استاد رضا بابایی نویسنده نواندیش دینی و پژوهشگر فرهنگی سحرگاه دیروز چشم ازجهان فروبست.
زنده یاد بابایی، نویسنده، پژوهشگر و استاد حوزه و دانشگاه، پس از یک دوره یک ساله مبارزه با سرطان سحرگاه دیروز (دوشنبه ۱۸فروردینماه) در قم درگذشت.
پژوهشهای او در حوزه مثنوی معنوی در جامعه ادبی کشور بسیار اثرگذار بود. از او به عنوان یکی از سرشناسترین استادان ادبیات فارسی در حوزه علمیه قم نام میبردند.
رضا بابایی متولد ۱۳۴۳، مدرس حوزه و دانشگاه، پژوهشگر و مسئول انجمن قلم حوزه بود. از جمله آثار او میتوان به «مولوی و قرآن»، «درآمدی بر دینشناسی حافظ»، «بهتر بنویسیم»، «خارج از نوبت»، «آیین قلم»، «نیایشنامه»، «نگاهی به اعجاز بیانی قرآن»، «پیششرطهای پژوهش در علوم دینی»، «دین و دینداری» و «محمد برگزیده خدا» اشاره کرد.
استاد بابایی از چندین سال پیش یادداشتهای ارزشمند وخواندنی برای روزنامه اطلاعات می نوشت که دربرگیرنده دیدگاههای روشن او درباره تحولات فکری و فرهنگی جامعه ایران بود و در میان خوانندگان روزنامه مخاطبان بسیاری داشت.
سوم بهمن ماه سال گذشته به همت برخی نهادهای حوزوی آئین نکوداشت استاد بابایی تحت عنوان «فرزند قلم» در قم برگزار شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به این آئین نکوداشت خطاب به استاد بابایی نوشت:حضرت عالی از دانشوران و نویسندگانی هستید که در حوزههای گوناگون بهویژه پژوهش و آموزش و نگارش توانستهاید بهگونهای سخن بگویید و شیوا و زیبا بنویسید که خفتگانی را بیدار کنید و بیدارانی را به اندیشه حق و حقیقی رهنمون سازید.
محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم از دوستی و رفاقت دیرینه خود با استاد بابایی گفت و اضافه کرد: آنچه در طول این سالها در این مسیر تغییر نکرد فروتنی، میل به گمنامی، بلند همتی و علاقه به رشد و توسعه ایران بود.
معنویتگرایی، نوعدوستی و عادت به کار مداوم از ویژگیهای منحصر به فرد ایشان است.
وی قلم بابایی را همچون ذهن و ضمیرش پاک معرفی کرد و یادآور شد: رضا بابایی هیچگاه شعر و ادب فارسی را به عنوان سرگرمی و حتی حرفهای برای کسب درآمد تلقی نکرد، بلکه آن را تجلی عشق به خدا، آدمی و احترامی صادقانه برای انسان می دانست .
همچنین محمد اسفندیاری از استادان حوزه و دانشگاه از رضا بابایی به عنوان یکی از یادداشتنویسان مطرح و مؤثر در کشور یاد کرد و گفت: آقای بابایی نثر درخشانی دارد و در یادداشتهای خود میکوشد مسئلهای را حل کند، مشکلی را رفع کند و مسئلهای طرح کند.
زنده یاد بابایی نیز در این مراسم با اشاره به مشکل تارهای صوتی خود که به دلیل بیماری بوجود آمده بود، با تأکید بر اینکه صدای مردم بودن بالاترین امتیاز و مرتبه است، اظهار کرد: تنها آرزوی من این بود که صدای مردم را به گوش تعدادی کر و لال برسانم اما نتوانستم.
*روزنامه اطلاعات ضایعه درگذشت استاد رضا بابایی را به جامعه فرهنگی و دانشگاهی کشور به ویژه خانواده محترم این نویسنده واندیشمند فرهیخته
تسلیت می گوید.