رئیس مجلس: اتهام سوء استفاده اقتصادی نمایندگان نارواست
 

رئیس مجلس گفــت: دلیل ردصلاحیت بـرخی نمــایندگــان فعلی و نمایندگـان ادوار از جانب سخنگوی شورای نگهبان سوءاستفاده‌های اقتصادی اعلام شد که این مطلب درست نیست.

به گزارش ایرنا علی لاریجانی در جلسه علنی دیروزمجلس افزود: در نامه‌هایی که هیات نظارت به نمایندگان داده اند، به بندهایی اشاره شده که مربوط به این امر نیست، البته برخی این گونه بوده است. چرا مطلب باید درست منعکس نشود که بیگانگان از آن سوءاستفاده و نظام را متهم به فساد کنند؟

وی از فقها و حقوقدانان شورای نگهبان خواست در بخش داوری با دقت لازم به این امر توجه کنند تا حقوق افراد نادیده گرفته نشود. بر اساس قانون، نظرات مراجع چهارگانه در بررسی صلاحیت‌ها می‌تواند ملاک باشد، چرا که گزارش‌های غیر این مسیر می‌تواند از جانب افراد با اغراض خاص ارائه شود و بررسی صحت آن نیازمند زمان است که در این مقطع کوتاه عملی نیست، ولی می‌تواند فضای قضاوت را مشوش کند.

رئیس مجلس گفت: تردیدی نیست که اگر محکمه‌ای در مورد فساد در پرونده کسی چه مالی و چه غیر از آن نظر داده باشد، همگان تابع آن خواهند بود، اما اگر صرفا گزارش از مرجعی باشد، باید اتقان آن را بررسی کرد که گزارش اولیه و خامی‌نباشد تا با آبروی افراد بازی نشود؛ اگر سیستم‌های اطلاعاتی درباره نمایندگان مجلس مطالبی داشتند، اولویت این بود که در طول این چهار سال مطالب را در میان می‌گذاشتند تا اصلاح شود نه این که نزدیک انتخابات آن را به صورت یکجا مطرح کنند.

لاریجانی با بیان این که وزارت اطلاعات در چند مورد -که شاید در حد انگشتان دست هم نباشدـ مطالبی را در مورد برخی به من داد‌،

‌گفت: من هم به افراد متذکر شدم و آنها هم این موضوع را از طرف وزارت اطلاعات پیگیری کرده اند تا صحت مطالب روشن شود، اما به هیچ وجه در این حد و اندازه نبود و به من هم منتقل نکردند.

وی خاطرنشان کرد: بزرگنمایی مشکلات اقتصادی، هم خسارت حیثیتی به افراد می‌زند و هم به کشور لطمه وارد می‌کند. در اظهارات هیات مرکزی آمده که مبنا بر عقاید سیاسی نبوده است ـ که مبنایی درست برای انتخابات صحیح است ـ اما استناد به حدودی از ماده ۲۹که به نوعی به التزام عملی به نظام است، باید دقت داشت؛ من با برخی از آقایان ۴ سال و با برخی ۸تا ۱۲سال همکاری روزانه داشته‌ام، عدم التزام عملی به نظام را در اکثریت قریب به اتفاق همکاران تائید نمی‌کنم.

رئیس مجلس گفت: بارها و بارها دیده ام نمایندگان با دقت تام از حریم نظام دفاع کرده اند، از جمله در مصوبه اخیر مجلس در مقابل ستم آمریکایی‌ها در طرح سه فوریتی ملاحظه کردید که این طرح با اکثریت آراء به تصویب رسید و در موارد دیگر هم روحیه دفاع از هویت ملی، انقلابی، حقوق ملت و نظام را در نمایندگان شاهد بوده ام.

وی با بیان این که ممکن است در اظهارات خطایی هم صورت گرفته باشد، در عین حال افزود: این مطلب را در کنار موارد بسیار زیاد اظهارات و اقدامات درست و همراه با مصونیت ملی باید قرار داد و ارزیابی کرد؛ برای چنین ارزیابی، داشتن اطلاعات دقیقتر از عملکرد نمایندگان مجلس ضرورت دارد، در این مسیر هر گونه همکاری از مدیریت مجلس طلب شود، همکاری خواهیم کرد تا پرونده‌های همکاران به نحو دقیقتری بررسی شود.

رئیس مجلس گفت: در نظریه هیات مرکزی انتخابات در موارد زیادی عدم احراز ذکر شده است که در شرایط فعلی کشور به صلاح نیست و دیدید که رئیس جمهوری نااهل آمریکا چه سوءاستفاده‌ای از این امر کرد.

لاریجانی با اشاره به تعداد زیاد کاندیداها و زمان کوتاه هیات مرکزی نظارت بر انتخابات و مشکلات آنها در بررسی صلاحیت‌ها، تاکید کرد: امیدواریم در بررسی شورای نگهبان که هنوز زمان برای اظهارنظر دارند، مشکلات‌ ر‌فع شود. هر چه عدم احرازها کاهش یابد، به حضور بیشتر ملت در انتخابات کمک می‌کند که در مقطع فعلی انقلاب ضرورت دارد.

حرکت تأسفبار ۳ کشور اروپایی

رئیس مجلس همچنین در بخش دیگری از سخنانش گفت: حرکت سه کشور اروپایی در مساله هسته ای ایران و تلاش برای راه انداختن مکانیسم ماشه ، تاسف آور است که یکی از وزرای کشورهای اروپایی با صراحت اعلام می‌کند که آمریکا آنها را تهدید کرده است که اگر از مکانیسم ماشه استفاده نکنند، تعرفه واردات خودرو را ۲۵درصد افزایش می‌دهد.

وی ادامه داد: مشکل در رفتار ایران نیست. بارها خودتان خروج آمریکا از برجام را سرزنش کردید، مشکل در تهدید آمریکا ست که یک کشور قدرتمند اروپا را به رفتاری حقارت آمیز و غیر عادلانه وادار کرده است.

رئیس مجلس افزود: ایران اهل تهدید نیست‌.

بیش از یک سال و اندی از رفتار خصم آمیز آمریکا در مساله هسته ای می‌گذرد و اروپا صرفا بیانه سیاسی داده است، مدت‌ها ایران مدارا کرده است.

لاریجانی تصریح کرد: با صراحت اعلام می‌کنیم اگر اروپا به هر دلیلی رفتاری غیرعادلانه در استفاده از ماده ۳۷توافقنامه هسته‌ای داشته باشد، آنگاه ایران هم تصمیم جدی در همکاری با آژانس خواهد گرفت و طرح آن در مجلس آماده است. ما شروع کننده این امر نخواهیم بود، بلکه متناسب با اقدام شما اقدام خواهیم کرد ؛بنابراین بهتر است عادلانه رفتار کنید.

وی همچنین با اشاره به برگزاری نماز جمعه تهران به امامت رهبرمعظم انقلاب گفت: پس از حوادث پر ماجرای دو هفته اخیر کشور از یک طرف و حضور باشکوه و عزتمندانه ملت عزیز در مراسم تشییع سردار سلحشور حاج قاسم سلیمانی و همراهان او و همچنین حضور عظیم مردم تهران در نماز جمعه تهران نیاز بود که رهبر معظم انقلاب، تحلیلی جامع از این وقایع پر فراز و نشیب برای ملت ارائه کنند و همگان از بیانات عمیق و ارزشمند ایشان بهره مند شدند.

لاریجانی با بیان این که باید قدر این همت بلند ملت و رهبری خردمندانه را دانست، افزود: دست خدا را در این اعتماد ملی می‌توان مشاهده کرد که با همه تلخی برخی از این وقایع، آگاهی بالای ملت چگونه این ستم آمریکایی را به اراده قدرتمند ملی و انقلابی بدل کرد.

رئیس مجلس ادامه داد: مجلس قدردان اراده ملت عزیز بوده و سپاسگزار رهبری معظم است و با همه بازماندگان شهدای حوادث غم‌انگیز سقوط هواپیما و تشییع در کرمان همدردی می‌کند و کمیسیون امنیت مجلس پیگیر همه زوایای این حادثه خواهد بود.

‌رئیس مجلس در تذکر دیگری تاکید کرد که کمیسیون کشاورزی مباحث مطرح شده در زمینه آلودگی لبنیات و شیرهای مصرفی به آفلاتوکسین که در صدا‌و‌سیما مطرح شده است را بررسی کند و گزارشی ارائه دهد.

مصوبات مجلس

نمایندگان مجلس هم دیروز جزئیات لایحه مالیات بر ارزش افزوده را بررسی کردند.

بر اساس ماده ۱۰این لایحه‌،

‌موارد زیر از پرداخت مالیات و عوارض معاف هستند و مالیات خرید نهاده‌های آن‌ها مسترد می‌شود:

الف- صادرات کالاها به خارج از کشور یا به مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی از طریق مبادی خروجی رسمی ‌با ارائه پروانه سبز گمرکی صادره توسط گمرک یا برگ خروجی (در مورد صادرات کالا) و صادرات خدمات با ارائه قرارداد مربوط و گواهی انجام کار که به تأئید نزدیکترین نمایندگی رسمی‌ایران در کشور مقصد رسیده باشد یا گواهی ارزآوری با تأیید بانک مرکزی یا سایر اسناد و مدارک مثبته.

ب- خدمات معاوضه (سوآپ) نفت خام، فرآورده‌های نفتی (بنزین، نفت‌گاز، نفت کوره، نفت سفید، گازمایع و سوخت‌ هوایی)، گازطبیعی و برق؛

نمایندگان ماده ۱۱لایحه مالیات بر ارزش افزوده را بررسی کرده و آن را به تصویب رساندند.

بر اساس این ماده، مالیات و عوارض پرداختی بابت خرید کالاها در داخل ایران که در مدت دو ماه از تاریخ خرید همراه مسافران اعم از ایرانی و خارجی از کشور خارج می‌شود و مالیات و عوارض پرداختی گردشگران خارجی بابت بلیت پرواز خارجی خریداری شده از شرکت‌های هواپیمایی ایرانی هنگام خروج از کشور با ارائه صورتحساب الکترونیکی یا اسناد و مدارک مثبته توسط سازمان از محل وصولی‌های خارجی مسترد می‌شود.

آیین نامه اجرایی این ماده در مدت ۶ماه از تاریخ ابلاغ این قانون توسط سازمان تهیه می‌شود و به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی می‌رسد.

نمایندگان در مصوبه ای مشمولان قانون مالیات بر ارزش افزوده را موظف کردند پس از راه اندازی سامانه مؤدیان، در این سامانه ثبت نام کرده و معاملات خود را در آن ثبت کنند.‌نمایندگان مجلس همچنین عرضه کنندگان کالاها و خدماتی که به موجب لایحه مالیات بر ارزش افزوده از پرداخت مالیات و عوارض معاف شدند را مکلف به عضویت و ثبت معاملات خود در سامانه مودیان کردند.

نمایندگان مجلس در مصوبه ای گمرک را مکلف کردند مالیات و عوارض کالاهای وارداتی را در زمان ترخیص قطعی و مالیات و عوارض کالاهای متروکه را قبل از ترخیص نهایی وصول و به صورت برخط به حساب سازمان واریز کند.

همچنین سازوکار فعالیت سامانه مودیان پس از استقرار تعیین شد و نمایندگان تصویب کردند که تعداد شعب شورای عالی مالیاتی برای رسیدگی به پرونده‌های قابل طرح در قانون مالیات‌های مستقیم به میزان دو برابر افزایش پیدا کند.

از طرفی با طرح استفساریه ماده الحاقی به قانون تعیین تکلیف استخدامی‌معلمان حق‌التدریسی موافقت شد.

گفتنی است نماینده مردم زابل در تذکری خواستار توجه وزارت نیرو به اصلاح مسیر رودخانه‌ها و نهرها در استان سیستان و بلوچستان شد.

بیانیه نمایندگان

یک عضو هیات رئیسه مجلس بیانیه جمعی از نمایندگان در زمینه اتفاقات اخیر را قرائت کرد.

به گزارش ایسنا، متن بیانیه به شرح زیر است:

«اتفاقات هفته‌های اخیر روشنگر زوایای تاریکی از خصومت‌های آشکار و پنهان دشمنان ملت آزاده و سربلند ایران اسلامی‌بود.

اعمال تروریستی‌ترین روشی که دولت جبار در به شهادت رساندن سردار همیشه سرافراز جبهه جهانی مقاومت، سپهبد قاسم سلیمانی به کار گرفت، منجر به حضور با شکوه مردم در تشییع آن بزرگ مرد جبهه مقاومت شد که بروز دشمنی‌ها و خصومت‌ها را به دنبال داشت و باعث عیان شدن نیت‌های پنهان دشمنان خارجی و دستپاچگی آنها شد.

طرح ماشه که توسط کشورهای اروپایی طرف مذاکره بیان شده است، نشان دهنده تحقیر آنان توسط دولت تروریستی آمریکا بود.

این طرح مشخص کرد مشکل آنها طرف ایرانی نیست ، بلکه تبعیت تحقیرآمیز آن‌ها از آمریکا است. در اتفاقات اخیر حرکت سخیف و خلاف قانون سفیر انگلستان با حضور در بین تعدادی فریب خورده در مقابل دانشگاه امیرکبیر، قابل توجه است. آن هم سفیر کشوری که ملت قهرمان ایران خاطره خوشی در یکی دو قرن اخیر از آنها در ذهن ندارند. آنچه گذشتگان این آب و خاک از انگلیس به یاد دارند عبارت است از ۱۰میلیون کشته قحطی مصنوعی و نقش برجسته انگلستان در به قدرت رسیدن رژیم منحوس پهلوی و اقدامات اخیر آنها.

می‌طلبد که وزارت امور خارجه با استناد به قانونی که مجلس در ارتباط با کاهش سطح روابط به این وزارتخانه داده است، اقدام عاجل و قاطع انجام دهد.

اگرچه از لحن و دست نوشته وزیر امور خارجه مستفاد می‌شود که این وزارتخانه با رویکرد جدیدی به موضوع سفیر انگلستان ورود می‌کند، اما نوشتن و تغییر لحن کفایت نمی‌کند و اقدامات قاطع مبتنی بر برخورد انقلابی را می‌طلبد. ما نمایندگان مردم در مجلس نه در مورد برجام بی جان نافرجام بلکه در ماندن و همکاری با آژانس تصمیم خواهیم گرفت تا به غربی‌ها و طرف‌های مذاکره تفهیم کنیم که نظام مقتدر جمهوری اسلامی‌ایران در تصمیمات قاطع و انقلابی در تنگنا درنگ نخواهد کرد.»

نسخه مناسب چاپ