سیل زیرساخت های شهری و روستایی سیستان و بلوچستان را ویران کرد
 

سرویس حوادث:نابودی زیرساخت‌های شهری و روستایی، قطعی برق و تلفن و همچنین بی‌خانمان شدن حدود ۲۵۰ هزار نفر فقط بخشی از گرفتاری‌های ناشی از سیل در این استان است.

آنچه این روزها بیش از همه دشواری‌های رخ داده در استان سیستان و بلوچستان آزار دهنده است، نابسامانی و متوازن نبودن توزیع کمک‌های امدادی و همچنین کمبود تجهیزات امدادی است.

به دلیل وسعت زیاد ویرانی رخ داده و همچنین پراکنده بودن ۵۰۰ روستای سیل‌زده و اصولی نبودن مدیریت بحران از سوی ارگان‌های کمک کننده، به غیر از کمک‌های مردم بومی به یکدیگر، در برخی نقاط هنوز کمک‌های امدادی نرسیده است و مردم آن نقاط همچنان در محاصره سیل هستند.

به گفته معاون استاندار سیستان و بلوچستان، اطلاع‌رسانی پیش از وقوع سیل موجب شد حداقل تلفات جانی حاصل شود و فقط در این سیلاب یک نفر فوتی گزارش شده است. تا عصر دیروز از راه دسترسی مسدود شده ۸۹۰روستا، ۵۰۰راه دسترسی بازگشایی و از ۸۷۳روستای دچار قطعی برق هم برق ۴۷۳روستا وصل شد. اما شبکه آب ۲۴۵روستا بر اثر سیل قطع شده بود که فقط شبکه آب ۵۳روستا وصل شده است. نیازمندی‌های ضروری مردم سیل‌زده شامل سبد غذایی، بسته‌های بهداشتی، آب معدنی، چادر، لوازم خانگی ضروری و وسایل گرم‌کننده است و از آنجایی که وضع توپوگرافی منطقه به گونه‌ای است که سیلاب تا مدت‌ها در منطقه به ویژه در دشتیاری و باهوکلات ماندگاری دارد، این ماندگاری تبعات بهداشتی عدیده‌ای را برای مردم منطقه به دنبال خواهد داشت؛ بنابراین لازم است نیازهای بهداشتی مناطق سیل‌زده بیش از پیش دیده شود.

خاش و دلگان فراموش شدند

در بحران سیل سیستان و بلوچستان، آسیب‌دیدگان ناشی از بارش‌های سنگین و سیلابی خاش فراموش شدند و اکنون به پلاستیک، چادر امدادی، مواد غذایی، لوازم بهداشتی و سوخت نیاز دارند.

ساکنان شهر خاش، نقاط گوهرکوه، ایرندگان، پشتکوه، حاشیه تفتان، نوک آباد، اسماعیل آباد، خان بی‌بی، تلگزی، شوگه، دشت آبخوان، کارواندر، سرتلاپ، چاه کمال، حوزه چاه احمد، ناصری، کلکوه، سنگان، ناصرآباد، فیروزآباد، تمندان، کوشه، نرون، سنیب، اسکل‌آباد، برهان‌آباد، قاسم‌آباد، ساکنان ارتفاعات بیرک و سیاه بند و الله‌آباد پنج انگشت، قادرآباد، دشت رباط و غیره در روزهای اخیر بر اثر وقوع بارش‌های سنگین خسارت دیده‌اند و شهرها و نقاط روستایی به زیر آب رفتند. به گزارش ایسنا از مناطق سیل‌زده، شماری از مردم محروم منطقه خاش سیستان و بلوچستان با اشاره به این که خدمات‌دهی هلال احمر فقط در زمان فرو ریختن سقف خانه‌ها و آن هم در حد اسکان اضطراری و تهیه برخی اقلام ضروری است، بر ضرورت و اهمیت اعطای تسهیلات بدون بهره و بلاعوض از سوی دولت تأکید کردند.

احمد کریمی از ساکنان ایرندگان خاش گفت: ده‌ها خانه مسکونی مردم این بخش محروم که خشت و گلی هستند، بین ۷۰ تا ۱۰۰ درصد تخریب شده‌اند، اما از سوی نهادهای رسمی مانند هلال‌احمر و ارگان‌های دولتی برآورد خسارت نشده‌اند و ایرندگانی‌ها هم مانند سایر مردم خاش مظلوم واقع شده‌اند.

مسعود ریگی از دیگر ساکنان گوهرکوه خاش با بیان این که سقف خانه‌های مردم خاش بعد از گذشت پنج روز از بارش‌ها هنوز چکه می‌کند و بسیاری از خانه‌ها فرو ریخته‌اند، ادامه داد: مردم گوهرکوه رسانه و صدای رسا ندارند و متأسفانه هر خدمتی در شهرستان یا استان انجام می‌شود، مردم این منطقه محروم می‌مانند.

حجم آسیب‌ها زیاد است

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: این میزان بارندگی در برخی از ایستگاه‌ها از جمله فنوج به ۲۲۶میلی متر هم رسید که سبب سرریز شدن سدهای منطقه شد و بیش از ۵۰۰میلیون متر مکعب آب وارد دشت چابهار شد.

علی زینی‌وند خواستار تجمیع کمک‌ها از طریق هلال احمر و شورای خیرین هاسب شد و گفت: شورای خیرین هاسب، متشکل از خیریه‌های زیادی است که از قبل هم در زمینه ساخت فضای آموزشی و بهداشتی در منطقه فعالیت داشتند و سایت و ساختمان مرکزی در تهران دارد.

وی ادامه داد: با توجه به از بین رفتن بسیاری از زیرساخت‌ها، کمک‌های نقدی هم مورد نیاز است که هموطنان می‌توانند کمک‌های نقدی خود را به شماره حساب هلال احمر ۵۲۶۳۶۳۶۳۵۳ نزد بانک ملت واریز کنند.

معاون استاندار سیستان و بلوچستان گفت: حجم آسیب‌ها زیاد است چرا که میانگین بارندگی در سیل اخیر در طول ۲۴ساعت از ۱۲۵میلی متر فراتر رفت؛ در حالی که میانگین سالانه در طول ۵۰سال گذشته توسط ایستگاه‌های باران سنجی ۱۱۳میلی‌متر گزارش شده است.

همچنین با توجه به وقوع بارش‌های سنگین و سیلابی روزهای گذشته و شرایط نامناسب منطقه برای کمک به حفظ سلامت دانش‌آموزان، مدارس این منطقه دیروز برای پنجمین روز متوالی تعطیل بودند.

وضع بحرانی ذخایر خونی

مدیرکل سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: وضع ذخایر فرآورده‌های خونی به مرحله بحرانی رسیده که این شرایط نگران‌کننده است. دکتر خسروی در جمع خبرنگاران گفت: ذخیره فرآورده‌های خونی در سیستان و بلوچستان با توجه به بارندگی‌های چند روز گذشته در این استان به پایین‌ترین سطح رسیده و شمار اهداکنندگان خون کاهش چشمگیری داشته است.

وی افزود: بیماران تالاسمی که اغلب در جنوب استان هستند، نیازمند خون و فرآورده‌های خونی هستند.

نسخه مناسب چاپ