مشهد – خبرنگار اطلاعات: وزیر آموزش و پرورش در جمع خیرین مدرسه ساز استان خراسان رضوی گفت: تدوین خدمات و شخصیت شهید قاسم سلیمانی در کتابهای درسی در دستور کار است.
حاجی میرزایی افزود: باید دانشآموزان این سرزمین و نسلهای آینده با شخصیت ایثارگر و قهرمان، شجاعت، مقاومت و دشمن ستیزی شهید سردار سلیمانی آشنا شوند و آموزش و پرورش از انجام این مهم استقبال میکند.وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: فلسفه تعلیم و تربیت ما به بیراهه رفته است، باید فلسفه آموزش و پرورش این باشد که انسانهایی با مهارت تربیت کند که در نهایت با استقلال شغلی بتوانند روی پای خود بایستند و از خود و هویت فرهنگی اقتصادی و اجتماعی خود دفاع کنند.
وی ادامه داد: ما به بیراهه رفتیم و مسابقهای به نام کنکور گذاشتیم که باید به همه کارهای انجام شده تستی نمره بدهد، نظام آموزشی به گونهای طراحی شده که پایانش کنکور است، تمامی آموزشهای دیگر جدی گرفته نمیشود، چرا همه میخواهند به دانشگاه بروند چون ما راه دیگری برای آنها تعریف نکردهایم و همه مسیر آینده را دانشگاه میبینند.
در این مراسم به طور نمادین از پروژه ساخت پروژه بزرگ آموزشی سردار سلیمانی که در حاشیه شهر مشهد ساخته میشود پردهبرداری شد.این مجتمع آموزشی از پیش دبستانی تا متوسطه با سالنهای ورزشی و فرهنگی و ۱۱هزار مترمربع زیربنا در منطقه پنج مشهد ساخته میشود و تا مهر سال آینده به بهرهبرداری میرسد.در این مراسم همچنین گروهی از خیرین مدرسه ساز استان مسایل و مشکلات خود را با وزیر آموزش و پرورش در میان گذاشتند.
آموزش در مدارس باید مبتنی بر نیازهای جامعه باشد
وزیر آموزش و پرورش همچنین در گردهمایی سالانه شوراهای آموزش وپرورش استان خراسان رضوی گفت: مشارکت در آموزش و پرورش این نیست که همه پول بدهند بلکه باید ماموریتها را هم جهت کنیم و درکمان از مشارکت را سامان دهیم.
حاجی میرزایی افزود: مشارکت آموزش و پرورش و جامعه در مسیر تعلیم و تربیت امری خطیر و راهبردی برای ما محسوب میشود و طریقهای که امروز با توجه به تجربیات داخلی و بینالمللی و همچنین مبانی نظری مورد تاکید است رسیدن به الگوی سنجیدهای از مشارکت جامعه با آموزش و پرورش است.
وی ادامه داد: خلاصهترین تعریف ماموریت آموزش وپرورش این است که آدم هایی را تربیت کند که بتوانند در زندگی روی پای خود بایستند ،از انفعال نجات یابند و از حقوق خود دفاع کنند ، باید بدانیم این کار بدون مشارکت امکانپذیر نیست.
وزیر آموزش و پرورش گفت: حیاتیترین دوران زندگی دانشآموز در اختیار خانواده است و بخش اندکی از آن در اختیار آموزش وپرورش است و برای آموزش زیست شرافتمندانه باید ما با خانواده و جامعه هم جهت باشیم و به چارچوب مشترکی با هم برسیم تا به این ترتیب اهداف تحقق یابد.حاجی میرزایی افزود: باید با خانواده به یک چشمانداز مشترک برسیم و به یک تقاضای روشن از آنچه میخواهیم دست یابیم تا تلاش خانواده و ما هم افزا و در جهت اهداف باشد اما متاسفانه تا کنون به این مهم نرسیدهایم.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین ماموریتهای شورای آموزش و پرورش ایجاد این اشتراکات مبتنی بر بوم و منطقه است چون آموزش به دانشآموزان باید مبتنی و بر اساس نیازهای جامعه باشد تا بتواند پس از فارغ التحصیلی با استفاده از آنها در جامعه آسان و مفید باشد.
وزیر آموزش و پرورش گفت: رشد و توسعه پایدار در هیچ جامعهای محقق نمیشود مگر این که تحول درعرصه یادگیری آن جامعه اتفاق بیفتد و باید یادگیری جامعه را سازماندهی کرد و آنجاست که میتوان امیدوار بود که اهداف محقق شود.
حاجی میرزایی افزود: اکنون به دنبال چند تالیف کردن برخی کتاب های آموزشی هستیم تا از این طریق بنا به نیاز مدارس در مناطق مختلف یک تالیف انتخاب و همان تدریس شود.
همچنین در این مراسم استاندار خراسان رضوی گفت: دوران نظام یکپارچه آموزشی در دنیا منسوخ شده است و اکنون نیازمند بهرهگیری از روشهای مدرن آموزشی هستیم. علیرضا رزمحسینی در گردهمایی سالانه شوراهای آموزش و پرورش استان، با بیان این که امروزه در دنیا، نظام آموزش و پرورش نه به عنوان یک نظام هزینهای بلکه به عنوان یک نظام سرمایهای پذیرفته شده است، افزود: هرگونه کمک به حوزه آموزش و پرورش به معنای سرمایهگذاری در حوزه نیرویانسانی و سرمایهاجتماعی محسوب میشود.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به کارکردهای شورای آموزش و پرورش ادامه داد: این شورا تشکیل شده است تا با همراهی دستگاه های ذی ربط، به نظام آموزش و پرورش کمک شود و تا به امروز هم در حوزه اختیاراتش توانسته است به ارتقای سطح آموزش و پرورش کشور کمک کند.
رزمحسینی با بیان این که دوران نظام یکپارچه آموزشی در دنیا منسوخ شده است، افزود: اکنون آموزشهای دنیا مبتنی بر آموزشهای بومی، محلی و روزآمد است.نظام آموزش و پرورش کشورمان در حوزه امکانات آموزشی با کمبودهایی مواجه است؛ البته کمبود منابع بودجه ای دولت را درک میکنیم و به رغم زحمات و همکاریهای سازنده، احساس می شود که باید خیرین آموزشی به این حوزه کمک کنند .
استاندار خراسان رضوی با اشاره به اهمیت اصلاح نواقص در محتواهای آموزشی تاکید کرد: هنوز محتوای آموزشی را نتوانستهایم به صورت کارآمد و کاربردی تدوین کنیم، به طور مثال دروس فشرده و بعضا سنگینی برای دانشآموزان تدوین شده است که سبب فاصله گرفتن آنها نسبت به مقوله آموزش میشود.
رزمحسینی تاکید کرد: باید برای پرورش شخصیت دانشآموزان، اعتمادسازی و بالابردن اعتماد آنها در مواجه با تحصیل تلاش کنیم تا عاشقانه به مدرسه مراجعه کنند.
وی با بیان این که نیازمند بهرهگیری از روشهای مدرن آموزشی در تدریس هستیم، افزود: هنوز بعد از سال ها، از روشهای سنتی گذشته استفاده میشود و در برخی از موارد معلم خواهان انجام تکالیف اجباری از سوی دانشآموز است.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: خراسان رضوی در حوزه فضاهای آموزشی کاستی هایی دارد، از طرف دیگر سرانه آموزشی آن هم نسبت به کل کشور پایین تر است.
رزمحسینی همراهی کردن نخبگان استانی در بخش آموزشی را ضروری دانست و گفت: باید شرایط به گونه ای فراهم شود که شوراهای آموزش و پرورش به لحاظ برخی اختیارات و امکان سنجی بتوانند در حوزه حذف و اضافه دروس نقشآفرینی کنند . میتوان با بهرهگیری از نخبگان و افراد باتجربه در حوزه آموزشی، دانشآموزان را به مدارس جذب کرد تا روز به روز بر ارتقای سطح سواد و شخصیت خوب دانشآموزان کمک شود.
در پایان این گردهمایی از منتخبان شوراهای آموزش و پرورش شهرستان های خراسان رضوی به واسطه نقش آفرینی در فعالیتهای آموزشی تقدیر به عمل آمد.