وزیر آموزشوپرورش صبح دیروز بهصورت سرزده از دبیرستان کوثر واقع در منطقه ۱۱شهر تهران بازدید کرد.
به گزارش ایسنا، محسن حاجی میرزایی با حضور سرزده در منطقه یازده و در محله جمالزاده تهران از دبیرستان دخترانه دوره اول کوثر بازدید و از نزدیک با معلمان و دانشآموزان دیدار و گفتگو کرد .
دبیرستان متوسطه کوثر ۳۳۰دانشآموز، ۲۰معلم و ۱۰کلاس درس دارد و تمامی این کلاسها هوشمند و دارای امکانات الکترونیکی هستند.
وزیر آموزشوپرورش در بدو ورود به این دبیرستان گزارش رئیس اداره آموزشوپرورش منطقه را شنید و سپس با معلمان دیدار و با آنها بیواسطه سخن گفت و در ادامه نیز از چند کلاس بازدید و با دانشآموزان گفتگو کرد.
در این دیدار معلمان در مورد مسائل مختلف ازجمله دقت بیشتر در انتخاب رشته، انتقاد از نحوه اجرای دورههای ضمن خدمت الکترونیک و درخواست برای برگزاری دورههای ضمن خدمت حضوری، حجم زیاد محتوای کتب درسی، توجه بیشازحد به آموزش و غفلت از آسیبهای اجتماعی، ضرورت آموزش مهارتهای اجتماعی و … با وزیر آموزشوپرورش سخن گفتند و پیشنهادهایی نیز ارائه دادند.
وزیرآموزشوپرورش در این دیدار، آموزش مهارتهای پایه اجتماعی به دانشآموزان را مهمترین و اصلیترین وظیفه نظام تعلیم و تربیت دانست.
وی گفت: این طرح از دوره ابتدایی آغاز شده است و در ادامه وارد دبیرستان خواهد شد؛ لذا اجرای این طرح میتواند به شناسایی استعداد بیشتر دانشآموزان کمک کند.
حاجی میرزایی افزود: از برچسب زدن به افراد باید اجتناب شود، زیرا کار او را تحت تأثیر قرار میدهد. توانایی و استعداد افراد متفاوت است و نمیتوان توقع یکسان از افراد مختلف داشت.
وی در پاسخ به انتقاد یکی از دبیران درباره کمبود وقت تدریس نسبت به ساعات تدریس گفت: برنامههای درسی باید بهگونهای باشند تا علاوه بر تدریس کتابها، زمانی برای ارتباط بیشتر معلمان با دانشآموزان و گفتگو با آنها وجود داشته باشد.
وزیر آموزشوپرورش با اشاره به اجرای طرح نماد در برخی مناطق تصریح کرد: اجرای این طرح برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در مدارس ضروری است.
وی درباره درس کار و فناوری و تأثیرات این درس در مهارتآموزی دانشآموزان توضیح داد: ارتباط بین ذهن و دست، نکته بسیار مهمی است که باید به آن پرداخته شود و دانشآموز باید بیاموزد که چگونه آن مهارتی که در ذهن دارد را با دست عملیاتی کند.
حاجی میرزایی اظهار کرد: مهمترین کارکرد آموزش و پرورش تلاش برای بهتر زندگی کردن دانشآموزان است؛ بنابراین باید ببینیم دانشآموزان برای بهتر زیستن به چه مهارتهایی نیازمندند.
وی بابیان اینکه آموزش مهارتها باید بهگونهای باشد که دانشآموز بتواند با محیط پیرامون خود ارتباط مؤثری داشته باشد، اظهار کرد: باید به سمتی برویم که مجموعه برنامهریزی درسی به سمت تربیت و ارتقای دانش برود، لذا آنچه میتواند ذهن بچهها را درگیر کند ورود به این عرصهها است.
وی همچنین اظهار کرد: هرچند محدودیتها وجود دارند و ممکن است زمان کافی برای ارتباط با دانشآموزان وجود نداشته باشد، اما باید از حداقل زمان ازجمله دو ساعت طرح بوم یا پنجشنبهها برای آموزش مهارتها و ارتباط بیشتر با دانشآموزان استفاده کرد.
وزیرآموزشو پرورش بر آموزش مهارت فکر کردن به دانشآموزان تأکید و عنوان کرد: کودکان برای برخورد با مسائل مهارت لازم را ندارند، لذا باید ساعتهای دانشآموزان را غنی کرد.
حاجی میرزایی با اشاره به اینکه بچهها درسهایی را که موضوع آنها به زندگیشان بیشتر مرتبط است را باذوق بیشتری گوش میدهند، گفت: مهمترین مأموریت مدرسه، دستیابی دانشآموزان به مهارتهای پایه اجتماعی است؛ بنابراین باید موضوع دروس مختلف به موضوعات زندگی مرتبط شود. لذا کسی که ریاضی خوب میداند بهتر میتواند برخی مسائل زندگیاش را حل کند.
وی بر ضرورت اجرای طرح بوم در مدارس تأکید کرد و افزود: اگر مفهوم هوش هیجانی بادانش آموزان کار شود از بسیاری از آسیبهای اجتماعی جلوگیری خواهد شد لذا اگر افراد تسلط بر خودشان را تمرین کنند بسیار مؤثر است.
وزیرآموزشوپرورش از بررسی محتوای برنامهریزیهای آموزشی خبرداد و تصریح کرد: بر این موضوع بیشتر تمرکز کنیم چراکه تأثیر آموزشهای مدرسه زمانی بر ذهن بچهها پایدارتر است که در این عرصهها وارد شویم.همچنین فکر کردن، حل مسأله و ارتباط مؤثر برقرار کردن از جمله مهارتهای مهمی است که باید به دانشآموزان ارائه شود تا نحوه مواجه با مسائل را آموزش ببینند و آسیبهای اجتماعی کاهش یابد. به بیان دیگرخیلی از مهارتها ذاتی نیستند و دانشآموزان با ممارست باید آنها را فراگیرند.