به گزارش پایگاه اطلاع رسانی استانداری تهران، انوشیروان محسنی بندپی در جلسه کاهش آلودگی هوای تهران گفت: تعداد روزهای پاک در سال ۹۰ شامل ۷ روز، سال ۹۱ دربرگیرنده ۱ روز، سال ۹۲ روزهای پاک ۳ روز و در سال ۹۵ این روزها به ۲۵ روز پاک رسیده است.
وی افزود: تعداد روزهای ناسالم برای گروههای حساس در سال ۹۰ شامل ۱۶۴ روز، سال ۹۱ نیز ۹۰ روز، سال ۹۲ دربرگیرنده ۹۸ روز، سال ۹۳ شامل ۷۵ روز، سال ۹۴ شامل ۷۳ روز، سال ۹۵ دربرگیرنده ۴۹ روز، سال ۹۶ نیز ۶۱ روز، سال ۹۷ شامل ۴۱ روز و سال ۹۸ هم ۵۵ روز بوده است.
استاندار تهران با بیان این که این روند تا رسیدن به شرایط ایده آل فاصله دارد گفت: با توجه به کم شدن روزهای ناسالم در می یابیم که اقداماتی همچون معاینه فنی، نوسازی ناوگان حمل و نقل و غیره در کاهش آلودگی موثر بوده و در این زمینه شاهد حرکتی رو به جلو هستیم.
استاندار تهران با اشاره به سهم آلایندههای مختلف در آلودگی هوای تهران گفت: سهم آلایندههای متحرک در آلودگی هوا بیش از ۶۰ درصد است که ۳۳ درصد مربوط به خودروهای دیزلی و ۲۸ درصد وسایل نقلیه بنزین سوز می شود. همچنین در میان وسایل نقلیه بنزین سوز ۱۰ درصد آلودگی به موتور سیکلتها مربوط است.
وی افزود: کامیون و کامیونت ۷ر۱۵ درصد و خودروهای شرکت واحد ۷ر۵ درصد آلودگی را به خود اختصاص می دهند و در مجموع سهم خودروهای گازوئیلی کم است اما اثرگذاری آنها در آلودهسازی هوای تهران به ۳۳ درصد
میرسد. استاندار تهران با تاکید بر این که نوع خودروها، عمر و کاربری آنها در آلوده سازی هوا موثر است گفت: این امکان فراهم شده تا شهرداری به صورت تهاتر خودروها را جایگزین کند و دولت هم در این زمینه اقدامات مختلفی را در دستورکار قرار داده است. محسنی بندپی با اشاره به این که ایجاد فضای سبز در کاهش گازهای گلخانهای و آلودگی هوای تهران نقش موثری دارد گفت: توسعه جنگلکاری برای جلوگیری از آلودگی هوا، ذخیره آب، کاهش گرد و غبار و جلوگیری از سیلاب باید به عنوان یک اصل مد نظر قرار گیرد.
وی افزود: سال گذشته ۱۶۰۰ هکتار جنگلکاری در استان تهران انجام شده و تا ۲ سال بعد در تولید نهال به خودکفایی خواهیم رسید. اما تا آن زمان باید ۳۵۰ هزار اصله درخت که با آب و هوای استان تهران مطابقت داشته باشند خریداری کنیم که بیش از ۲ میلیارد تومان هزینه خواهد داشت.
استاندار تهران در بخش دیگری از این جلسه با اشاره به انتشار بوی نامطبوع در تهران گفت: بر اساس تقسیم بندی ناشی از مطالعات انجام شده سهم آرادکوه در بوی نامطبوع ۳۰ درصد، فاضلاب ۲۴ درصد و دامداریها ۳۶ درصد بوده که سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان مرجع باید کار را دنبال کند.
محسنی بندپی به فراخوان دعوت از کارشناسان و اساتید دانشگاه برای بررسی دقیق بوی نامطبوع اشاره کرد و افزود: دستگاههای مرتبط با انتشار این بو مشخص شده اند.