معاون آموزشی وزیر علوم گفت: تلاش ما این است که تقویم آموزشی دانشگاهها تغییر نکند، اما دست دانشگاهها باز است و میتوانند زمان پایان نیمسال تحصیلی جاری را مدیریت کنند.
علی خاکی صدیق در گفتگو با مهر درباره آخرین وضعیت آموزش مجازی در دانشگاهها گفت: بر اساس گزارشی که از حدود ۵۵مؤسسه آموزش عالی و دانشگاه سراسری تا ۱۵فروردین ۹۹دریافت کردهایم، به طور متوسط بیش از ۹۰درصد دروس نظری در حال حاضر در فضای مجازی ارائه میشوند.
وی درباره وضعیت آموزش مجازی دانشگاههای کوچک نیز توضیح داد: هنوز اطلاعات در مورد آخرین وضعیت آموزش مجازی دانشگاههای کوچک تکمیل نشده است ولی آنها هم در حال تلاش هستند تا زیرساختهای لازم آموزش مجازی را ایجاد کنند.معاون آموزشی وزارت علوم برگزاری کارگاهها، آزمایشگاهها و واحدهای عملی را حدود ۱۰تا ۱۵درصد کل واحد دانشگاهی دانست و اظهار کرد: این ۱۰تا ۱۵درصد یا در تابستان برگزار میشوند یا به ترم آینده منتقل میشوند.
وی درباره تغییر تقویم آموزشی دانشگاهها گفت: تلاش ما این است که تقویم آموزشی دانشگاهها تغییر نکند اما در این زمینه دست دانشگاهها را باز گذاشتهایم، بنابراین آنها میتوانند طبق ۲۰بند پیشنهادی که به آنها ابلاغ شده، زمان برگزاری امتحانات را مقداری جابجا کنند یا پایان نیمسال آموزشی دانشگاه را بسته به شرایط مدیریت کنند.
امکان مجدد برای ثبت نام کنکور ۹۹ فراهم شد
سازمان سنجش آموزش کشور از امکان ویرایش اطلاعات ثبتنامی داوطلبان آزمون سراسری سال ۱۳۹۹ و همچنین ایجاد امکان برای ثبتنام آن دسته از داوطلبانی که در مهلت مقرر موفق به ثبتنام نشدهاند، خبرداد.
به گزارش ایسنا، بر اساس اطلاعیه سازمان سنجش آموزش کشور، تمامی داوطلبان ثبتنام کننده و متقاضیان ثبتنام در آزمون سراسری سال ۱۳۹۹ برای پذیرش در رشتههای با آزمون در دورههای روزانه، نوبت دوم «شبانه»، نیمهحضوری، مجازی، پردیس خودگردان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، دانشگاه پیام نور (آموزش از راه دور) و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی و همچنین رشتههای تحصیلی با آزمون دانشگاه آزاد اسلامی میتوانند برای ثبتنام و ویرایش اطلاعات اقدام کنند.
بر این اساس و به منظور همراهی و مساعدت با داوطلبان،تسهیلاتی برای ویرایش اطلاعات ثبتنامی داوطلبانی که قبلاً برای ثبتنام اقدام کردهاند و همچنین ایجاد امکان ثبتنام برای داوطلبانی که در مهلت مقرر موفق به ثبتنام نشدهاند فراهم میشود که زمان و نحوه انجام آن طی اطلاعیهای در هفته آخر اردیبهشتماه اطلاعرسانی خواهد شد.
مساعدت در پرداخت شهریه خوابگاههای خودگردان دانشگاه های علوم پزشکی
معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه اصراری برای بازگشایی دانشگاهها وجود ندارد، گفت: این وزارتخانه پروتکلهای بهداشتی را برای دانشگاهها تدوین کرده است اما در حال حاضر کلاسهای تئوری به شکل مجازی برگزار میشوند.
به گزارش ایسنا، دکتر سیما سادات لاری در نشست خبری با خبرنگاران که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، تأکید کرد: دانشجویان ما از همان ابتدای کرونا احساس مسؤولیت کردند. پویش دانشجویی برای مقابله با ویروس کرونا اجرا شد. ۷۲۰۰دانشجو شامل ۴۶۰۰ دانشجو از وزارت بهداشت و ۲۲۰۰ دانشجو از وزارت علوم و ۸۰۰دانشجوی دانشگاه آزاد به این پویش مقابله، پیشگیری و تاب آوری و مستندسازی اضافه شدند.
وی درباره نحوه محاسبه شهریه خوابگاههای دانشجویی خودگردان توضیح داد: این موضوع اهمیت زیادی دارد اما هنوز تصمیمی در این زمینه اتخاذ نشده است. با کمک صندوق رفاه دانشجویان و دانشگاهها تصمیمی خواهیم گرفت تا نهایت مساعدت با دانشجویان فراهم شود.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت به آمار فوتی دانشجویان ناشی از ابتلا به کرونا اشاره کرد و گفت: آمار تفکیک شدهای از ابتلا و مرگ دانشجویان بر اثر کرونا نداریم و اکثر دانشجویانی که مبتلا بودند بهبود پیدا کردند. البته تعدادی فوتی از دانشگاههای وزارت علوم داشتیم اما از علوم پزشکی آمار فوتی نداریم و اگر موردی هم بوده بهبودی حاصل شده است.
تعویق زمان برگزاری آزمون زبان تخصصی دوره دکتری دانشگاه پیام نور
مدیرکل روابط عمومی دانشگاه پیام نور از تعویق زمان برگزاری آزمون زبان تخصصی دوره دکتری این دانشگاه(ETPNU) خبر داد.
به گزارش دانشگاه پیام نور، امیرحسین بهروز گفت: با توجه به محدودیتهای ناشی از شیوع ویروس کرونا، برگزاری آزمون زبان تخصصی دوره دکتری دانشگاه پیام نور –ETPNUکه برای تاریخ ۳۱فروردین ماه سال جاری برنامهریزی شده بود، به زمان دیگری موکول شده است.
مدیر روابط عمومی دانشگاه پیام نور افزود: زمان و نحوه برگزاری این آزمون متعاقبا اعلام خواهد شد.
عدم بازگشت دانشجویان خارجی تا پایان شهریور
رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: عدم بازگشت دانشجویان خارجی تا پایان شهریورماه قطعی است.
به گزارش مهر، مجتبی صدیقی در نشست وزیر علوم و معاونان این وزارت که به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار شد، با اشاره به لزوم رسیدگی به وضعیت کارگران پیمان کاری سلف سرویسها و خوابگاههای دانشجویی اظهار کرد: در برخی از این قراردادها، رسیدگی به وضع این کارگران در شرایط بحران پیش بینی شده ولی متأسفانه در بعضی از قراردادها این مورد درج نشده و لازم است معاونت حقوقی این مورد را بررسی کرده و در صورت لزوم این معضل را با دیوان محاسبات هماهنگ کند تا این کارگران ضرر نکنند.
وی با تأکید بر لزوم ارتباط مستمر با دانشجویان و خانوادههای آنان گفت: در این رابطه به مراکز مشاوره دانشجویی تأکید کرده ایم موارد ارتباطی با دانشجویان و خانوادههایشأن را تقویت کنند و در این راستا ۵میلیارد و ۳۰۰میلیون به این مراکز تخصیص دادهایم تا در امر ارتباط و ارائه مشاوره به دانشجویان مشکلی نداشته باشند.
رئیس سازمان امور دانشجویان درباره شرایط دانشجویان خارجی دانشگاهها توضیح داد: عدم بازگشت دانشجویان خارجی دانشگاهها تا پایان شهریور قطعی است و اگر این دانشجویان از آموزشهای مجازی استفاده کرده اند میتوان برای برگزاری امتحاناتشان برنامهریزی کرد و لازم است که ارتباط با این دانشجویان قطع نشود تا آنان نیز احساس تعلقشان به دانشگاه محل تحصیل خود را حفظ کنند.