سرویس خارجی: نیروهای امنیتی فرانسه رئیس جمهوری این کشور را از یک سالن تئاتر در پاریس که معترضان تلاش میکردند وارد آن شوند، فراری دادند.
امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه در کنار همسرش مشغول تماشای تئاتری در پاریس بود که معترضان تلاش کردند وارد ساختمان آن شوند. نیروهای امنیتی، وی و همسرش را خارج کردند و جلوی معترضان را گرفتند. کمی بعد از آن، نیروهای امنیتی یک کریدور امن را برای مکرون ایجاد کردند تا وی بتواند با اتومبیلش از محل برود. رئیسجمهور فرانسه در میان سیلی از فریادهای اعتراضی و «هو» کردنهای معترضان مجبور شد به سرعت سالن تئاتر را ترک کند. علیرغم آنکه نیروهای امنیتی تلاش کردند مانع از ورود معترضان شوند، گروهی از معترضان موفق به ورود به ساختمان تئاتر پاریس شدند و شعار میدادند: «مکرون استعفا دهد». جمعی از معترضان فرانسوی مقابل سالن تئاتر «بوف نورد» که ظاهراً مکرون به همراه همسرش برای تماشای یک نمایش در آنجا حضور یافته بود، تجمع کردند. گروهی از معترضان با ورود به ساختمان تئاتر، شعار میدادند: «مکرون، استعفا کن»، «ما اینجاییم و حتی اگر مکرون نخواهد بازهم ما اینجاییم». طبق گزارشها، سپس خودروی مشکی رنگی که ظاهراً حامل رئیسجمهور فرانسه بود، به سرعت در میان سیلی از فریادهای اعتراضی و «هو» کردن معترضان، محل را ترک کرد. این رخداد در چهل و چهارمین روز از اعتصابهای سراسری مردم فرانسه علیه طرح دولت مکرون در خصوص تغییر قوانین بازنشستگی صورت گرفت.
گزارشهای رسانه ای هم حاکی از آن است که معترضان ورودی موزه لوور را مسدود کردند و در پی آن این موزه تعطیل شد. برخی از کارکنان موزه نیز در میان معترضان شعار میدادند: «مونالیزا در اعتصاب است. لئوناردو هم در اعتصاب است». روز گذشته برای اولین بار از زمان شروع اعتصابها و اعتراضات علیه قانون بازنشستگی در سراسر فرانسه، موزه لوور و نمایشگاه لئوناردو داوینچی به طور کامل تعطیل شدند. تجمع حدود صد معترض فرانسوی در مقابل ورودی موزه «لوور»، این مجموعه را به تعطیلی کشاند.به گزارش «آسوشیتدپرس» موزه لوور اعلام کرد قرار بود به مناسبت پانصدمین سالگرد درگذشت «لئوناردو داوینچی» نقاش معروف ایتالیایی، نمایشگاه ویژهای از آثار او به نمایش گذاشته شود. شماری از معترضان که از کارکنان همین موزه هستند، در این تجمع به طرح دولت فرانسه برای اصلاح قانون حقوق بازنشستگان اعتراض کردند. گفته می شود موزه لوور روزانه میزبان ۳۰۰هزار بازدیدکننده است. تعداد زیادی از معترضان نیز به دفاتر اتحادیه تجاری «سیافدیتی» که از تغییر قوانین بازنشستگی فرانسه نفع میبرد، حمله بردند و برخی معترضان با خواندن سرودهایی، رهبر این اتحادیه را مسخره کردند. اتحادیههای تجاری و کارگری فرانسه خواستهاند که جمعه این هفته، هفتمین دور از راهپیماییهای خیابانی در سراسر فرانسه برگزار شود زیرا درآن روز قرار است طرح جنجالی بازنشستگی به کابینه فرانسه ارائه شود. چندین هفته اعتصاب و اعتراض، به مختل شدن فعالیتهای بخش حمل و نقل عمومی، مدارس، بیمارستانها، دادگاهها و حتی سالنهای اپرا و برج ایفل منجر شده است. دفتر نخستوزیری فرانسه اوایل هفته گذشته اعلام کرد که اداره حمل و نقل عمومی فرانسه از آغاز اعتصابهای سراسری فرانسه متحمل ضرر ۸۵۲ میلیون پوندی شده است.
«ادوارد فیلیپ» نخستوزیر فرانسه روز شنبه هفته گذشته در نامهای به اتحادیههای کارگری، اعلام آمادگی کرد که در صورت پذیرش برخی از شروط توسط معترضان، از افزایش دو ساله سن بازنشستگی به ۶۴سال صرف نظر کند. دولت فرانسه با این توجیه که نظام بازنشستگی در این کشور بیش از حد پیچیده و ناکارآمد است، قصد دارد نظام یکپارچهای حاکم کند که به ادعای پاریس میتواند کارایی بیشتری داشته باشد. منتقدان اما میگویند این طرح سن بازنشستگی را افزایش داده و میزان مستمری بازنشستگان را کاهش میدهد. پنجم دسامبر گذشته، مکرون پیشنهاد اصلاحات بازنشستگی را داد که بر اساس آن یکسری مزایا از بازنشستگان گرفته شده و شرایط ویژه بازنشستگی برای کارمندان از جمله کارمندان بخش حمل و نقل ایجاد میشود. پس از این اعلام اصلاحات، معترضان فرانسوی علیه مکرون دست به راهپیماییهای خیابانی زده و اعتصاب کردند که در نتیجه آن شبکههای حمل و نقل کشور در ناآرامی به سر میبرد.۱۱ژانویه ۲۰۲۰، دولت فرانسه این مفاد مورد مناقشه را از پیش نویس اصلاحات بازنشستگی به حالت تعلیق در آورد و دیگر قرار نیست سن بازنشستگی را افزایش دهد. با وجود این اقدام، ۱۶ژانویه حدود ۱۸۷هزار معترض در راهپیماییهای سراسری در فرانسه حضور یافتند. از سویی روز گذشته حامیان جنبش «جلیقه زردها» در شصت و دومین شنبه اعتراضی علیه مواضع دولت فرانسه، بار دیگر به تظاهرات اعتراضی دست زدند. طبق گزارش اسپوتنیک، در تظاهرات دیروز که شصت و دومین شنبه اعتراضی جلیقه زردها در فرانسه بود، معترضان در خیابانهای پاریس تجمع کردند.معترضان ضمن سر دادن شعارهای مختلف، خواستار برگزاری اعتصابهای نامحدود و گسترده در فرانسه و ادامه اعتراضات علیه اصلاح قوانین بازنشستگی شدند.
* آلمان
کشاورزان آلمانی و طرفداران حفظ منابع طبیعی برای اعتراض به سیاستهای کشاورزی این کشور، با تراکتور به خیابانهای برلین آمدند. کشاورزان و طرفداران حفظ منابع طبیعی در اعتراض به سیاستهای کشاورزی آلمان و همچنین اصلاحات گستردهتر در زمینه کشاورزی اتحادیه اروپا، با تراکتورهای خود به خیابانهای برلین آمدند. معترضان با انتقاد از سیاستهای دولت در زمینه کشاورزی تاکید کردند که این اقدام منجر به تضعیف تولید محصولات ارگانیک و سالم میشود.