درجلسه با رؤسای کمیته‌های مختلف ستاد ملی مقابله با کرونا
رئیس‌جمهوری: باهمراهی مردم به شرایط قابل اطمینان می‌رسیم
 

رئیس جمهوری با تاکید بر این که آغاز فعالیت کسب و کارهای کم ریسک به معنای تغییر شرایط فاصله گذاری اجتماعی و عدم رعایت دقیق پروتکل‌های بهداشتی نیست، اظهارداشت: طبق گزارش روسای کمیته‌های ستاد ملی مقابله با کرونا‌، اگر همکاری و همراهی مردم و رعایت محدودیت‌ها و پروتکل‌ها با همین روالی که تاکنون انجام گرفته است، ادامه یابد می‌توانیم امیدوار باشیم که به تدریج به شرایط قابل اطمینانی در مقابله با کرونا دست پیدا کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی دیروز در جلسه با روسای کمیته‌های اجتماعی، امنیتی، آموزشی، اداری، بهداشتی، آموزش عالی، پشتیبانی، اصناف و اقتصادی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: خوشبختانه متخصصان و پزشکان کشور بر اساس مطالعاتی که در ایران انجام دادند و با تبادل تجارب و پژوهش‌های خود با سایر کشورها تا حدود زیادی توانسته‌اند به روش‌های رفتاری این ویروس و راه‌های مقابله با شیوع آن نزدیک شوند که این بسیار حائز اهمیت است.

وی با بیان این که باید بدانیم پس از پشت سر گذاشتن محدودیت‌های حداکثری برای مقابله با ویروس، رعایت پروتکل‌های بهداشتی باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: بر این اساس، آموزش و اطلاع‌رسانی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است تا مردم بتوانند پروتکل‌های مرتبط با کسب و کار خود و آن دسته ازمشاغلی که احتیاجات آنان را تامین می‌کنند، فراگرفته و نسبت به آن آگاه باشند.

رئیس جمهوری تصریح کرد: سامانه‌ای که وزارت بهداشت و درمان برای ثبت‌نام کسب و کارها راه‌اندازی کرده اقدام بسیار موثر و مفیدی است که هم می‌تواند تا اندازه زیادی ما را به نقطه اطمینانی برای رعایت بهداشت و مدیریت مقابله با ویروس نزدیک کند و هم به وسیله آن کسب و کارها به نوبت شروع به کار کنند.

روحانی اظهار داشت: آنچه در مرحله جدید فاصله‌گذاری هوشمند اجتماعی دارای اهمیت است این که طرح مذکور با مطالعه سبک زندگی ایرانی و با مدلی بومی و در عین حال منطبق بر اصول مصوب بهداشت جهانی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: طرح فاصله‌گذاری هوشمند اجتماعی که با کار و تلاش فشرده ستاد ملی مقابله با کرونا و روسای کمیته‌های آن به انجام رسیده، مدلی کنترلی است که به صورت پلکانی بر اساس نظر وزارت بهداشت و درمان در حال اجرای آن هستیم.

رئیس جمهوری افزود: آنچه در این جلسه به آن رسیدیم این است که تمامی روسای کمیته‌ها باید ارزیابی‌های دقیق از اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشمند اجتماعی داشته باشند و موانع و مشکلات آن را در تمامی استان‌هایی که در حال اجر است بررسی و نسبت به رفع آنها در کوتاهترین زمان اقدام کنند.

روحانی خاطرنشان کرد: ماموریت بسیار مهمی به وزارت بهداشت و درمان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری داده شده است که با تقویت و پشتیبانی شرکت‌های دانش بنیان و مراکز مطالعاتی دانشگاه‌های علوم پزشکی در تهیه دارو، تشخیص و تست و همچنین تهیه واکسن این ویروس فعالیت کنند که با توجه به توان و بنیه علمی متخصصان کشورمان‌، دستیابی به دارو و واکسن دور از انتظارنخواهد بود.

وی همچنین به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دستور داد تا در جهت عملیاتی شدن طرح استفاده از کیت جدید، برای مشخص شدن افرادی که دارای مصونیت هستند، بررسی سریع داشته باشند.

رئیس جمهوری تصریح کرد: همان طور که مردم در مرحله اول و دوم فاصله گذاری اجتماعی و اجرای محدودیت‌ها با همکاری و همیاری بسیار خوب خود با مسئولان توانستند کمک شایانی در کنترل ویروس انجام دهند، در مرحله فاصله‌گذاری هوشمند اجتماعی هم انتظار مسئولان همراهی آنان چه در اجرای پروتکل‌های بهداشتی و چه نظارت بر اجرای آن از سوی کسب و کارها و اصناف است. روحانی تاکید کرد: مردم شریف عزیز باید بدانند اجرای فاصله‌گذاری هوشمند اجتماعی فقط برای فعالیت کسب و کارهای کم ریسک است و به هیچ‌وجه نباید این طور تلقی شود که این ویروس و اپیدمی آن به طور مطلق از بین رفته است و همه پروتکل‌های بهداشتی باید با جدیت رعایت شود.وی ادامه داد: بر این اساس کماکان در باره اجتماعات و مراکز پرریسک محدودیت‌ها وجود دارد و مردم نباید برای کارهای غیرضروری از منزل بیرون بیایند و مسئولان کماکان از مردم انتظار دارند در رعایت پروتکل‌ها دقت کنند و در شرایطی که کار ضروری ندارند، در منزل بمانند.

گفتگوی رئیس جمهوری با وزیر

راه و شهرسازی

رئیس جمهوری همچنین در گفتگو با محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی دستور داد یک ارزیابی از شرکت‌های حمل و نقل ریلی، جاده ای و دریایی که در ایام تعطیلی دچار ضرر و زیان شده اند، انجام و گزارش آن برای اقدامات لازم به ستاد ملی مبارزه با کرونا و هیات دولت ارائه شود.

وی همچنین ضمن گفتگو در باره وضع حمل ونقل عمومی مسافری جاده ای،هوایی و راه آهن، برای پیشبرد پروژه‌های عمرانی در احداث راه‌ها و راه آهن به سازمان برنامه و بودجه برای تخصیص به پروژه‌های مذکور دستورات موکدی صادر کرد.وزیر راه و شهرسازی هم اظهارداشت که رکود ایجاد شده در صنعت حمل ونقل متاثر از بحران کرونا قابل ملاحظه و نیازمند رسیدگی ویژه و اعطای کمک‌های اعتباری ازمحل منابع و تسهیلات مصوب ستاد ملی مبارزه با کرونا است.

‌روحانی همچنین در گفتگویی با معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با تقدیر از تلاش‌های بسیار موثر شرکت‌های دانش بنیان که در بحث مقابله و مبارزه با بیماری کرونا نقش بسزایی ایفا می کنند، به وی دستور داد با هدف تبادل اقدامات و ابتکارات جدید و بهره گیری از طرح‌ها و تجارب سایر کشورها در زمینه تولید و ساخت داروها و تجهیزات مورد نیاز در مبارزه با کرونا، اقدامات لازم انجام شود. سورنا ستاری هم در این گفتگو گزارشی از اقدامات انجام شده و دستاوردهای شرکت‌های دانش بنیان ارائه کرد.

روحانی درگذشت مادر شهیدان درویش را تسلیت گفت

رئیس جمهوری در پیامی با تسلیت ضایعه درگذشت والده مکرمه شهیدان گرانقدر قاسم و حمیدرضا درویش، از درگاه خداوند سبحان برای ایشان رحمت واسعه الهی و همجواری با بانوی عصمت و طهارت حضرت فاطمه زهرا(س) و برای عموم بازماندگان صبر و پاداش مسألت کرد.

متن پیام حجت الاسلام و المسلمین روحانی به این شرح است:

انّا لله و انّا الیه راجعون

ضایعه درگذشت والده مکرمه شهیدان گرانقدر قاسم و حمیدرضا درویش، موجب تاثر فراوان گردید.این مادر مومنه و فداکار در سایه ایمان راسخ به ارزش‌های والای اسلامی و ارادت قلبی به ائمه اطهار(ع)، در دامان پاک خود فرزندانی فرهیخته، انقلابی و خدمتگزار پرورش داد که با اخلاص و سرفرازی جان خود را تقدیم سربلندی و پایداری نظام مقدس جمهوری اسلامی کردند و نام و یادی نیکو بر جا گذاشتند.

اینجانب با ابراز همدردی این مصیبت را صمیمانه به خانواده محترم آن فقیده سعیده تسلیت می گویم و از درگاه خداوند سبحان برای ایشان رحمت واسعه الهی و همجواری با بانوی عصمت و طهارت حضرت فاطمه زهرا(س) و برای عموم بازماندگان صبر و پاداش مسألت دارم.

حسن روحانی

رئیس جمهوری اسلامی ایران

نسخه مناسب چاپ