شمار مبتلایان به کرونا از مرز ۶۰ هزار نفر عبورکرد
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: مجموع مبتلایان کووید ۱۹در کشور به ۶۰۵۰۰نفر رسید .

دکتر کیانوش جهانپور گفت: از ظهر یکشنبه تا روز ظهر دوشنبه (۱۸فروردین ۱۳۹۹)و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۲۲۷۴بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹در کشور شناسایی شد.وی گفت: با احتساب موارد جدید، مجموع بیماران کووید۱۹در کشور به ۶۰هزار و۵۰۰نفر رسید.

به گفته جهانپور، متاسفانه در ازظهر یکشنبه تا ظهر دوشنبه، ۱۳۶بیمار کووید۱۹جان خود را از دست دادند و به این ترتیب تا کنون از وجود ۳۷۳۹نفر در کشور به دلیل ابتلا به این بیماری، محروم شده ایم و دیگر در بین ما نیستند.

سخنگوی وزارت بهداشت همچنین گفت: خوشبختانه روند بهبود یافتگان سرعت بالایی گرفته و تا کنون ۲۴۲۳۶نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند.

وی افزود: متاسفانه ۴۰۸۳نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹در وضعیت شدید این بیماری بوده و تحت مراقبت قرار دارند.

خطر پیک مجدد بیماری در تهران

سخنگوی وزارت بهداشت همچنین درباره تفاوت های ویروس کرونا با آنفلوآنزای فصلی و رفتار این ویروس در ایران گفت: یافته های اطلاعاتی ما حاکی از این است که قطعا و حداقل رفتار ویروس کرونای جدید در کشور ما، بیماری زایی شدیدتری نسبت به آنفلوآنزای H۱N۱داشته و سریع‌الانتقال‌تر و سریع‌الانتشارتر است.

دکتر کیانوش جهانپور در ارتباط ویدیو کنفرانسی با خبرنگاران درباره آخرین وضعیت بروز این بیماری در کشور گفت: به نوعی در روزهای اخیر شاهد یک نزول تدریجی و آرام از بیماری هستیم که امیدواریم با رعایت دقیق بهداشت فردی و اجتماعی و رعایت دقیق موضوع فاصله گذاری اجتماعی تا ۲۳فروردین و بعد از آن هم با اجرای دقیق فاصله‌گذاری هوشمند، بتوانیم شاهد روند نزولی هرچه بیشتر این بیماری باشیم.وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا، مبنی بر احتمال بروز موج دوم بیماری در تهران با توجه به خارج شدن مردم از خانه‌هایشان، گفت: به هر حال ترافیکی که طی دو سه روز اخیر در سطح شهر تهران مشاهده کردیم، ارتباطی به مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا ندارد. زیرا تا ۲۳فروردین هیچ تغییری در مصوبات نداشتیم و هرآنچه که در هشتم فروردین تصویب و ابلاغ شده بود تا ۲۳فروردین هم ادامه دارد. آنچه که بود تغییر رفتار در بخشی از جامعه بود که به هر حال شاید بعد از چند هفته در خانه ماندن این تصور برای برخی ایجاد شده که کرونا هم تابع تقویم رسمی است و احتمالا بعد از تعطیلات رسمی خداحافظی کرده است. اطلاعات اولیه ما حاکی از آن است که تعداد زیادی از این ترددهایی که روزهای اخیر در تهران وجود داشته غیرضرور بوده و ارتباطی با شغل و اشتغال ندارد. تقریبا اطمینان داریم که اگر این روند ادامه یابد ظرف هفت تا ۱۰روز آینده با پیک مجدد بیماری در شهر تهران مواجه خواهیم بود که این بسیار نگران کننده است. ما با تلاش ارگان‌ها و نهادهای مختلف و با مشارکت خوب مردم وارد فاز مدیریت بیماری شده‌ایم که هنوز بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته به آن نرسیدند، اما این فاز شکننده است و به راحتی با یک تغییر رفتار حتی در بخشی از جامعه می توانیم از این فاز خارج شده و مجددا وارد پیک بیماری شویم که این بسیار نگران کننده خواهد بود.

جهانپور در پاسخ به سوال دیگری درباره تشدید کرونا در بیمارانی که به بیماری‌های قلبی هم مبتلا بوده‌اند با مصرف داروهایی مانند لوزارتان و والزارتان، گفت: تا این لحظه می‌توان گفت که قطع مصرف این داروها اصلا توصیه نمی‌شود و موضوعی تحت عنوان تشدید بیماری کووید۱۹با مصرف داروهایی مانند کاپتوپریل یا لوزارتان و سایر داروهای اینچنینی نداریم. هیچ مرکزی تا این لحظه دستاوردی در این زمینه مطرح نکرده، بلکه عوارض قطع ناگهانی این داروها می‌تواند برای بیماران به مراتب بیشتر هم باشد. بنابراین این بیماران داروهایشان را با نظر پزشک‌شان با همان دوز سابق ادامه دهند.

وی درباره توصیه یکی از اعضای شورای شهر تهران مبنی بر استفاده از ماسک برای همه مردم تهران، گفت: بر اساس شواهد علمی که اخیرا مطرح شده، این است که امروز اعلام می‌کنیم که استفاده از ماسک برای جمعیت عادی می‌تواند به پیشگیری و جلوگیری از انتقال بیماری به جامعه کمک کند. قاعدتا بحث اجباری شدن استفاده از ماسک موضوع دیگری است و ممکن است در برخی مکان‌ها که به ویژه فاصله‌گذاری فیزیکی اعمال نمی‌شود یا اعمال آن دشوار است یا مکان‌های پرخطری است، بتوان استفاده ماسک را به صورت اجباری اعمال کرد.

نسخه مناسب چاپ