به گزارش ایسنا، پیروز حناچی صبح دیروز در گردهمایی ۱۵۰۰ مدیر مدرسه با بیان این که آموزش مدیران و دانش آموزان در برابر حوادث و بحران از سال ۹۴ آغاز شده و تا امروز در سه بخش آموزش مدیران، آموزش اولیا و دانشآموزان و همچنین تهیه سند مخاطرات ادامه داشته است.
وی با بیان این که بررسیهای مدیریت بحران از ۲۸۸۸ مدرسه نشان داده که ۱۲۳۵ مدرسه از نظر ایمنی در وضعیت زرد، ۸۲۷ مدرسه در وضعیت قرمز و مابقی از نظر مخاطره در حد آسیب کم هستند، اظهار کرد: همچنین حدود ۱۵ هزار و ۷۹۵ مدیر آموزش دیدند.
شهردار تهران با ارائه آماری درباره زلزله کوبه ژاپن گفت: برآورد خسارت این زلزله یک صد میلیارد دلار عنوان شد اما ژاپنیها این زلزله را به یک لابراتور عظیم برای درس گرفتن تبدیل کردند و بند به بند قوانینی را تدوین کردند که شرایط آنها را تغییر داد. به عنوان مثال مدل پلهای آنها نیز تغییر کرد. هر چند که ما نیز درسهایی از این حادثه گرفتیم اما به نظرم باید جدیتر اقدام کنیم. وی با بیان این که در زلزله بم تعداد کسانی که براثر حوادث بعد از زلزله کشته شدند معادل خود زلزله بود گفت: افزایش هماهنگی بین دستگاههای کمکی نیز بسیار مهم است به گونهای که ما در سازمان مدیریت بحران شهر تهران برای هر دستگاه یک صندلی و راههای ارتباطی در نظر گرفتیم تا در بروز حوادث و بحرانها بتوانیم راههای ارتباطی را حفظ کنیم .
شهردار تهران با بیان این که دانشآموزان باید مورد یادگیری قرار گیرند تا بتواند این آموزشها را به داخل خانهها ببرند، گفت: همکاری شهرداری با آموزش و پرورش دارای وجوه مختلف است و ما ۴ مسأله اساسی آلودگی هوا، پسماند، ترافیک و حمل و نقل عمومی داریم که میتوانیم از ظرفیت مدارس برای آموزش و فرهنگسازی اقدام کنیم هر چند که آموزش در حوزه پسماند را با آموزش و پرورش دنبال خواهیم کرد .
محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران هم در ادامه بر لزوم همکاری مدیریت شهری برای ارتقای وضعیت ایمنی مدارس پایتخت تأکید کرد و گفت: ۵۰ حکم قضایی برای قلع و قمع مدارس نا ایمن و فرسوده و ساخت و ساز به جای آنها وجود دارد که باید این مسأله را جدی بگیریم.
هاشمی با بیان این که ۴۰۰۰ مدرسه در تهران وجود دارد که حدود ۶۰ الی ۷۰ درصد این مدارس وضعیت خوبی ندارند و لازم است با کمک شهرداری و شورا به آنها کمک شود، توضیح داد: دولت دچار بحران مالی است و به همین دلیل در تهران کمتر هزینه کرده و خیرین مدرسهساز نیز در استانهای دیگر مدرسه ساختند و این سبب شده که مقام تهران در حوزه مدارس در رتبه ۳۰ از بین ۳۱ استان قرار گیرد که اگر کار جدی در این زمینه نکنیم، به رتبه ۳۱ هم میرسیم و لازم است شهرداری در این زمینه کمک کند و حتی سند همکاری با آموزش و پرورش را جدی بگیرد.
رئیس شورای شهر تهران با بیان این که زیرساختها در تهران مناسب نیست، اعلام کرد: در ۳۰ سال اخیر به تهران کم توجهی شده هر چند که در دولت سازندگی به زیر ساختهای تهران توجه شد اما کم کم وضعیت بدتر شد.
رئیس شورای شهر تهران با بیان این که اقدامات در آماده سازی مدارس خوب است اما ما با مدارسی مواجهیم که با زلزله کم ریشتر میریزند و دانشآموزان این گونه مدارس با مشکلاتی مواجه هستند، گفت: حل این مشکل توجه جدی دولت را میطلبد و ما هم در شورا و شهرداری کمک میکنیم.