مشروح این خبرها به این شرح است:
دکتر کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت گفت: تاکنون ۸۳هزار و ۵۰۵نفر در کشور به کرونا مبتلا شده اند که تعداد ۵۲۰۹نفر از آنها جان خود را از دست دادهاند.
به گزارش ایسنا و بنابر اظهارات دکتر جهانپور، از روز یکشنبه تا دوشنبه اول اردیبهشت و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۲۹۴بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شدهاند و متأسفانه در طول ۲۴ساعت گذشته، ۹۱بیمار کووید۱۹جان خود را از دست دادند که مجموع جانباختگان ۵۲۰۹نفر شده است.
همچنین تا کنون ۵۹هزار و ۲۷۳نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شدهاند و ۳۳۸۹نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.وی افزود: تا کنون ۳۵۳هزار و ۱۲آزمایش تشخیص کووید۱۹در کشور انجام شده است.
آمریکا به فکر راه چاره برای خودش باشد
سخنگوی وزارت بهداشت همچنین در گفتگو با برنامه «نیوزمیکر» شبکه «روسیا الیوم» اعلام کرد: ۶۳نفر از کادر پزشکی ایران در جریان درمان مبتلایان به کرونا جان خود را از دست دادهاند. به گزارش فارس، وی گفت: ۶۳نفر از پزشکان، پرستاران و دیگر افراد شاغل در بخش بهداشتی ایران، هنگام حضور در خط مقدم مقابله با کرونا جان خود را از دست دادند که به توصیه آیتالله «سیدعلی خامنهای» رهبر انقلاب «شهید» محسوب میشوند.
جهانپور این موضوع که «کشور یا شخصی عمدا ویروس کرونا را وارد ایران کرده باشد» تکذیب کرد و ادامه داد: همزمان با ثبت دو مبتلای اول در شهر قم در نوزدهم فوریه، چندین مبتلا نیز در گیلان کشف شدند و احتمال دارد گیلان در کنار قم، اولین کانونهای شیوع ویروس باشد.
وی تصریح کرد: تحقیقات درباره عامل اصلی ورود ویروس به ایران همچنان ادامه دارد و ممکن است این ویروس از طریق تاجران ایرانی یا چینی که بین دو کشور رفتوآمد داشتهاند وارد ایران شده باشد. سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه، تحت فشار قرار گرفتن کمیته عالی مقابله با کرونا از سوی مراجع دینی و حوزههای علمیه برای جلوگیری از قرنطینه شهر قم را تکذیب کرد و گفت: تشخیص علمی، ضرورتی برای قرنطینه ندید زیرا ویروس احتمالا از این شهر به شهرهای دیگر منتقل شده بود.
وی اتهامات وارده به وزارت بهداشت مبنی بر کوتاهی در اتخاذ اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از ورود ویروس به کشور را هم تکذیب و تأکید کرد: این اقدامات درباره ورودیهای هوایی، زمینی و دریایی، زود و قبل از هر کشوری در منطقه آغاز شد. جهانپور افزود: اتهامات آمریکا به شرکت هواپیمایی ماهان و معرفی کردن این شرکت به عنوان مسؤول وارد شدن ویروس کرونا به ایران کذب است و ماهان به آموزههای وزارت بهداشت درباره توقف پروازهای هوایی از ایران به چین و بالعکس پایبند بوده است.
سخنگوی وزارت بهداشت ایران، اتهامات آمریکا مبنی بر مخفی نگه داشتن آمار مبتلایان و فوتیهای ویروس کرونا را در ایران رد کرد و آمریکا را به تمرکز بر روی بحران کرونا در کشور خودش فراخواند. وی آمریکا را به سیاسی کردن کرونا در ایران متهم و اعلام کرد: تحریمهای آمریکا منجر به تضعیف تلاشهای ایران برای مقابله با کرونا شد؛ اما علیرغم فشارها، تهران در مقایسه با اروپا و آمریکا گامهای مثبت بزرگی در مقابله با کرونا برداشت و اگر ایران تحریم نبود، به کشورهای همسایه در مقابله با کرونا و از طریق اعزام کادر و دستگاههای پزشکی کمک میکرد. ضمن این که ایران نظام بهداشتی پیشرفتهای مانند کشورهای غربی ندارد اما توانست با اقدامات کمهزینه اما فراگیر و مؤثر، تعداد مبتلایان به کرونا را کاهش دهد.
جهانپور در پایان گفت: ویروس کرونا در ایران همان ویروس موجود در چین است و تفاوت علایم میان مبتلایان در چین، ایران و دیگر کشورها به دلیل اختلاف ژنتیک میان جوامع بشری است.
شناسایی از علائمِ پوستیِ کرونا
گروهی از متخصصان علوم پزشکی در بررسیهای خود درباره ویروس کرونا نسبت به بروز احتمالی علایم و نشانههای این بیماری روی پوست هشدار دادند. به گزارش ایسنا، متخصصان در بررسیهای خود به منظور درک بهتر بیماریزاییِ ویروس کرونا به علایم جدیدی از ابتلا به این ویروس پی بردند که مشابه با سرمازدگی است و ضرورت دارد افراد نسبت به این نشانه دقت لازم را داشته باشند.
تأکید برتداوم فاصله گذاری
محمد آسایی، مشاور وزیر بهداشت، با اشاره به فعالیت برخی اصناف و افزایش ترددها، از مردم خواست همچنان توصیههای بهداشتی را جدی بگیرند.
به گزارش مهر، وی با بیان اینکه بهترین راهکار مقابله با ویروس کرونا پویش «در خانه ماندن» است، گفت: قطع زنجیره انتقال و شیوع بیماری کووید ۱۹به همکاری مردم در اجرای فاصلهگذاری اجتماعی هوشمند بستگی دارد.
آسایی، با بررسی ابعاد اجرای فاصلهگذاری اجتماعی هوشمند افزود: روند کاهشی ابتلای به بیماری کووید ۱۹در کشور گواه این است که ابتلاء کاهش یافته است، اما زنجیره هنوز قطع نشده است. مشاور وزیر بهداشت از برخی افراد که ملاحظات پزشکی را مراعات نمیکنند خواست بیش از این به هشدارهای پزشکی توجه کنند تا زحمات کادر پزشکی که روزها متحمل زحمات زیادی شدهاند، به نتیجه برسد.