماه هم به رقم ۹ر۲۵ میلیمتر رسیده که میزان این بارش‌ها از رشد ۱۷۲ درصدی برخوردار شده است.

دراین راستا ،میزان بارش‌های حوضه آبریز قره قوم هم تا ۲۴ دی ماه رقم ۵ر۸۲ میلیمتری را ثبت کرده که این رقم نسبت به دوره مشابه پارسال که ۳ر۷۴میلیمتر بارندگی داشت و رشد ۱۱ درصدی را نشان می دهد.

همچنین حوضه آبریز فلات مرکزی ایران تا روز۲۴ دی ماه ۶ر۸۵میلیمتر بارندگی را تجربه کرده که در مقایسه با مدت مشابه در سال آبی پارسال که ۴ر۵۸ میلیمتر بارندگی داشت و رشد ۴۷ درصدی دارد.

میزان بارش‌های حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان هم تا بیست و چهارم دی ماه درحالی به رقم ۲ر۲۲۴ میلیمتر رسید که رقم بارش‌های آن پارسال ۷ر۲۲۱ میلیمتر بود و رشد یک درصدی بارش را تجربه می کند.

به علاوه، روند بارش‌ها در حوضه آبریز دریای خزر و دریاچه ارومیه روندی کاهشی تا ۲۴ دی ماه است و براساس گزارش شرکت مدیریت منابع آب ایران حوضه آبریز دریای خزر درحالی ۱ر۱۵۴ میلیمتر بارندگی دارد که میزان بارش‌های آن پارسال ۶ر۱۹۵ میلیمتر بود که رشد منفی بارش‌ها در این حوزه آبریز را نشان می‌دهد.

میزان بارش‌های حوضه آبریز دریاچه ارومیه که با خطر جدی روبروست تا روز ۲۴ دی ماه به رقم ۵ر۹۴ میلیمتر بالغ شده که پارسال تا همین زمان ۳ر۱۷۹ میلیمتر بارندگی داشت، اما اکنون روند بارش‌های آن از منفی شدن بارش ها در این حوضه آبریز حکایت دارد.

نسخه مناسب چاپ