به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار در دومین جلسه شورای راهبردی کارآفرینی و اشتغال زنان معاونت ریاست جمهوری که در امور زنان و خانواده و نمایندگان دستگاهها و تشکلهای مرتبط به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، پس از ارائه گزارش شرکتکنندگان در جلسه، اظهار امیدواری کرد که با همفکری و همافزایی طرحهای در دست اقدام با قوت پیش رود.
وی با بیان اینکه حمایتهای نظام بانکی شاخهای دیگر از این فعالیتهاست، گفت: تاکنون توانستهایم وامهای محدودی را برای زنان سرپرست خانوار در استانهای مختلف فراهم کنیم.
معاون رئیس جمهوری افزود: یکی از زمینههایی که در این جلسه، جای خالی آن احساس شد کارآفرینی و اشتغال زنان روستایی بود که در این زمینه تا کنون همکاریهای خوبی با وزارت جهاد کشاورزی داشتهایم و طرح استانداردسازی محصولات کشاورزی از آن جمله است.
ابتکار افزود: اکنون ۱۰۴محصول استاندارد و ۴۲برند را زنان کشاورز ما با آموزشهای ارائه شده توسط تسهیلگران تولید میکنند و طرح تولید محصولات سلامت محور را هم در دست اجرا داریم.
به گفته ابتکار اکنون شبکه مردم نهاد زنان و خانواده که بالغ بر ۱۲۰۰تشکل آموزش دیده در دورههای برگزار شده توسط معاونت زنان هستند، این آمادگی را دارند تا در زمینه شناسایی گروههای پر آسیب به معاونت کمک کنند.
وی تاکید کرد: شناسایی گروه سوم که به جایی اتصال ندارند بر عهده همه ماست و در این راه نهادهای مدنی، کارآفرینی و خیریه باید دست به دست هم دهند.
وی با تاکید بر اهمیت شبکهسازی به خصوص در این بخش رها شده، تصریح کرد: اگر این مهم مورد توجه قرار نگیرد، آسیبهای جدی به همراه خواهد داشت و ما این آمادگی را داریم تا با همکاری بخشهای مختلف گامهای موثری در این زمینه برداریم.
در ابتدای جلسه عیسی منصوری،معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ارائه توضیحاتی در خصوص برنامه دولت برای کمک به مردم در بحران ناشی از شیوع کرونا گفت: ایده اصلی ما در واقع به سه دوره تقسیم میشود و معتقدیم باید یارانه دستمزد، مشوق بیمهای و مدلهای جدیدی از مدیریت مالی را برای پاس کردن چکهای بخش خصوصی مدیریت کنیم و با یک تاخیر فاز به سراغ فعالسازی کسب و کارها و اشتغال برویم.
وی افزود: اکنون بحث وام را مدیریت میکنیم و در همین ارتباط سه گروه هدف را در جامعه شناسایی کردهایم که عبارتند از گروههای آسیبپذیر و کم درآمد که مشمول کمکهای معیشتی میشوند، حقوق بگیران که به صورت فوری نیاز به کمک ندارند و گروه سوم صاحبان کسب و کار هستند که در واقع شاغل هستند و این افراد خود به سه گروه تقسیم میشوند. گروهی که اثری از آنها در نظام بیمهای وجود دارد، گروه دوم کسانی هستند که بیمه نشدهاند و اطلاعاتی از آنها در سیستم بیمهای نیست اما در برخی ادارات مانند دارایی و برق و… ردی از آنها وجود دارد و گروه سوم که ردی از آنها در جایی وجود ندارد.
منصوری در ادامه گفت: در مورد گروه اول ما یک میلیون واحد کسب و کار، کارفرمایی و خویشفرمایی داریم و حدود ۳ میلیون و ۲۶۰ هزار نفر بیمه شده را در ۱۰رسته شناسایی کردهایم که این ۱۰رسته بیشترین آسیب را در این موقعیت میبینند و برای این افراد برای هر فرد به ازای سه ماه، ۱۲ میلیون تومان وام با نرخ سود ۱۲درصد در نظر گرفته شده که البته آقای رئیسجمهوری در جلسه اخیر گفتند کسانی که کسب و کارشان با دستور دولت به شکل مستقیم تعطیل شده به جای ۱۲میلیون، ۱۶میلیون وام دریافت کنند.
وی افزود: برای ۲۳میلیون خانوار که جزو اقشار آسیبپذیر هستند هم وام یک میلیون تومانی در نظر گرفتهایم و برای گروه دوم که کسب و کارهای بیمه نشده هستند تاکنون حدود یک میلیون نفر را شناسایی کردهایم که تعدادی از اینها از خانههای کوثر و مشاغل خانگی هستند.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون تصریح کرد: برای بخشی از گروه دوم و کل گروه سوم در صورتی که با سایر بخشهای اجرایی همپوشانی نداشته باشد نسبت به ایجاد یک پلتفرم اقدام کردهایم که در آن وجوه دریافتی از کل نهادهای بینالمللی و اهداکنندگان و خیرین و منابع خودمان، در حساب مشترکی قرار میگیرد و قرار است گروههای هدف شناسایی شده که در این دو گروه بالا قرار میگیرند با کمک بلاعوض یا پرداخت وام مورد حمایت قرار گیرند و البته خیریهها هم میتوانند افرادی را که تحت پوشش کمکهای خیرخواهانه خود دارند به ما معرفی کنند که جزو این دو گروه قرار گیرند و خوب است که اعمال این تسهیلات را از طریق سازمانهای مردم نهاد انجام دهیم و بازیگر اصلی در این برنامه نهادهای توسعهای و بخش مدنی باشد.
در ادامه این نشست آسیه علینژاد از انجمن ملی زنان کارآفرین هم گفت: دومین جشنواره زنان صاحب کسب و کار که با هدف شناسایی زنان صاحب کسب و کار در استانها و الگوسازی بومی با حمایت معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده قرار بود برگزار شود، متاسفانه به دلیل شیوع کرونا برگزار نشد و قرار است مدل برگزاری آن تغییر یافته و در قالبی دیگر با ایجاد یک شبکه ارتباطی در همین حوزه و با هم افزایی بیشتری انجام شود، به نحوی که زنان کمتر متضرر شوند.
وی با بیان اینکه بحث شناسایی در استانها تکمیل شده است، گفت: در هر استان سه نفر را به عنوان افراد منطبق با شاخصهای تعیین شده انتخاب کردهایم و تلاش میکنیم در این برنامه برای ۴۰نفر از منتخبین تسهیلات بانکی دریافت کنیم.
در ادامه سوسن باستانی، معاون بررسیهای راهبردی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده با اعلام حمایت از استانداردسازی تولیدات حاصل از مشاغل خانگی زنان سرپرست خانوار گفت: آماده همکاری با وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و جهاد دانشگاهی برای تهیه پلتفرم برای گروههای آسیبپذیر که زنان سرپرست خانوار هم ذیل آن قرار میگیرند، هستیم.
به گزارش روابط عمومی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، وی با استقبال از راهاندازی سامانه اینترنتی ohop.ir ادامه داد: این سایت فرصت خوبی را برای فروش محصولات تولید شده توسط زنان سرپرست خانوار فراهم آورده است.